phishing
Vurmasaydık da ne yapsaydık?
SAİT KARADUMAN

SAİT KARADUMAN

KONUŞUYORUM

Vurmasaydık da ne yapsaydık?

27 Kasım 2015 - 12:23

Rusya Uçağının düşürülmesiyle başlayan kriz, insanları da ayrıştırmaya başladı.

Söz konusu Vatan olunca gerisi teferruattır.

Bu konuda iktidar partisini seversiniz ya da sevmezsiniz. Yapılan işlem doğrudur. Çünkü bugüne kadar bölgede Türkiye’yi tanımak istemeyen ya da Türklerin tutumunu görmezlikten gelenler için iyi bir ders olduğuna inanıyorum.

Bunları söylerken savaş çığırtkanlığı da yapıyor değilim. Durum keşke buralara kadar gelmeseydi.

Düşürülen uçağın ardından ortaya çıkan tartışmaların büyük bir bölümü “Halkın iyi bilgilendirilmemesi”nden kaynaklanıyor.

Bugüne kadar vatandaşlarına yeterli açıklayıcı bilgiyi vermeyen iktidar partisi bu tür sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Evet yapılan doğrudur ve onca ikaza rağmen Türkiye’yi dinlemeyen, kendince hareket eden Rus Pilot ve dolayısıyla Rusya’ya verilen güzel bir cevaptır.

Rusya yaptırımlara başvurabilir mi? Doğalgazı keser mi? Gıdalarımızı almamazlık eder mi?

Hiç de bir şey yapacağını sanmıyorum. En azından Türkiye ekonomisini etkiyecek bir girişimde bulunacağını da sanmıyorum. Nitekim yapılan hata kendilerinden kaynaklanmaktadır.

 

***

Bir yıldır maaş alamadıkları için geçen Pazartesi günü greve başlayan Taraf Gazetesi çalışanları işten çıkartılmaya başlandı. En küçük bir şeyde darbeyi yiyen yine basın çalışanları olmaya devam ediyor.

 

***

 

Olan işçiye olacak!

 

Asgari ücret konusunda geçtiğimiz günlerde yine bu sütunlardan “Hükümet biz 1300 lira teklifi yaptık ancak işveren kabul etmedi” diyecektir, demiştim.

Bu konuda yeni bir gelişme oldu ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 64. Hükümet Programındaki Asgari Ücret artışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özdebir, asgari ücret zammının yaratacağı yükün özel sektöre yıkılmasını eleştirerek, "Aksi takdirde ücretlerdeki ziyaretinde kıdem tazminatındaki yüklerin artışını taşıyamayacak Olan İşletmeler aralık ayı İtibariyle işçi çıkarmaya başlayabilirler. Hükümet bu nedenle bir an önce tatmin edici bir ​​planla iş dünyasının önüne gelmelidir" dedi.

Önümüzdeki günlerde bu konuda yaşanacak sıkıntılar ortada. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşmasında patronlara yönelik “biraz az kazanın” demesinin sebeplerinden biri de buydu.

Umut edelim, olan yine işçiye olmasın. Ama görünün köy de kılavuz istemiyor hani…

 

***

 

Çizgi filme siyaset girmesin

 

64. Hükümet Programında kültür ve sanat alanında yapılacaklar arasında "Tarihin önemli şahsiyetleri ve olayları" ile masal kahramanları belgesel, dizi ve çizgi filmlere dönüştürülecek, ifadeleri yer aldı.

Buna göre, “tarihin önemli şahsiyetleri ve olayları" ile masal kahramanları belgesel, dizi ve çizgi filmlere dönüştürülerek tanıtımının yapılması desteklenecek.

Bunların yanı sıra “Çocukların sevebilecekleri ve sorumlu birer birey olarak yetişmelerini sağlayacak içeriğe sahip bilgisayar oyunların ve animasyonların üretilmesi teşvik edilmesi” de 64. Hükümetin programında yer aldı.

Diğer kültür faaliyetleri arasında yer alan tiyatro, sinema, opera, bale ve müzik alanlarında yerli üretimi evrensel standartlarda teşvik edilmesi sürdürülecek. Kültürün temel öğeleri olan milli, dini, ahlaki ve folklorik değerlerin işlenmesine yönelik etkin çalışan bir teşvik mekanizması oluşturacak. Yapımı Türkiye’de gerçekleştirilecek yabancı filmleri desteklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını TRT Çocuk kanalında yayınlanmasının ardından, umut ederiz ki yapılacak çizgi filmlere siyaset karıştırılmaz.

 

***

 

Zor (lu) yorum...

 

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın sosyal medya üzerinden paylaştığı notla, iktidar partisinin Rus uçağının düşürülmesine destek verdi.

“Her türlü siyasi endişeden uzak bir anlayışla; Başkomutan sıfatıyla bu devleti temsil eden Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın, dışardan gelen her türlü saldırılara karşı almış olduğu kararları fisebilillah destekliyoruz...” diyerek desteğini açıklayan Kargın, Rus lideri küstah Putin dahil olmak üzere, Türk Milletinin onur ve haysiyetiyle oynamak isteyenlere en iyi cevap, Milli Birlik ve Beraberlik ruhuyla safları sık tutmaktır... Düşmana fırsat yok ! İfadelerini kullandı.

Kargın sosyal medya üzerinden de her kesim insanın takdirini kazandı, destek buldu.

Yine tekrar etmek gerekirse, Söz konusu Vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bu tür görüşlerin çoğalmasını temenni ediyorum. Çünkü yapılacak her türlü görüş ve düşünce bizleri birbirimize kenetleyecektir.

Tüm samimiyetimle destekliyorum Sayın Başkan…

 

***

 

Güzel kişiler Vardır ki dizimin dibindedirler, ama Benim için sanki Yemen'dedirler. Yemen'de Olan niceleri de Vardır ki sanki dizimin dibindedirler. MEVLANA

 

***

 

HAPİS CEZASI

Kadın, gece yarısı yanından kaybolan kocasını bulmak için kalkar. Evde yalnızlık içinde, aşağıdan bir ses duyar. Aşağı iner ve tekrar dinlemeye başlar, ama kocasını bulamaz.

Biraz daha aramak için aşağı depo'ya iner, orda kocasını dizleri üstüne çökmüş, duvara dönmüş ağladığını görür... Ve merakla sorar:

- "Kocacığım, neyin var, ne oldu ?" Kocası:

- "Hatırlıyor musun, Baban bizi beraber yakaladığında bir soru sormuştu, ya evlenirsin yada 20 yıl hapis çekersin."... Kadın şaşırarak:

- "Eeee ne oldu?" Adam:

- "Bugün, hapisten çıkmış olacaktımmm"

YORUMLAR

  • 0 Yorum