'Halkımızda yeterli sigorta bilinci yok'

05 Mayıs 2016 - 17:51

DTSO Başkan Yardımcısı Soyaltın: Ülkemiz sigortacılığının arzu edilen gelişmeleri gösterememesinin nedenleri arasında sigorta bilincinin yetersiz olması konusu yer almaktadır

 

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Nedim Soyaltın, “Ülkemiz sigortacılığının arzu edilen gelişmeleri gösterememesinin nedenleri arasında sigorta bilincinin yetersiz olması konusu yer almaktadır” açıklamasında bulundu. Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Başmakçı MYO Bankacılık-Sigortacılık Bölümü ve Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği işbirliği ile Dinar’da düzenlenen 4. Sigortacılık Sempozyumu’nu değerlendiren Soyaltın, “ Ülkemiz sigortacılığının arzu edilen gelişmeleri gösterememesinin nedenleri arasında sigorta bilincinin yetersiz olması konusu yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de sigorta satışlarının yüzde 65 gibi büyük bir kısmı Acenteler üzerinden gerçekleşmektedir. Bu veri Acentelerin tüketici ile sigorta şirketi arasında köprü rolünü ve tüketiciye ulaşmasındaki önemin altını çizmektedir” dedi.

 

SİGORTACILIK SEMPOZYUMU’NUN İLÇEMİZDE YAPILMASI GURUR VERİCİ

Soyaltın, geçen hafta yapılan 4. Sigortacılık Sempozyumu’na katkı sunan Afyon Sigorta Acenteleri Derneği’ne de teşekkür ederek, şunları belirtti:

Bildiğimiz kadarı ile Sigortacılık Sempozyumları daha önceleri İllerde yapılmaktaydı fakat bugün Değerli meclis üyemiz Oktay Sayın’ın katkılarıyla Dinar ilçemizde yapılmakta olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bunun için sizlere teşekkür ederiz.

1924 yılında faaliyetine başlayan odamız hiç ara vermeden günümüze değin çalışmalarını sürdürmüştür. Odamız 773 üyeye hizmet vermekte ve 11. Dönem akreditasyon sürecinden başarı ile çıkarak akredite bir oda olmaya yani 5. Yıldızlı bir oda olmaya hak kazanmıştır. Bu sebeple sizler gibi sektörlerin organizasyonlarında yer almak bizleri çok mutlu etmektedir.”●Kurtuluş