Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Olağanüstü toplanacak

07 Nisan 2020 - 21:42 | Güncelleme: 07 Nisan 2020 - 23:22


Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Olağanüstü toplanacağı iddia edildi.
(Haberkurye.com)’dan Mehmet Emin Güzbey’in Haberine göre;
Alınan son dakika bilgisine göre Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, olağanüstü toplanıyor. Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin yapacağı olağanüstü toplantıda, bazı komisyonlara seçim yapılacak. Ayrıca Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nde yapılacak toplantıda, şirket kurulması ile ilgili karar alınması bekleniyor.
 
 
Kaynak: HaberKurye'den Mehmet Emin Güzbey'in Haberi.

İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 26.03.2020 tarihinde saat 14.00 de Vali Mustafa TUTULMAZ’ın Başkanlığında aşağıda isimleri ve imzaları bulunan üyelerin iştiraki ile toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır.
 
1- Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin çalışmalarına yönelik aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekli görüldüğüne dikkat çekilerek, alınan tedbirler şu şekilde sırlanmıştır:
  Valilik ve kaymakamlıklarca 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesine, Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde, gerekli tüm sağlık tedbirleri alınarak ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına,