phishing
Tehlikenin farkına varalım…
Sercan SAYIN

Sercan SAYIN

SERCAN SAYIN YAZIYOR

Tehlikenin farkına varalım…

20 Ağustos 2017 - 22:11

Tehlikenin farkına varalım…
Son günlerde, 1. Lig’in başlamasıyla beraber Gaziantepspor’un yaşadığı sıkıntılar da gündeme geldi. İddiaların odağındaki yönetim usulsüzlükleri, 27 yıl aralıksız Süper Lig’de mücadele eden bir kulübün düştüğü darboğazla birleşince ortaya dev bir soru işareti çıkıyor. Gaziantepspor’un, şehirdaşı ve belediyenin paydaşı Gazişehir Gaziantep’in parlatılması adına kurban edildiği sonucuna varmamak elde değil.
Yazının başlığı, bir döneme damgasını vuran ve bilhassa tuzu kuru liberal tayfanın ekseriyetle alaya aldığı o meşhur slogan. O reklamlarda ortaya atılan pek çok iddiayı yaşadık. Liberal tayfa, halen ekseriyetle başka şeyleri alaya almaya devam ediyor ama tehlike hâlâ bu topraklarda kol geziyor. Antep’in başına gelenleri biz daha önce de izledik. Daha sonra da izleyeceğiz gibi görünüyor.
Hatırlamakta fayda var; bundan birkaç yıl önce dönemin bakanlarından birisinin girişimi ve o dönemin başbakanının talebiyle Kocaelispor’a rakip bir oluşum çıkarıldı. Kocaelispor’un pek çok futbolcusu “Artık bu takım Kocaelispor olacak” kandırmacasıyla hülle yoluyla bedavadan biraz pahalıya Körfez FK’nin içine dolduruldu. Ancak eski futbolcular Kocaelispor’a sahip çıktı ve yeşil siyahlı kulüp tarihin çöplüğüne karışmaktan kurtuldu. Onun sırtından nemalanmaya çalışan Körfez FK ise, git gide güç kaybetti. 1. Lig’e bile çıkamadı yıllar boyunca.
Keza birkaç yıl önce, Çorum Belediyespor’u parlatmak adına Çorumspor’un yok oluşuna göz yumuldu. Başkentte, Gökçek apoletli Keçiörengücü musluğu Keçiören Sportif ile paylaşmadığı için Keçiören Sportif kapatıldı. 
Tarih, bu bağlamda maalesef hafızamızı acıtacak denli yoğun örneklerle dolu.
Günümüze gelelim.
Antep’te belediye kaynaklı bu gövde gösterisinin, daha alt kademelere sirayet etmemesi için bir sebep yok. Zira elinizi sallasanız, bir “belediyespor” ile çarpışıyor.
2. Lig kırmızı grupta Etimesgut Belediyespor, Menemen Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor, Sivas Belediyespor; beyaz grupta ise Nazilli Belediyespor ve Niğde Belediyespor yer alıyor. İsminde yer almasa da Bugsaş Spor, Keçiörengücü, Bodrumspor ve hatta hükümetin desteğini alan Gümüşhanespor gibi takımlar da belediye desteğiyle yola devam ediyor.
Geçelim 3. Lig’e.
1. grupta Bergama Belediyespor, Erzin Belediyespor, Kozan Belediyespor, Orhangazi Belediyespor, Manisa BBSK ve Yeni Altındağ Belediyespor; 2. grupta Van BBSK ve 3. grupta ise Elaziz Belediyespor, Karaköprü Belediyespor ve Sultanbeyli Belediyespor yer alıyor. Tabii bu kulüplerin haricinde belediye desteği aldığı iddia edilen Düzcespor ve Adalet Bakanlığından destekli Ankara Adliyespor gibi kulüpler de mevcut.

Camiye siyasetin girmesi ne kadar karşı çıkılan bir şeyse, futbola sirayet etmesi de şiddetle karşısında durulması gereken bir olgu esasında. Bu kadar hafife alınması akıl alacak şey değil! Üstelik bu rakamlar, sadece profesyonel ligler. Bölgesel Amatör Lig’e indiğimizde emin olun bu rakamı birkaç katına çıkarıyoruz.
Kazan mütemadiyen kaynıyor. Birileri malzemeleri değiştiriyor, menüyü değiştiriyor ama kaynayan o kazan hep vaki. Nasıl ki bundan birkaç yıl önce Ankara Adliyespor 3. Lig’de şampiyonluğu garantileyen Etimesgut Belediyespor’dan bitime üç hafta kala aldığı üç puanla playoff’a kaldıysa… Bu tarz vakalar üzerinde tartışılacak, belki de gerçekten hakkaniyetle kazanılmış üç puanlar doğurur.

Peki bunun çözümleri neler? Bunları da haftaya listeleyelim. Belki, haftaya başlayacak olan 2. ve 3. Lig arifesinde bazı yöneticiler için sonucu baştan belli sezonun ertesine bir yol haritası çizebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum