☰
✕

Irkçı parti temsilcisinin toplantıya katılmasına Emirdağ'dan tepki

02 Aralık 2013 - 08:12

    Ülkedeki Türkleri 'Evine Dön' kampanyasıyla Türkiye'ye göndermek isteyen Belçika'nın ırkçı partisi NV-A'nın Gent Yönetim Kurulu üyesi ve veznedarlığını yapan ve Flaman Öz Dernekleri Birliği Federasyonu ...

 

 

Ülkedeki Türkleri ‘Evine Dön’ kampanyasıyla Türkiye’ye göndermek isteyen Belçika’nın ırkçı partisi NV-A’nın Gent Yönetim Kurulu üyesi ve veznedarlığını yapan ve Flaman Öz Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı olan Ceylan Kara’nın, Eskişehir’de sempozyuma katılması Emirdağ’da tepkilere neden oldu.

İlçede yayın yapan gazete ve internet siteleri, Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) işbirliği ile Emirdağ Araştırmaları Sempozyumu’nu eleştiren yorumlara yer verdiler.

 

BELÇİKA’DAKİ TÜRKLERE ‘EVİNE DÖN’ DİYEN PARTİNİ ÜYESİ TOPLANTIDA

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen Emirdağ etkinlikleri ve Göç Çalıştayı kapsamında Belçika’dan gelen konukların Emirdağ’ı ve Emirdağ’ın geleceğinin tartışıldığına yer veren Emirdağ medyası, etkinliklere, Emirdağ’da görev yapan basın mensupları davet edilmezken, Belçika’dan katılan Flaman Öz Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı olan Ceylan Kara’nın Belçika’daki siyasi kimliği sempozyuma gölge düşürdüğünü savundular. Kara’nın, Belçika’nın ırkçı partisi NV-A’nın Gent Yönetim Kurulu üyesi ve veznedarlığını yaptığı vurgulanan yorumlarda, Irkçı Flaman Parti’nin Belçika’daki Türkleri “Evine Dön” kampanyasıyla Türkiye’ye göndermek isteyen parti olarak hafızalarda yer edindiğine de vurgu yapıldı.

 

ETKİNLİĞE SADECE BİR DERNEĞİN ÇAĞRILMASININ AMACI NE?

Emirdağ etkinlikleri ve Göç Çalıştayı’nın Emirdağ yerine Eskişehir’de düzenlenmesini de eleştiren Emirdağ medyası, “Yıllardır değişik şehirlerde benzer etkinlikler düzenlenmesine rağmen bu etkinliklerin Emirdağ’a şimdiye kadar bir fayda sağlamadığı biliniyor” görüşünü paylaştı.

Düzenlenen Emirdağ etkinliklerinin, yaklaşan yerel seçimler öncesi yapılmasının bazı kesimlerde “Eskişehir’de yaşayan Emirdağlılar’ın oylarını almaya yönelik siyasi yatırım” olarak da algılandığının altı çizilen yorumlarda, “Etkinliğe sadece Avrupa Türkiye Emirdağlılar Platformu (ATEP) Başkanı Metin Edeer’in çağrılmasını da “Bir diğer ayrıntı” değerlendiren Emirdağ medyası, olarak dikkatlerden kaçmadı. Yorumlarda, Emirdağ’da faaliyet gösteren EKDAD, Belçika’da faaliyet gösteren EYAD, BEB ve yine Eskişehir’de faaliyet gösteren Emirdağlılar Vakfı ve diğer dernekler de etkinlikte yer almaması da sert şekilde eleştirildi.

 

EMİRDAĞ’DA YAPILMAYAN ETKİNLİKLER İLÇEYE NE FAYDA SAĞLAR?

Yorumlarda, şöyle denildi: “Bilindiği gibi ‘Emirdağ’ ismi özellikle Belçika’da ve Eskişehir’de oldukça popüler bir etiket olarak hafızalarda yer alıyor. Eskişehir’de ve Belçika’da yaşayan Emirdağlı’ların desteklerini almak siyasiler için büyük önem arz ediyor. Eskişehir’de 100 binin üzerinde, Belçika’da ise 100 bine yakın Emirdağlı’nın yaşaması da Emirdağ isminin cazibesini arttırıyor. Bu nedenle Eskişehir’de ve Belçika’da düzenlenen birçok etkinlikte Emirdağ ismi sık sık kullanılıyor. Yapılan etkinliğin Emirdağ’a ne gibi faydalar sağlayacağı veya bir fayda sağlayıp sağlamayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.”