phishing

Yeni atanan sağlık teknikleri eğitimden geçiyor

Yeni atanan sağlık teknikleri eğitimden geçiyor

 Yeni atanan sağlık teknikleri eğitimden geçiyor
07 Temmuz 2017 - 18:29

 

 

Yeni atanan sağlık teknikleri eğitimden geçiyor

 

 

 

KURTULUŞ-İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’a yeni atanan 25  ambulans ve acil bakım teknikerlerine (paramedik) eğitim veriliyor. İl Sağlık Müdürlüğü, “İlimizde yeni göreve başlayan paramediklere Temmuz ayı boyunca haftalık kurlar şeklinde verilecek, böylece tüm zorunlu modül eğitimleriyle beraber hizmet içi eğitimlerini de bu ay içerisinde almaları sağlanarak donanımlı olarak sahaya çıkmaya hazır hâle gelecekler” açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda düzenlenen eğitimlerin ilk ayağı, 3-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Yeni atanan 25 ambulans ve acil bakım teknikerlerine,  acil sağlık hizmetleri eğitim programından belge alan doktor, acil tıp teknisyenlerinden oluşan eğitmenlerin yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden öğretim üyeleri tarafından eğitim verildi. Eğitimlerde ‘Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi, Çocuk İleri Yaşam Desteği Eğitimi, Erişkin İleri Yaşam Desteği Eğitimi, Tıbbı KBRN ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi’ konuları üzerinde duruldu.

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, eğitimlerin önemine dikkat çekti, şu açıklamayı yaptı: “Bu vesileyle hem sağlık personelimizi birebir tanıma ve dinleme imkanına kavuşuyoruz. Hem de aldıkları eğitimlerin kendilerini nasıl geliştirdiğini yakından görme fırsatını elde ediyoruz.”

Yemenici, vatandaşa verilen sağlık hizmetinde bu eğitimlerin çok önemli olduğunun altını çizdi.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum