phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

KARTLARI AÇIK OYNAYIN!

 

 

 

KARTLARI AÇIK OYNAYIN!

 

 

CHP’liler sıkıntılı. İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı ne yapacaklar, neyi hedefliyorlar partililer gelişmeleri birinci ağızdan değil fısıltı gazetesinden öğrenmeye çalışıyorlar. Çünkü birinci ağızlar laf kalabalığı ile günü kurtarıyorlar. Aslında partililer neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Fakat gerek İl gerekse Merkez İlçe başkanlarının ağzından gelecek planlarının ne olduğunu  duymak istiyorlar. Ortada İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı için birçok isim dolaşıyor. İl Başkanlığı ve Merkez ilçe Başkanlığı için kimler aday olacaksa kendilerini açıklasınlar istiyor  partililer. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar sözü bana kimlerin gönlünde il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı yatıyor açıklasınlar çağrışımını yapıyor.

CHP’DE TER GİDEN İŞLER

Partililerin ağzında kulaktan dolma bazı isimler dolaşıyor. Bakıyorsunuz bir gün Merkez İlçe Başkanı “Ben önümüzdeki seçimde aday değilim” diyor, ertesi gün Başkanı, Vekilimiz Burcu Köksal ile bir basın toplantısında yan yana görüyoruz. Bir diğer gün ise Merkez ilçe için yine bir avukat arkadaşımızın ismi dolaşıyor partililerin ağzında. İldeki yaşananlar da merkez ilçeden farklı değil. Açık açık dillendirmese de Dr. Kemal Demirkırkan yeniden il başkanlığına adaydır. Buradaki sıkıntı karşı adayların ortaya çıkıp “Ben de adayım” diyememeleridir. Karşı adayların ismi adayların ağzında “tahmini” olarak dolaşmaktadır. Bu oluşumlarda Milletvekili Burcu Köksal olayın neresindedir o da tarafını belli etmelidir. Aslında buradaki uygulamada Sn. Vekil bütün adaylara eşit mesafede olmalıdır ama, maalesef ülkemizde bunu görmek mümkün değildir. Kaldı ki bir parti binası varken Sn. Köksal Yeşilyol’da kendi adına bir irtibat bürosu oluşturmuştur. Bu partide bir şeylerin ters gittiğinin işaretidir.

Özetlemek gerekirse herkes kartını açık oynamalı, gerekli açıklamaları yapmalı partilileri rahatlatmalıdırlar. Kapalı kapılar ardında siyaset yapılmamalı.

VERMEDEN ALMAK?

Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı çoğu kez eleştirmişimdir. Ancak okuyucularımız çok iyi bilirler ki yaptığı pozitif işleri köşemde her seferinde önemsediğimi belirtip taçlandırmışımdır. Hatta çoğu kez yanıldığım konularda da başkandan özür dilemişimdir. Bana sorarsanız bu da bir erdemdir.

Sevgili Kurtuluş okurları sadece Afyon insanının değil, tüm Türkiye’nin bildiği duyduğu bir gerçek vardır o da; Afyon artık bir spor merkezidir. 15’in üzerindeki futbol sahası, kapalı spor salonları ve beş yıldızlı konaklama tesisleri ile ülkenin önde gelen şehirlerinden birisi konumundadır. Şu anda Afyon’da sezon öncesi hazırlıklarını yapan ve kampa giren 20’nin üzerinde profesyonel futbol takımı vardır. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir talep patlaması beklemiyordum. Ancak yanılmışım. Türkiye’nin dört bucağından onca takım Afyonkarahisar’ı tercih ettiler. Başkan Çoban’ın tahminleri tuttu. Tebrik etmek gerek. Üstelik gelen takımlardan memnuniyetsizliğini ifade eden tek takım yoktur. Bunun anlamı önümüzdeki yıl bu katılımlar ikiye katlanacaktır demektir. Burada ayrıca reklama gerek yoktur. Gelen takımlar zaten kendiliklerinden şehrimizin reklamını yapacaklardır.

