phishing
CHP’de kongre heyecanı
SAİT KARADUMAN

SAİT KARADUMAN

KONUŞUYORUM

CHP’de kongre heyecanı

01 Aralık 2015 - 12:31

1 Kasım seçimlerinin ardından kongre sürecine giren CHP Afyonkarahisar örgütlerinde, heyecanlı bekleyiş sürüyor.

İlçe kongreleri devam ederken İl Başkanlığı için aday olanlar bu kongreleri yakından takip ediyor.

Yakından takip ediyor çünkü il başkanlığı için yeni seçilen ilçe yönetimlerine büyük ihtiyaç var. Onların oyları il yönetimini belirleyecek.

Bir taraftan ilçe ve il yönetimi heyecanı sürerken bir taraftan da CHP Genel Merkezinde heyecanlı günler yaşanıyor. Olağan Kurultay’ın da yapılacağı tarih belirlenince, yeni yönetimler ister istemez genel merkezi de kaderini belirleyecek.

İlçe yönetimleri ve oradan seçilecek delegeler oldukça önemli dedik çünkü Merkez İlçe Örgütünü elinde bulunduranlar nispeten il yönetimine rahatlıkla gelecektir.

Onun içindir ki; Her il başkanlığına aday olan kişiler özellikle Merkez İlçe Başkanlığına kendi adaylarını çıkarıp onlara destek verecekler.

 

***

Âcizler için imkansız, korkaklar için müthiş gözüken şeyler kahramanlar için idealdir. K. Atatürk

 

***

 

İyi uykular Türkiye, iyi uykular Ülkücüler

 

MHP İl Başkanı Raşit Demirel, sosyal medyadan mesajlarına devam ediyor. Son mesajlarından biri dikkatimi çekti. Şöyle diyor Sayın Demirel; “Rusya televizyonları uçaklarının düşürülüşünden sonra yaptıkları yayınlarında sürekli ülkücülerden bahsederek; ‘Savaş halinde en büyük tehlikenin Ülkücüler’ olduğunu duyuruyor. Doğru tespit… Ülkücülerin ne kadar yiğit ve vatansever olduğunu tüm dünya biliyor da... Ne diyeyim.. İyi Uykular Türkiye…”

İyi uykular Türkiye’nin yanına iyi uykular Ülkücüler’i de eklesek sanırım yanlış olmaz. O kadar yenilginin ardından bir genel başkanınızı bile değiştiremediyseniz, iyi uykular Ülkücüler demekten kendimi alamıyorum.

 

***

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Devlet Bahçeli’nin karşısına bir rakip daha çıktı. Sinan Oğan, Koray Aydın ve Selim Kaptanoğlu’nun ardından Meral Akşener de muhalefet bayrağını çekti. Akşener Bahçeli’ye karşı muhalefet bayrağını açan dördüncü isim oldu. Akşener, olağanüstü kurultay talebinde bulundu ve “Biz gizli ve kirli senaryoların bozulması için kararlıyız” dedi.

 

***

 

Çok konuşan çok yanılır

 

Atalarımızın hiçbir sözü boşa söylemediğini herkes bilir. Son günlerde yaşanan Rusya ile gergin olayların artık yatıştırılması gerektiğini düşünüyorum.

Millet bu olayla yeterince milli gazını aldı diye düşünüyorum. Ancak işin fazla abartılıp da b.kunu çıkarmamak gerekir diye düşünüyorum.

Ancak yöneticilerimizin ve bazı basın kuruluşlarımızın maşallahı var. Her gün her saat neredeyse her dakika bu konuyla ilgili konuşuyorlar ve bu konuşmalar da yazılıp çiziliyor.

Söz gidiyor yerini yazıya bırakıyor. Onlar da bir gün karşına konuluveriyor.

Dalaştığımız ülke kim olursa olsun boyun eğilmesin. Ancak işi biraz da çocuklaştırmadan çıkarıp, devlet adamlığı konumunda götürmek gerekir.

Yapılan sokak ağzı konuşmaları bir gün geri döner ve bizim karşımıza konur. Onun için fazla abartmadan bu konunun biran önce kapatılmasında ülkemiz adına yarar görüyorum.

 

***

 

“Suriye’de iki koalisyon operasyonlara devam ettiği sürece benzer hava sahası olaylarını önlemek zor olur” diyen Davutoğlu “Türkiye’nin durumu tırmandırma niyeti yok, her düzeyde görüşmeye hazırız” dedi.

 

***

 

Pek inanmıyorum ama hadi inşallah

 

Arap gazetecilerin sosyal medya üzerinden Türkiye’ye destek amaçlı başlattıkları kampanya ilgi görmeye başladı. Son gelişmelerin ardından Türkiye'ye destek amacıyla düzenlenen  kampanya için "Müslüman’ım ve Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Arap'ım ve  Türkiye'yle dayanışma içindeyim", "Türk ürünlerine destek ol" sayfaları açıldı.

Çok sayıda medya mensubu, Twitter fenomeni, aktivist ve yazarın dahil olduğu destek kampanyasında yapılan paylaşımlarda, "Türk ürünlerinin desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir", "Türk ürünleri çok kalitelidir ve fiyatları uygundur.  Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik ekonomik  tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladığı bildirisinin ardından başlatılan kampanyaların sadece sosyal medya üzerinde kalmamasını temenni ediyorum.

Çünkü bir zamanlar İngilizlerle işbirliği yapıp Osmanlı’yı sırtından bıçaklayanlar da Araplardı.

 

***

 

Gönlü ışık yakmayı, aydınlanmayı öğrenen kişiyi, güneş safra yakamaz. Gündüz gibi ışıyıp durmayı istiyorsan, geceye benzeyen benliğini yakıver. MEVLANA

 

***

 

Demokrasi

 

Çocuk akşam eve gelmiş ve babasına sormuş:

- Baba hayat bilgisi dersinde yönetimleri işliyoruz, bana demokrasiyi anlatır mısın?

Babası:

- Anlatmasına anlatırım yavrum ama senin bazı tanımları bilmen gerekiyor, demiş. Bak şimdi benim fabrikam var ve eve para getiriyorum, ben kapitalistim. Paranın nasıl harcanacağına annen karar verir, o hükümet. Hepimiz senin için yaşıyoruz, sen halksın. Beşikteki kardeşin, gelecek. Hizmetçimiz ise işçi sınıfı. Sen bunları öğren. Ben sabah sana demokrasiyi anlatırım, demiş.

Gece çocuk uyanmış bir bakmış ki küçük kardeşi altını pisletmiş ve durmadan ağlıyor. Hemen anne ve babasının odasına gitmiş. Annesi horul horul uyuyor. Uyandırmaya çalışmış ama başaramamış. Babası yatakta değil, geçerken hizmetçinin odasına bir bakmış ki hizmetçiyle babası sevişiyor. Çaresiz dönüp yatmış. Ertesi sabah babası:

- Gel oğlum sana demokrasiyi anlatayım, demiş.

Çocuk;  Gerek yok baba, ben artık biliyorum! yanıtını vermiş ve anlatmış; kapitalistler işçi sınıfını becerirken hükümet uyuyor, halk endişeli, gelecek ise b...k içinde!...

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum