Düzağaç'taki tekstil fabrikasının eleman sorunu İş-Kur çözecek

04 Mayıs 2016 - 18:00

Düzağaç'ta kurulan ve 400 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasına personel bulmak için İş-Kur harekete geçti

 

 

Sinanpaşa ilçesine Düzağaç Belde Belediyesinin destekleri ile 400 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası kuran şirket yetkilisi Deniz Özalan, Afyonkarahisar halkı ile bir arada çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen fabrika ile ilgili bilgiler veren şirket yetkilisi Deniz Özalan, yolların kesiştiği Afyonkarahisar’da tekstil fabrikası kurmanın önemine değindi. Fabrikanın kurulumundan faaliyetine kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Özalan, özellikle Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç’ın büyük katkılarının olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Işıklı’nın fabrikanın kurulmasında Sinanpaşa ve Afyonkarahisar protokolünün destekleri ile güzel bir hizmete imza attığını aktaran Özalan, Düzağaç beldesi ile Sinanpaşa ilçesindeki belde ve köylerdeki vatandaşlara iş sahasının oluşturulduğunu belirtti.

 

MUAMMER IŞIKLI FABRİKANIN KURULMASINDA BÜYÜK EMEK SARF ETTİ

Özellikle İş-Kur İl Müdürlüğü aracılığı ile fabrikanın personel eksikliğinin giderildiğini hatırlatan Özalan, Afyonkarahisar halkının fabrikalarına sahip çıkmalarından dolayı da büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Afyonkarahisar’ın istihdamına ve işsizliğin giderilmesine bir nebzede olsa omuz vermek için Düzağaç Beldesine yatırım yaptıklarını belirten Özalan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Fabrikamızın kurulmasından açılışına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Muammer Işıklı fabrikanın kurulmasında büyük emek sarf etti. Fabrikada çalışacak personel konusunda İş-Kur İl Müdürlüğümüz ile birlikte hareket ediyoruz. Müdürümüz Erdem Ünlüyalvaç bizzat bizimle yakından ilgileniyor. Şuan için 400 kişiye istihdam sağlanıyor. İlerleyen dönemde fabrika büyüyerek personel sayısı da artacak.”

 

Şirket yetkilisi Deniz Özalan, Düzağaç’ta kurdukları tekstil fabrikasının personel sorununun çözmek için İş-Kur'un harekete geçtiğini ifade etti.

 

Düzağaç Belde Belediyesinin destekleri ile kurulan ve 400 işçi çalıştırma kapasitesi bulunan tekstil fabrikası çalışacak işçi bulamayınca, Uşak’tan işçi getirmeye başlamıştı.●iha