phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM

                SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM

 

 

Biliyorum bana zaman zaman kızıyorsunuz, kızın hiç önemli değil. Büyük bir gayretle Afyon’a hizmet için elinizden geleni yaptığınızı da biliyorum. Ancak sizin için yapılması gerçekten kolay olan şeyleri pas geçerek yapmamanızı anlayamıyorum. Ama bakın ben size yapmanız gerektiği halde yapmadıklarınız için kızmıyorum. Vardır herhalde şehrül-emin’in bir bildiği diyorum.

Değerli Başkanım sabahları yolumun üzerinde olan jandarma kavşağından geçerim. Her sabah oradan geçerken gururlanır bize Kurtuluş Savaşını kazanarak bu ülkeyi yeniden yapılandıran atalarımız aklıma gelir. Bu olguyu hemen hemen her gün oradan geçtiğim için  tekrar yaşarım. Biliyorum şimdi  “Yazdıklarından hiçbir şey anlamadım” diyeceksiniz. Haklısınız kendinize göre Sayın Başkanım. Benim her sabah gururlanarak ve göğsümü kabartarak atalarımızı hatırlamama neden olan Jandarma Alay Komutanlığı önündeki duvarı boydan boya kaplayan yazılı ve çerçeveli figürdür.  Bu çerçeve içindeki “KURTULUŞ SAVAŞININ YAPILDIĞI TOPRAKLARDA GÖREV YAPMAKTAN DOLAYI GURURLUYUZ” yazısı yazıyı  yazanlar kadar geçerken o yazıyı okuyan bizler içinde ayrı bir gurur vesilesidir.

 Sevgili Belediye Başkanımız yukarıdaki yazılı sözden ne kadar gurur duyuyorsak Anıt Park’taki kurtuluş savaşını gören toplarla da, Utku Anıtı ile de gurur duyuyoruz. Ancak parkta bazı sorunlar var başkanım ve ben bu sorunları 31.7.2017 günü gazetemde resimli olarak yazdım. Kurtuluş savaşının kazanılmasında büyük rolü olan ve Anıtpar’kta yıllardır sergilenen toplar içler acısı bir vaziyette kendisine uzanacak elleri bekliyor. Yakın bir süre sonra Afyon’un kurtuluşu kutlamaları yapılacak. Hafta nedeniyle birçok üst rütbeli subay her yıl olduğu gibi merasimlere katılmak üzere şehrimize geleceklerdir. Onlara tekerlekleri kırılmış ve yan yatmış toplarımı göstereceğiz? Yoksa oksitlenmiş ve başından aşağıya boya dökülmüş izlenimini veren  Utku Anıtını mı göstereceğiz? Başkanım bu söylediğim aksaklıklardan sizin haberinizin olduğunu sanmıyorum. Eminim haberiniz olsa şimdiye kadar hallederdiniz. Ancak geç kalınmış değil fakat zaman gittikçe daralıyor.Vereceğiniz bir emir ile Anıtpark’ın birkaç gün içinde çehresini değiştirebilirsiniz. Bekliyoruz başkanım. Geçen Pazar gittiğimde emekli bir subayın top arabaları ve Utku Anıtı ile ilgili söyledikleri ben kahretti Başkan. Lütfen konuyu inceleyin irdeleyin ne yaparsanız yapın ancak parktaki aksaklıkların giderilmesi için gerekli talimatı veriniz lütfen.

SAYIN EMNİYET MÜDÜRÜM

Afyon’a geldiğinizden bu yana şehrimiz için vermiş olduğunuz hizmetleri görüyor ve son derece mutlu oluyoruz. Bildiğiniz gibi Afyon orta ölçekli ancak kalabalık bir şehir. Çok da fazla sorunları var. İlgili kurumlar kendileri ile ilgili problemlerin halli için gerekli çalışmaları yapıyorlar. Fakat son 3-4 yıldır bir sorun var ki bir türlü çözülemedi. Sizden önceki Emniyet Müdürümüz ve şimdi merkezde valilik yapan Hakan Güner döneminde konu ile çok sıkı ilgilenildiği halde bir türlü çözüm bulunamadı. Peki konu nedir derseniz ?

Sayın Emniyet Müdürüm;

İmaret Camiinin ardından eski Yoğurt Pazarına kadar olan yol tek yönlüdür. İmaret’in yan tarafından başlayıp eski Yoğurt Pazarına kadar olan yolun her iki tarafı araçlar tarafından park yapılarak adeta işgal edilmiş durumdadır. Ortadaki bir aracın zar zor geçebileceği yoldan trafik işletilmeye çalışılmaktadır. Üstelik bu yol Çavuşbaş dolmuşlarının da yoludur. Yolun her iki tarafına yapılan park yetmiyormuş gibi birde tek yönlü olan bu yolda yoğurt pazarından bu tarafa trafik kurallarını çiğneyerek onlarca araç imaret camiine doğru gelmektedir.  Sanıyorum yaşananları tahmin ediyorsunuzdur. Her an bir belanın çıkabileceği bu güzergahta hangi türlü önlem alınmış olursa olsun netice alınamamıştır. Bu alanın tarafınızdan görülmesini çok istiyorum sayın Emniyet Müdürüm.

DEVLETİMİZ 18 YAŞINDADIR

Şöyle makam aracınızla o alandan bir geçseniz rezaletin boyutunu göreceksiniz. Polis elinden geleni yapıyor olsada bazı maganda araç sürücüleri ters yönden gelerek trafiği alt üst ettikleri gibi birde görevlilere kafa tutuyorlar” Sen benim kim olduğumu biliyor musun? “Güler misin ağlar mısın bu zirzoplar babalarının paraları ile hava atan sonradan görme insanlardır. Emniyet her sürücünün başına bir polis dikemeyeceğine göre araç sürücüleri kural ihlali yapmayarak polisimize yardımcı olmalıdırlar. Ancak o alanda o çapta araç kullanan sürücüler olacağını sanmıyorum. Allah polisimize güç kuvvet versin işleri çok zor. Ancak polisimizin de 3-5 zirzopa taviz vereceğini tahmin etmiyorum. Ancak baba parası ile hava atan gençlerin bazılarının ayağı yere basmıyor sayın Emniyet Müdürüm. Hepimizin de bildiği gibi devlet  her zaman 18 yaşındadır. Mutlaka bu olumsuzluk tarafınızdan çözülecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum