Afyon-Bafra dostluğu

31 Mayıs 2016 - 18:51

Afyon Tüfad üyelerinden oluşan Kocatepe Masterler futbol takımın 25 kişilik grup ile geçtiğimiz yıllarda Afyonkarahisar'da vali yardımcısı olarak görev yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan'ı makamında ziyaret etti.

 

Afyonkarahisar Kocatepe Masterlerini makamında misafir eden Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Afyon Masterler futbol takımı geçen yıl ilçeye yine ziyaretleri olmuştu. Bu yıl tekrar bir arada olmaktan ben mutluluk duydum. İlçede 2 gün boyunca futbol karşılaşması yanı sıra Bafra’nın doğa ve tarihi güzellikleri olan yerleri gezecekler. Geçen sene Afyon’a davet edildiğimiz halde gidilememişti. Ama bu sene inşallah Bafra Masterler Futbol takımımız Afyon’a gidecekler. Eski Fenerbahçeli olan ve uzun yıllar futbol kaleciliği yapan, Bafra’lı işadamı Bülent Arslan takımımıza İstanbul’dan forma desteğinde bulundu. Afyon’da 20 veya 25 yıl önce görev yaptım. Her görev yaptığım yere Afyon Masterler futbol takımı gelmiştir. Onun için futbol aşkı engel tanımaz diyorum. Futbol bin bir anılarla doludur. Anılar, hayata tutunmanın en sağlıklı yoludur. Değerli Masterler gençlere örnek olma misyonunu üstlendiniz. Afyon – Bafra dostluğuna sevgi köprüsünün ilk adımını attınız. 30 Ağustos Büyük Taarruzun başlangıcı ve kurtuluşunun başladığı Afyon’da yapılacak olan turnuvaya Bafra Masterler olarak bu yıl katılacağız. Burada şunu belirtmek isterim ki, Bafra pirinci Türkiye’de bir inci, Tütünü yani başak altını, kokulu kaymakamlı lokumu, pidesi ve Kuş Cennetiyle Kuzeyin güzel insanlarını Afyonlularla buluşturmaya geleceğiz. İlçemize gelerek neşe, heyecan verdiniz, futbol karşılaşmasını izleyenlere eski günlerini hatırlattınız. Sağlıklı günlerde sporla yaşayın. Zafer haftasında Afyon’da buluşmak üzere hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

 

DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLUŞTU

Afyon Tüfad Kocatepe Masterler Futbol Takımı adına İsmail  Bursalıoğlu, “ İlk öncelikle bizlere ev sahipliği yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt’a ve Bafralılara şükranlarımı sunar, sporcular adına çok teşekkür ederim. Sevgi, saygı ve kardeşliğin felsefesiyle hareket edilerek, Bafra’da dostluk içerisinde geçen bir müsabaka izledik ve birbirimizle kaynaştık. İnşallah bunlar bir şeyin başlangıcı olur. Birbirimize karşı birlik ve beraberlik çerçevesinde dostluğumuz devam eder” dedi.

KARŞILIKLI PLAKETLER VERİLDİ.

Kaymakamlığın ziyaretlerinden sonra, Kolay mahallesindeki asar kale, kapıkaya ve batık şehir, ikiztepe ve kuş cenneti gezildi.Eski Şehir stadyumu yanı Suni Çim sahasında Bafra Masterler ve Afyon Masterler karşılaştı. Karşılaşma neticesinde Bafra Masterler 3-Afyon Kocatepe  Masterler 5 olarak sona erdi.●Kurtuluş