phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Olmadı Başkan

Geçtiğimiz hafta sonu Belediye Başkanımız Sn. Burhanettin Çoban yeni yapılan spor kompleksi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanın açıklamalarını dikkatle okudum. Başkan açıklamalarında spor kompleksi projesinin kendi projesi olduğunun altını çizerken “Stadyuma Sait Açba ismi verilmelidir” diyor. Gerekçe olarak da bu kompleksin yapımında Sn. Sait Açba’nın yaptıklarının kitaplara girecek düzeyde olduğunu söylüyor… Bir yerde “ahde vefa” duygusunu dillendiriyor. İfadeleri kendine göre doğrudur, saygı duymak gerekir.

 

AFYON, AÇBA’YA YETERİNCE VEFA GÖSTERDİ

Ancak gözden kaçan veya kaçırılmaya çalışılan bir gerçeği gözler önüne serelim; kesinlikle bölgecilik yapmıyorum ancak Sn. Açba Kütahyalı olduğu halde 20 yıldır Parlamentoda Afyon Milletvekili olarak görev yaptı. Afyon’un gösterdiği bu vefayı başka hangi il kendi ilinden olmayan birine kucak açıp milletvekili yapmıştır? Bunda büyük “vefa mı” olur? Yoksa Afyon’da milletvekili olacak hiç mi aydın yoktu? Afyon Sn. Açba’yı bir değil tam 4 dönem milletvekili yapmıştır. Sn. Açba’nın Afyon adına yapılması gerekenlerde gayret göstermesi de görevidir… Afyon Sn. Açba’ya milletvekili unvanı vermiş bir de stadyuma adını vermek neyin nesi başkan…?

 

STADA EROĞLU’NUN YA DA KENDİ ADINI VER

Sn. Başkan;

Eğer stadyuma bir isim verilecekse, madem proje sana ait kendi adını ver, olmadı Sn. Bakanımızın (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) adını ver. (Afyon’a az mı hizmet etti?) Daha da olmaz ise Afyon’da ismi verilecek, Afyon sevdalısı, Afyon’un hizmetkarı o kadar çok insan var ki…! Ancak sn. Açba olmaz Başkanım… Aslında sizin de çok iyi bildiğiniz ve tüm Afyonluların dillendirdiği bir konu var Başkanım; Havaalanının 3 vilayeti de ilgilendiriyor vs. gibi yutturmacalar ile Kütahya Altıntaş’a yapılması olayı… Gerek görsel gerekse yazılı ulusal basında hiç “zafer Havaalanı” ifadesini duyup okudunuz mu Sn. Başkan…? Siz de biz de çok iyi biliyoruz, Afyonlular da biliyor; havaalanından bahsederken Kütahya havaalanı olarak anılıyor. Bu da Afyonluların kanına dokunuyor ve sorumlu olarak da Sn. Açba’yı görüyorlar.

 

OTOYOL NEDEN AFYON’DAN GEÇMEDİ?

Ya yeni yapılan Ankara-İzmir transit yoluna ne demeli…? Bu yol Afyon’da sadece İhsaniye ilçemize 18 Km. uzaktan geçerken, Kütahya’nın burnunun dibinden ve Altıntaş ile Dumlupınar’dan geçiyor. Yine Altıntaş… Hayret bir şey Afyon’un sosyo-ekonomik yapısına onca tesise darbe vurulurken yine Kütahya ihya ediliyor…!

Peki, bunlar yapılırken Sn. Açba kitaplara girecek bir gayret daha gösterip Afyon’u ikinci plana atmasaydı… Afyon mağdur edilmeseydi, işte o zaman kitaplara girerdi.

 

KAMP YAPANLAR AFYON’A NE KAZANDIRDI?

Sn. Başkan; Sürekli size Arap ülkelerinden telefonlar geldiğini söylüyorsunuz, kesinlikle doğrudur. Geçtiğimiz yaz başta “Arap” takımları olmak üzere birçok Türkiye ligi takımı Afyon’a gelerek kamp yaptı, stadı kullandı… Peki Afyon’umuza ne verdiler Sn. Başkan…? Hangi takımın futbolcuları, teknik heyeti ve yöneticileri Afyon’u gezdi, gördü…? Alışveriş yaptılar mı? Afyon esnafından, gelen takımları uzun çarşıda, Ambar yolunda, Tuz pazarında bir gören oldu mu? Yüz gram lokum, bir sap sucuk mu aldılar…? Hayır, hayır Başkan… Bu gelenler gittiler…!

Bu gelen takımların hemen hemen hepsi Afyon’u görmeden gittiler…!

Kamp yapan takımlardan birisinin teknik direktörü yakın dostumdu, bir akşam uzunca oturup sohbet ettik. Afyon’umuzu nasıl bulduklarını sordum. Aldığım cevapla dondum kaldım… Teknik direktör arkadaşım; Afyon’u gezip dolaşmaya imkanımız olmadı, zaten buradaki tesislerde her şey var…! Şehri inmeye gerek yok” dedi.

Şehre inmeyen, Afyon esnafından alışveriş etmeyen takımlar Afyon’da kamp yapsa ne olur Başkan…? Haa Fener, Olympiakos vs gibi üst düzey takımlar gelirse eyvallah…

 

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARINI AFYON’DA OYNAMASI SAĞLANMALIDIR

Bir de Beşiktaş görüşmeleriniz var. Bana göre bu konularla ilgili en çarpıcı olay bu. Eğer Beşiktaş maçlarını Afyon’da oynarsa işte o zaman gelecek taraftarlar Afyon’u ihya eder. Beşiktaş gibi büyük bir takımın iç saha maçlarını Afyon’da oynarsa binlerce taraftar Afyon’a gelecek, bu durum Afyon esnafına yansıyacağı gibi ilimizin tanıtımında da doğrudan katkısı olacaktır. İşte o zaman milyarlarca lira versek reklamını yapmakta zorlanacağımız Afyon’u tüm ülke ve Dünya tanıyacaktır… Şu andaki en doğru hamleniz budur Sn. Başkan…

Unutmayın bizler Afyon için varız. Kimse ile kişisel bir alışverişimiz yoktur. Hele hele Sn. Sait Açba ile hiç… Kaldı ki kendisini hiç tanımıyorum. Bana göre Aslolan Afyon’dur. Afyon yararına olacak her türlü girişiminizde yanınızdayız. Allah yardımcınız olsun Sn. Başkan…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum