FETÖ'cü Şerif Ali Tekalan hemşehrilikten çıkarıldı
FETÖ’cü Şerif Ali Tekalan
hemşehrilikten çıkarıldı
Belediye Başkanı Mustafa Çöl Başkanlığında toplan Sandıklı Belediye Meclisi, FETÖ PDY üyesi, eski Fatih Üniversitesi rektörü Şerif Ali Tekalan hemşehrilikten çıkarıldı
Sandıklı Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) üye olduğu için aranan ilçenin Ürküt köyü nüfusuna kayıtlı, Şerif Ali Tekalan'ı meclis kararıyla hemşehrilikten çıkardı. FETÖ firarisi eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın hemşehrilikten çıkarılması kararı Sandıklı Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındı. Kararla Sandıklı'ya bağlı Ürküt Köyü nüfusuna kayıtlı olan Şerif Ali Tekalan hemşehrilikten çıkarıldı.
KÖYLÜSÜ KAYAHAN ULUHAN’DAN VATAN VE MİLLET SEVGİSİ ÖĞRENSİN
Belediye Başkanı Mustafa Çöl Başkanlığında toplan Sandıklı Belediye Meclisi kararında; şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan güzel memleketimizin, Sandıklımızın maalesef ekmeğini yiyip, kimliğini taşıyan FETÖ terör örgütünün en önemli üst düzey yöneticisi olan Şerif Ali Tekalan isimli şahıs yaptığı hainliği ile Devletimiz ve Milletimizin bekasına kastederek Sandıklımızı ve tüm Sandıklı Halkını mahcup duruma düşürmüştür. Bu alçak daha önce bilindiği gibi Fatih Üniversitesinde rektörlük yapmış, şimdi ise Amerika Texas Nort American Üniversitesinde rektör olarak görev yapmaktadır. FETÖ terör örgütü yapılanmasında yeni FETÖ terör örgütü başkanlığı adayları arasında ilk 5 kişiden birisi olarak gösterilen Şerif Ali Tekalan’ın, kendi köyü olan Ürküt’ten yakın zamanda Kayserideki hain saldırıda Gazilik ünvanı alan, Kayahan Uluhan’dan vatan ve millet sevgisi öğrenmesi gerektiğini düşünüyoruz.”
BİRLİĞİYLE HEMŞERİLİKTEN REDDEDİYORUZ
Sandıklı Belediye Meclisi kararında, Amerikaya sığınmış vatan haini olan Şerif Ali Tekalan isimli şahsı hemşehri olarak tanımamız mümkün değildir. Sandıklı Belediye Meclisi olarak vatan haini şahsı oy birliğiyle hemşerilikten reddediyoruz” ifadelerine yer verildi.●İsmail Sagun