Erdoğan'dan muhtarlara müjdeler
Erdoğan’dan muhtarlara müjdeler
Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun ve merkez ve ilçelerde görev yapan 80’e yakın muhtar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri oldular.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konfederasyon, federasyon, dernek başkanları ve muhtarların katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda Bulunan Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun, şunları kaydetti:
CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Konfederasyon, federasyon, dernek başkanları ve muhtarların katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarları ilgilendiren iki önemli
Açıklamada bulundu.Birincisi, Sosyal güvencesi olmayan muhtarlarımızın Sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından yatırılması, diğer taraftan, muhtarlarımızın muhtarlığı bıraktıktan sonra silah ruhsatı harç bedelinin kaldırılması talebimiz kabul görmüştür. Bu iki müjdeyi bizatihi kendisi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.”
TÜRKİYE MUHTARLAR BİRLİĞİ’NİN KURULMASI GEREKİR
Mesut Koyun talebelerinin Hükümete iletilmesinde başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygöl'e de teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta konfederasyon yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, muhtarlar federasyonları başkanlarımıza, muhtarlar derneği başkanlarımıza ve bizlerden desteğini esirgemeyen siz değerli muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”
Koyun açıklamasına şu ifadelerle son verdi: “Umarım, yakın bir zamanda Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulması için de gereken adımları atarız. Bugün alınan kararların camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”●Ömer Bağlan (özel)