☰
✕

Emniyet bayrama hazır

04 Kasım 2011 - 03:22

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, vatandaşların Kurban Bayramı'nda daha huzurlu bir tatil geçirebilmeleri için yollarda ve vatandaşların sıklıkla bulunduğu yerlerde geniş güvenlik önlemi alacaklarını bildirdi.   Yaklaşan ...

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, vatandaşların Kurban Bayramı’nda daha huzurlu bir tatil geçirebilmeleri için yollarda ve vatandaşların sıklıkla bulunduğu yerlerde geniş güvenlik önlemi alacaklarını bildirdi.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yollarda meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü birtakım önlemler aldı. Alınan önlemlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, karayolları üzerindeki trafik yoğunluğunun bugünlerde çok önemli oranlarda artış gösterdiğine dikkat çekti.

İSTENMEYEN DURUMLAR ORTAYA ÇIKABİLİR

Buna bağlı trafikte oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle istenmeyen durumların ortaya çıkabileceğini kaydeden İsmail Türkmenli, Kurban Bayramı tatili süresince, tatil öncesi ve sonrasında vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini, huzur ve güven ortamı içerisinde bayramlarını geçirmelerini sağlamak amacıyla, her zaman alınan ve uygulanan tedbirlere ilave olarak bir dizi önlem aldıklarını bildirdi.

65 EKİP 164 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Trafik açısından alınacak tedbirleri sıralayan Türkmenli, “Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile 4 istasyon amirliğinde, rütbeli personelden oluşan 7 ekip, 29 denetleme ekibi, 6 radar ekibi olmak üzere toplam 35 ekip görev başında olacaktır. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde; 5 ekip rütbeli personel, 29 denetleme ekibi, 1 radar ekibi olmak üzere toplam 30 ekip görev başında olacaktır. Ayrıca, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü personelinden oluşacak toplam 65 ekip 164 personelimiz görev yapacaktır” dedi.

HAVADAN İZLEME YAPILACAK

Tatil süresince trafik ekiplerinin şehir içi ve Bölge Trafik Şube Müdürlükleri’nce büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edileceğini belirten Türkmenli, karayolu güzergahlarında, özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günleri olan 4 ve 9 Kasım günlerinde ortalama her 30 kilometreye bir ekibin düşeceğini kaydetti. Ayrıca karayollarının kavşak ve geçit noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacağını aktaran Türkmenli, hatalı davranışları görünen yol kullanıcılarını, trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü’nce uygun görülecek güzergahlarda havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacağını ifade etti.

TERMİNALDE KONTROLLER YAPILACAK

Terminallerde ve karayolu güzergahında yolcu taşımacılığı yapan araçların da kontrol edileceğini duyuran Türkmenli, açıklamasına şöyle devam etti: “Geçmiş bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarına sebep olan kural ihlalleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup, bu nedeniyle bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir. Radarlı hız tespit ekipleri özellikle hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulanacaklar. Araç durdurmanın mümkün olmadığı veya risk oluşturduğu durumlarda denetimler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 116’ncı maddesine istinaden ihlalde bulunanların araç tescil plakasına göre cezai işlem uygulanmak suretiyle çevirme ekibi bulundurulmaksızın gerçekleştirilecektir.”