'Bu hafta da MEYDANLARDAYIZ!

20 Temmuz 2016 - 00:49

Başkan Çoban hoparlörlerden halka seslendi: 'Bu hafta da meydanlardan ayrılmayacağız. Her akşam sizleri, Türk Bayraklarıyla birlikte darbecilere karşı millet iradesinin gücünü göstermek amacıyla aileleriniz ve komşularınızla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda yerlerinizi almaya davet ediyorum

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, darbecilere karşı milli iradenin gücünü göstermek amacıyla Afyonkarahisar Belediyesi İlan Servisi'nden bizzat çağrıda bulunarak, tüm Afyonkarahisar halkını bir hafta boyunca akşamları Cumhuriyet Meydanında toplanmaya davet etti.

Başkan Burhanettin Çoban, Belediye İlan Servisi'nden yaptığı, şehrin muhtelif noktalarında kurulu olan hoparlörlerden tüm Afyonkarahisar halkının duymasını sağladığı çağrıda şunları söyledi: Saygıdeğer Hemşehrilerim. Ben Belediye Başkanı Burhanettin Çoban. Hepinize hayırlı günler diliyorum. Her akşam sizleri, Türk Bayraklarıyla birlikte darbecilere karşı millet iradesinin gücünü göstermek amacıyla aileleriniz ve komşularınızla birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda yerlerinizi almaya davet ediyorum. Destekleriniz için Teşekkürler Afyon, Teşekkürler Türkiye

 

HALKIMIZIN MEYDANLARDA OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Bu çağrıdan sonra basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulunan Başkan Çoban, Bir avuç çapulcunun darbe girişimi, belki de dünyada eşine az rastlanılacak şekilde sivil halkımızın millet iradesinin gücüyle engellenmiştir dedi.

Bu darbenin önlenmesinde dört kahraman olduğunu ancak birinci kahramanın Türkiye halkı olduğunu ifade eden Başkan Çoban; Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her siyasi görüşten insan; darbecilerin, tankın, füzelerin karşısında durarak, araçların gitmesini engelleyerek en güzel şekilde darbeye karşı tavrını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız bu tavırdan etkilenerek halkın meydanlardan ayrılmamasını özellikle istirham ve rica etmiştir. Ben de Cumhurbaşkanımızın bu çağrısını Afyonkarahisar Belediyesi hoparlörlerinden görevli elemanımızın yerine 7 yıllı bulan görev sürem boyunca ilk defa kendim anons ederek, bu konunun ne denli önemli olduğunu bizzat göstermek istedim” diye konuştu.

 

İŞİMİZE DEVAM EDELİM GECELERİ MEYDANLARDAN AYRILMAYALIM'

“Burada amacımız, halkımızın meydanlarda bulunmasının ne denli önemli olduğudur” diyen Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biliyorsunuz hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımız 'tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar gündüzleri işimize devam edelim geceleri meydanlardan ayrılmayalım' çağrısı yaptılar. Bu çağrı geçerliliğini korumaktadır. Bu hafta da meydanlardan ayrılmayacağız. Bu vesile ile halkımıza, nasıl ilk gün meydanları doldurdularsa bu haftada meydanlarda yerlerini almaları için bizzat çağrıda bulundum. Siz basın mensuplarımız aracılığıyla da bir kez daha çağrımızı yeniliyor; tüm halkımızı aileleri, komşuları, akrabaları ve hatta çağırabildikleri herkesle Cumhuriyet Meydanı'nda yerlerini almaya davet ediyorum.