YAKINDA TESİSLER YETERSİZ KALACAK

Gelelim madalyonun öbür yüzüne.. Geçtiğimiz yıl Afyon’da kamp yapan bir süper lig takımının hocasına (kendisi arkadaşımdır) Afyon’u nasıl bulduğunu sordum. Aldığım cevap beni şaşırttı. “On gündür buradayız ancak şehir olarak Afyon’u görmedik” dedi. Nedenini sorduğumda “Orhan’cığım bu tesislerde ne ararsan var, şehre gitmeye gerek yok ki!” dedi. O dönemde de bu konuyu yine yazmıştım, tekrar yazma gereği duydum. Sayın Başkanım çalıştınız çabaladınız Afyon’a hayalimizde bile canlandıramayacağımız tesisler kazandırdınız. Afyon ismi sayenizde ülke dışında da anılır olmaya başladı. Demem şu ki Afyon’umuzu tüm dünyaya tanıttığınız bir gerçek. Yakın bir gelecekte mevcut tesislerin ihtiyaca cevap veremeyeceğini sanıyorum. İnşallah da öyle olur.

OTELCİLER BİR OYUNCU ALSIN

Değerli Başkanım; olaya şöyle bir objektif olarak bakarsanız; bunca tesisi o bölgedeki 5 yıldızlılara yapıvermişsiniz izlenimi doğuyor. Yukarda da bahsettiğim gibi gelen takımlar sadece konaklama ile kalmıyor, ihtiyaçlarını buralardaki tesislerden sağlıyorlar. Burada şehir esnafının aman aman bir istifadesi yok. Dışardan bakıldığında onca tesisi bu 5 yıldızlı otellere yapıvermişsiniz imajı oluşuyor. O zaman bende diyorum ki bu tesislerden istifade edip çok güzel paralar kazanan (Allah daha çok kazanç versin) konaklama tesisi sahipleri Afjet Afyonspor’a katkıda bulunsunlar. Örneğin kulübün önereceği bir orta saha elemanı veya bir golcüyü transfer edip futbolcunun bütün giderlerini karşılasınlar. Benim bilmediğim bir konu varsa da lütfen beni uyarın Sn. Başkanım. Malumunuz; almadan vermek yüce rabbime mahsustur. Belediye Başkanı yapsın, şehir esnafı baksın sadece tesisler kazansın böyle bir dünya yok Sayın Başkanım.

DENETİMİ KİME AİT  ?

Değerli Belediye Başkanım bir Afyon’lu olarak senden iki isteğim var. Kendim için bir şey istersem namerdim. Afyon insanı için istiyorum. Aslında bu konu ile ilgili kaç yazı yazdığımı hatırlamıyorum. Ancak çok acıdır konunun üzerine gidilmedi. Olaya toplumsal bakıldığı zaman önemi daha da öne çıkacaktır. Konu nedir ? diyeceksiniz.

Sayın Başkan. Başta Devlet Hastanesi bahçe girişinin ağzındaki olmak üzere Afyon’daki tüm simitçi esnafının çok ciddi biçimde kontrol altına alınmasını öneriyorum. İnsanların en ucuz yoldan karınlarını doyurmak için aldıkları simitler mikrop saçıyor. Satıcıların ellerinde eldiven yok. Burunlarını karıştırdıkları elleri ile simit satıyorlar. Bunlara kim dur diyecek ? Bilmiyorum bunları kontrole almak çok mu zor? İlgisizlik ve denetimsizlik doğrudan Afyon insanının sağlığını etkiliyor. Satıcıların umurunda değil,onlar kazansın da tüketenlere ne olursa olsun. Sn. Başkan siz bu şehrin Şehrül-eminisiniz, o halde bu konu ve kaldırımlara yaydıkları otlarla “ şifalı bitki “ sattığını iddia edenlere gerekli ikazı lütfen yapınız,yaptırınız ve caydırıcı önlemleri alınız. Afyon’umuzun buna ihtiyacı var.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum