CHP'liler, başkanların istifa etmesini anlayamıyor

29 Ekim 2017 - 16:23

CHP’liler, başkanların

istifa etmesini anlayamıyor

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Çay ve Sultandağı ilçe kongrelerinde, “Birileri belediye başkanlarının istifa etmelerini anlayamıyor” dedi, ekledi: Birileri bunu anlayamıyor. Bir türlü bunun ne anlama geldiğini beyinlerinde anlayamıyorlar. İşte dava partisi olmanın, dava adamı olmanın göstergesidir bu

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Belediye başkanları konusunda da birilerinin anlayamadığı, algılayamadığı, hep olumsuz tarafından baktığı süreçler yaşıyoruz. Biz kendi meselemizi, kendi içimizde, kendi kurumlarımızda konuşarak, karar alıyoruz. Bu karara da herkes uyum sağlıyor” dedi.

Dağ, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti 6. Çay ilçe Kongresi'nde, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu coğrafyada sürekli bir operasyon yapıldığını söyledi.

Sürekli birilerinin bu coğrafyada mekik dokuduğunu ifade eden Dağ, Mekik dokunan bu coğrafyada şu an itibarıyla istikrarlı bir ülke olma noktasında hiç bir sıkıntımız yok. Allah'a şükür Suriye ve Irak konusunda da artık hamle yapıyoruz” diye konuştu.

CHP KOLTUK SEVDASIYLA HAREKET EDİYOR

AK Parti’nin kendi değişimini kendi sağlayan bir parti olduğunu anlatan Dağ, vekillerde de yerine göre değişimler, dönüşümler sağlandığını aktardı.

Dağ, belediye başkanları konusunda da son dönemde bir süreç yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

Belediye başkanları konusunda da birilerinin anlayamadığı, algılayamadığı, hep olumsuz tarafından baktığı süreçler yaşıyoruz. Biz kendi meselemizi, kendi içimizde, kendi kurumlarımızda konuşarak, karar alıyoruz. Bu karara da herkes uyum sağlıyor. Herkes Cumhurbaşkanın, liderinin ve yetkili kurullarının verdiği karar doğrultusunda hareket ediyor. Ses nereden çıkıyor? Ana muhalefet partisi CHP'den çıkıyor. Onlar diyor ki; 'adam belediye başkanı olmuş, nasıl yetkili kurumlar bir karar alır da bu belediye başkanı bu kurala uyum sağlar?' Onlar bugüne kadar sadece ve sadece koltuk sevdasıyla hareket ettikleri için ve koltuk sevdası noktasında baktıkları için bu işi anlamaları ve algılamalarını beklemiyoruz.”

AK Parti'nin kendi içinde, kendi yenilenmesini sağladığını ifade eden Dağ, ana muhalefet partisinin bu değişimi yapamadığı için hep başarısız olduğunu, oylarının yüzde 20-25 bandında kaldığını söyledi.

BİRİLERİ BAŞKANLARIN İSTİFA ETMESİNİ ANLAMIYOR

Daha sonra AK Parti Sultandağı İlçe Kongresi’ne katılarak bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kadir Topbaş'ın yaklaşık bir ay önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldığını, bugün de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını açıkladığını söyledi.

Daha önce de Bursa, Niğde ve Düzce belediye başkanlarının istifalarını açıkladıklarını belirten Dağ, Birileri bunu anlayamıyor. Bir türlü bunun ne anlama geldiğini beyinlerinde anlayamıyorlar. İşte dava partisi olmanın, dava adamı olmanın göstergesidir bu” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN DELİ RÜZGARLARDA OLUMSUZLUKLARI BERTARAF ETTİ

Dağ, AK Parti içindeki uyumun, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlam şekilde sürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

Şunu biliyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan bu partinin lideri. O, bugüne kadar esen deli rüzgarlarda, poyrazlarda, dik duruşuyla, mücadelesiyle tüm olumsuzlukları bertaraf etti. 7 Haziran'dan sonra AK Parti barajı geçtiği halde iktidar kurulamadığı için çukurlar açıldı. Birileri çıkıp diyor ki, 'Çözüm sürecinde çukurlar kurulurken siz nerdeydiniz? Arkadaş o çukurlar çözüm sürecinde kurulan çukurlar değil, o çukurlar 7 Haziran'dan sonra bu ülkede iktidar kurulamadığı için başka bir taşeron örgütün sisteme girmesiyle olan işler. 7 Haziran'dan sonra birileri çıkıp 'sözde öz yönetim' ilan etti. Zannettiler ki bu ülke kabile devleti. Yok böyle bir şey. Tamamı o çukurlara gömüldü. Silahlı kuvvetlerimiz, şimdi bırakın şehir merkezini, dağda, tepede terörist arıyor. Şimdi artık sınır ötesine geçiyoruz.”(AA)