Boldav:"Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' mantığını bırakın"

08 Nisan 2017 - 19:26

Boldav:”Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığını bırakın”

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV)’dan İdlibe yapılan menfur saldırı ile ilgili bir açıklama yapıldı.

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV)’dan yapılan açıklamada ,Suriye'nin İdlib Vilayetine bağlı Han Şeyhun bölgesine rejim unsurları tarafından 04 Nisan 2017 günü düzenlenen ve çoğu çocuk onlarca masumun hayatını kaybetmesine yol açan sarin ve klor gazlı kimyasal saldırı şiddetle kınandı.

 

Suriye’de Mart 2011’de başlayan savaş yedinci yılına girdiği hatırlatılan açıklamada;” Yüreğimizi sızlatan, endişelerimizi artıran acı haberler gelmeye devam ediyor. En son İdlib’in Han Şeyhun bölgesinde olanlar canımızı yaktı. Uluslararası toplumun bu saldırılar karşısında tepkisini ortaya koymasını, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların, benzerleri yakın geçmişte de cereyan eden bu tür saldırıları derhal soruşturmasını bekliyoruz.”denildi.

 

Bolvadinliler Dayanışma Vakfı (BOLDAV) açıklamasını şöyle sürdüdü;”Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan tarafları, ateşkes düzenlemesinin ağır ihlallerini oluşturan ve tamamen sivilleri hedef alan söz konusu acımasız saldırıların derhal durdurulmasını teminen sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. “Küresel güçlerin karar vericileri ölümlerin bombardımanla mı yoksa kimyasal saldırıyla mı olduğunu konuşuyorlar. Savaş haritasının editörleri klavye başında el değiştiren bölgelerin renk değişimiyle meşguller. Haber ajansları en sarsıcı fotoğraf karesini servis etmenin peşindeler. Yedi yıldır Suriye savaşını, yetmiş yıldır İslam coğrafyasında olanları bazen seyreden bazen de tetikleyen Birleşmiş Milletler acil toplanıyor ve bu zamana kadar, hak ve adalete dair, Müslümanların lehine tek bir karar çıkmadı.”

 

BOLDAV’ın açıklmasında,Şam’ıyla, Bağdat’ıyla, Tahran’ıyla, Kudüs’yle, Kahire’siyle, Ankara’sıyla, Beyrut’uyla, Kabil’iyle, Riyad’ıyla bu coğrafya bizim,yitip giden canlar bizim, kaybolan umutlar bizim Stratejiler onların, silahlar onların, kararlar onların; boğazımızda düğümlenen acılar bizim,. Dünya ve İnsanlık, silah ticaretinin en çok kazananlarından, ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin’den barışa dair adım atmalarını bekliyoruz denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;”Kadın-erkek demeden, yaşlı-çocuk ayırt etmeden insanların üzerine kimyasal bombalar yağdıran, toprağı, havayı, suyu zehirleyerek nesillerin geleceğini heba eden insanlık suçu işleyen zalimlerin derhal cezalandırılmasını istiyoruz.”

 

BOLDAV açıklmasında Müslümanlara ve İslam ümmetine de bir çağrıda bulunarak,” Saldırı ve terör haberlerine alışıp duyarsızlaşmayın! Kardeşliğinizi unutmayın, tek yürek olarak mazlumun yanında yer alın..”denildi.

 

BOLDAV Açıklamasında dünya kamuoyuna da seslenerek;” Ey İslam ülkelerinin liderleri, Ey insan hakları yetkileri Bu sessizliğiniz sizin sonunuzun belirtisidir. Bu katliamları durdurmak için maddi ve manevi her türlü gücünüzü seferber edin! Başta Türkiye, İran, Suudi Arabistan, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri olmak üzere, sürecin içerisinde olan tüm İslam Ülkeleri enerjilerini Müslümanların birlikteliğine kullanmalıdırlar. Siyasetçiler, âlimler, kanaat önderleri, düşünürler, sivil toplum kuruluşlarının öncüleri, yardım kuruluşları, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar barışa aracılık eden kelimeleri kalemlerine taşımaya davet ediyoruz.”denildi.

 

BOLDAV açıklamasına Tüm İnsanlık alemine seslenerek son verdi; “’Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ mantığını bırakarak Masumları, anaları, yavruları katleden bu vahşeti durdurmaya davet ediyoruz.!Tüm Zalimleri Allahü Teâla Kahhar ismiyle kahreylesin Tüm Müslümanların amel ve emellerinin barışık olacağı bir zemine gelmesi için dua ediyoruz.”