Geleceğin Turizmcileri Hünerlerini Gösterdiler
Geleceğin Turizmcileri Hünerlerini Gösterdiler
Bolvadin Bahçelievler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11 sınıf mutfak dalında et yemekleri performans uygulaması sırasında ziyarette bulunduk. Yapılan yemeklerin tadına baktık yapılan uygulamalarda fırında bonfile, tavuk sote,güveç,incik,haşlama ,kuzu incik,bonfile ve şinitsel vardı..Bizi ağırladıkları için 11 sınıf yiyecek içecek bolümü öğrencilerine teşekkür ederiz..
Bolvadinyenises.com adlı internet sitesinden Ceylan Kılınç’ın haberine göre;Meslek liselerinde 9 sınıf sonunda alan seçimi yapılıyor. 10sınıfta seçilen alana uygun olarak temel mesleki dersleri görülüyor ve 2 dönem itibaren mutfağa girerek öğrendiklerini uygulaya biliyorlar. 11 sınıfta uygulamalara ağırlık veriliyor. Dünya ve Türk mutfağına ait birçok tarifi hem öğreniyorlar hem de birebir yapma fırsatı buluyorlar.
Yiyecek içecek hizmetleri alanı otel,restoran,kafeterya,bar,pastane,toplu beslenme kurumları vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirip misafirlere sunulduğu hizmet alanıdır..
Afyonkarahisar sağlık turizmi acısından ülkemizde ve dünyada önemli bir yere sahiptir.Afyonkarahisar’da ki termal otellerin çok fazla olması ilçemizdeki yiyecek hizmetleri alanına cazip hale getirmektedir.
Yiyecek içecek hizmetleri alanında mezun olan öğrencilerimize diplomanın yanında ayrıca iş yeri açma belgesi veriliyor.Bu belgeyle öğrencilerimiz KOSKEB´in desteklenmiş olduğu projeler başvurabiliyorlar.
Buralardan mezun olan örgencilerimize üniversitelerin aşçılık,konaklama ve seyahat işletmeciliği,turizm seyahat acenteciliği,turizm otel işletmeciliği, gıda teknolojisi gibi meslek yüksek okullarına ayrıca YGS´den başarılı olan öğrencilerimize ise gastronomi yiyecek içecek işletmeciliği,konaklama işletmeciliği,gibi dört yıllık bölümlere gidebilmektedir.
Mesleki yabancı dil ve diksiyonu iyi olan örgencilerimiz üniversitelerden mezun olduktan sonra hava yolu şirketlerinin açmış olduğu sınavda başarılı olduklarında hava yolu şirketleri bünyesinde hostes,host,kabin memuru ve aşçı olarak çalışabilmektedir.