Hayvan sever öğrenciler ödüllerini aldı

23 Mayıs 2016 - 11:33

 

 

 

Sinanpaşa’ya bağlı Kınık Köyü İlkokulu tarafından hazırlanan Mini Mini Bir Kuş Donmuştu Pencereme Konmuştu projesine katılan 41 öğrenci ödüllendirildi.

İlki 2014 yılında gerçekleştirilen projeye bu yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü, Sinanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kınık Köyü İlkokulu, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu, Afyonkarahisar Hayvanları Koruma Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu da katıldı. Ortaklaşa yürütülen projenin kapsamına bu yıl kuşların yanı sıra sokak hayvanları da dahil edildi.

 

PROJENİN ÜNÜ YURT DIŞINA TAŞTI

Başta kuşlar olmak üzere, hayvanların soğuk kış günlerinde aç kalmalarını önlemek ve vatandaşlara hayvan sevgisini aşılamak üzere üç yıldır yürütülen “Mini Mini Bir Kuş Donmuştu, Pencereme Konmuştu” projesi kapsamında açılan yarışmaya Afyonkarahisar ilindeki 450 ilkokulda öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra Azerbaycan, İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkelerden de katılımlar oldu.

Proje Koordinatörlüğünü Kınık İlkokulu Müdürü Yusuf Akay’ın, Proje danışmanlıklarını ise Afyonkarahisar Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berfu İlter ile Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vahdet Altundal’ın yürüttüğü projeye katılan öğrencilerden 41’i ödüle layık görüldü.

Kuşları ve sokak hayvanlarını yiyeceğe en çok ihtiyaç duydukları kış aylarında besleyen 41 öğrenci Sinanpaşa’nın Kınık Köyü İlkokulu’nda düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Sinanpaşa’nın Kınık Köyü İlkokulu’nda düzenlenen bir törenle, bu öğrencilere çeşitli ödüller verildi.