phishing

YHT hattında fiziki gerçekleşme yüzde 55

YHT hattında fiziki gerçekleşme yüzde 55

YHT hattında fiziki gerçekleşme yüzde 55
08 Kasım 2017 - 19:23

YHT hattında fiziki

gerçekleşme yüzde 55  

 

 

Ankara-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde sona doğru yaklaşılıyor. 2012 yılından itibaren hummalı bir şekilde devam eden Ankara-Afyonkarahisar YHT çalışmasında fiziki gerçekleşmenin yüzde 55 olduğu öğrenildi

 

 

 

İSMAİL SAGUN-Ankara-İzmir YHT projesinin ilk etabı olan ve 2012 yılında Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde ihalesi yapılarak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törenle imzası atılan Ankara-Afyonkarahisar hattında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firma tarafından 2012 yılından itibaren hummalı bir şekilde devam eden Ankara-Afyonkarahisar YHT çalışmasında fiziki gerçekleşmenin yüzde 55 olduğu öğrenildi. Alt yapı yapımı çalışmalarının yüklenici firma tarafından devam ettiği Ankara-Afyonkarahisar YHT projesinin güzergah uzunluğu ise 162 kilometre olduğu bildirildi.

204 ADET KÖPRÜ VE MENFEZ YAPILIYOR

Ankara-Afyonkarahisar YHT projesinde 32,4 Milyon metre küp kazı, 16,5 milyon metre küp dolgu, 10 adet 7,6 kilometre tünel, 15 adet 6,2 kilometre viyadük, 204 adet köprü ve menfez ile 107 adette alt ve üst geçit yapımı devam ediyor. Toplam ihale bedeli olarak 1 milyar 760 milyon 125 bin TL olarak gerçekleşen, sözleşme bedeli ise 714 milyon 432 bin 200 TL olan Ankara-Afyonkarahisar YHT projesinde 2017 yılı ödeneğinin ise 155 milyon TL olduğu öğrenildi.

BİR SOLUKTA AFYONKARAHİSAR

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde ihalesi yapılarak yüklenici firma tarafından ilk kazma vurulmuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da yakından takip ettiği Ankara-Afyonkarahisar YHT projesi, “Bir solukta Afyonkarahisar, bir adımda İzmir” sloganıyla yola çıkmıştı. TCDD Genel Müdürlüğü binasında düzenlenen Ankara-Afyonkarahisar YHT projesi imza töreninde Bakan Eroğlu’da bir konuşma yaparak, “Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar” ifadelerini kullanmıştı.

KÖROĞLU BELİ TÜNELİ ÖNEMLİ

Ankara-Afyonkarahisar YHT projesi kapsamında en önemli tünellerde birisi de 5 bin 200 metrelik Köroğlu Tüneli olduğu bildirildi. Karayolu ulaşımında özellikle kış aylarında sürücülere zorluk yaşatan Köroğlu beli, karayolunun aksine YHT’de açılan tünel ile geçişlerini yapacak. YHT ile yolculuk yapanlar karayolunda çektikleri o sıkıntılı yolculuğu YHT ile keyifli bir hale dönüştürecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum