İki ileri bir geri büyümeye çalıştık
İki ileri bir geri
büyümeye çalıştık
AK Parti Milletvekili Özkal, anayasa değişikliğini mahallelerde anlattı: Yıllarca yerli milli savunmasını hayata geçirememiş, kendi silahını üretemeyen, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, siyasi krizlerle çalkalanan bir ülke olarak iki ileri bir geri gelişmeye ve büyümeye çalıştık. Son 15 yılda AK Parti ile Türkiye hızlı bir büyüme ve kalkınma sürecine girdi
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; Kocatepe, Nazmi Saatçi, Gazi, Ali İhsan Paşa, Marulcu ve Burmalı mahallesindeki kadınlarla bir araya geldi, anayasa değişikliğin anlattı. Afyonkarahisar’ı ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek anayasa değişikliğini anlatan Özkal, her gün yüzlerce vatandaşla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmayı sürdürüyor. AK Parti İl Kadın Kollaır Başanı Ferda Ertürk’ün de eşlik ettiği ziyaretlerde Milletvekili Hatice Özkal, Şehit Sami Çiftçi Bilgi Evi’nde Kocatepe, Nazmi Saatçi ve Gazi Mahallesi’nde oturan kadınlarla buluştu. Kadınların isteklerini dinleyen Milletvekili Özkal, kadınlardan referandumda sorumluluk almalarını istedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI GÜZEL GÜNLERİN YOLUNU AÇACAK
Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin sadece bugününü değil gelecek on yıllarındaki konumunu belirleyeceğini ifade eden Özkal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin gelecek güzel günlerin yolunun açıldığını söyledi.
Türkiye’nin her dönem iktidar ve hükümet sorunlarıyla uğraştığını hatırlatan Özkal, şunları kaydetti: “Yıllarca yerli milli savunmasını hayata geçirememiş, kendi silahını üretemeyen, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, siyasi krizlerle çalkalanan bir ülke olarak iki ileri bir geri gelişmeye ve büyümeye çalıştık. Son 15 yılda AK Parti ile Türkiye hızlı bir büyüme ve kalkınma sürecine girdi. Ancak bizler nasıl çocuklarımızın yarınlarını düşünüyorsak ülkemizin de yarınlarını düşünmek zorundayız. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin krizlerle, sorunlarla uğraşmadığı hep ileri daima güçlü olduğu bir hükümet modelini öngörüyor.”
MUHALEFETE KAFA KARIŞTIRIYOR
Özel bir öğrenci yurdunda Ali İhsan Paşa, Kocatepe ve Gazi mahallelerinden gelen kadınlara anayasa değişikliğini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, kadınların referanduma ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni oluşturacak 18 maddelik anayasa değişikliğini tek tek açıklayan Özkal, referandumda muhalefetin tavrı nedeniyle vatandaşların kafasının karışmasının normal olduğunu söyledi. CHP’nin değişen anayasa maddelerini çarpıtarak vatandaşlara aktardığını hatırlatan Milletvekili Özkal, tek adam eleştirisinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. CHP’lilerin krallık ya da padişahlık gibi bir tek adamlık iddiasıyla vatandaşlara yalan söylediğini vurgulayan Özkal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin yönetim şekli bellidir. Bu tartışmalar 1923’ten önce yapılmış ve sonsuza dek kapanmıştır. Sizleri ‘tek adam olacak’ söylemleriyle yanıltmaya çalışanlara fırsat vermeyin. Cumhurbaşkanlığı sisteminde, tek bir yönetici vardır. Yani başbakanlık makamı ile cumhurbaşkanlığı makamı birleşmektedir. Böylece cumhurbaşkanlığı ile başbakanlar arasındaki uyuşmazlıkların önüne geçilmektedir.”
REFERANDUMUN ÖNEMİNİ EŞLERİNİZE ANLATIN
Ziyaretlerini Marulcu Mahallesi’ndeki kadınlarla buluşarak sürdüren Milletvekili Özkal, kadınlardan büyük ilgi gördü. Mahalleli kadınlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Özkal, referandumu anlattığı kadınlardan ‘evet’ için destek istedi. Referandumun önemini eşlerine de anlatmalarını istediği kadınlardan hep bir ağızdan ‘evet’ sözü alan Özkal, Burmalı Mahallesindeki kadınlarla da ev toplantısında bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda 16 Nisan’ın güçlü Türkiye’nin başlangıcı olacağını aktaran Özkal, tüm kadınları bu başlangıca destek olmaya davet etti.
Öte yandan mahalle ziyaretleri kapsamında hasta vatandaşları da evlerinde ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, hasta ve yakınlarına bir istekleri olup olmadığını sordu. Evinde ziyaret ettiği Sabire Balcı, Güler Emirdağlı ve Nazmi Uysal ile sohbet eden Hatice Özkal, geçmiş olsun temennisinde bulundu.●ÖMER BAĞLAN