phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

İMPARATOR

17 Temmuz 2017 - 20:29

                                             İMPARATOR

                             Değerli Kurtuluş okurları belkide bu yazımı okurken “be kardeşim Afyon Devlet Hastanesinden ne istiyorsun ? Son zamanlarda hastane ile ilgili çok yazılar yazıyorsun çiziyorsun “ diyebilirsiniz.Hani haksızda sayılmazsınız.Ancak bir noktayı samimiyetle ifade etmek isterim değerli okuyucularım ; yazdıklarımdan çok yazmadıklarım var,kurumu yıpratmak istemiyorum.Fakat önümüzdeki günler Devlet Hastanesinde yaşanması muhtemel bazı hareketlenmeler için siz okurlarımıza birazcık tüyo vereyim..

                                Afyon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine getirilen Uzm.Dr.Murat Çağlayan üst yönetim ile yani Bakanlık ile ilişkileri çok iyi olan bir Bürokrat’tır.Koltuğunun altına alıp Ankara’ya götürdüğü dosyalarla ilgili ne yapılması gerekiyorsa aynı gün yaptırır ve Afyon’a döner.Yapı itibariyle kendisine BİAT edilmesinden çok hoşlanır.Verdiği emir mevzuatlara aykırı bile olsa “ emredersiniz “ denilmesini ister ve bu kelimeden çok hoşlanır.Mesela görev yeri farklı bir bölümde olan bir uzman ( gerçi ne uzmanı olduğu belli değil ya ) mesaisini bütün gün sekreterlikte geçirir ve hep elleri önünde bağlı Genel Sekreterden emir beklemektedir.Sn.Çağlayan bu davranıştan son derece memnundur ve bu kardeşimiz davranışlarının mükafatını görecek yakında Müdür Muavini olarak atanacaktır.Bana kuşların getirdiği haber bu yönde..Yağcılık ve yalakalığın son versiyonudur bu gelişme.Üstelik bu uzmanın geçmişte dönemin Baştabibi Op.Dr.Cenk Özdur’u hazırladığı komplo ile nasıl makamından ettiği hafızalardadır.O zaman mükafatlandırıldı Uzman oldu,şimdi ise “sen büyüksün padişahım “ ayakları ile Müdür Muavinliği kadrosunu kapmak üzere.Hayırlı uğurlu olsun.Yakında müdür olacağındanda şüphem yok..

                                 Gelelim diğer bir konuya ; Devlet Hastanesinin Otelcilik müdürü ünvanına sahip M.Y  Sağlık İdaresi Yüksek Okulu ( SİYO ) mezunudur ve Türkiye’nin en eskilerinden biridir.Sağlık mevzuatını adeta hatmetmiştir.30 yılı aşkın hizmeti döneminde mevzuata aykırı hiçbirşey yapmamıştır..Daha doğrusu yaptıramamışlardır.M.Y de Genel Sekreter Çağlayanın radarı içine girmiştir.Bugün yarın görevden alınacaktır ve yerine şu anada bir başka görevde olan ve Medikal Firmaların sevgilisi olan,firmalarla sık sık seyahatlara katılan biri atanacaktır.M.Y nin yerine getirilecek vatandaş memuriyetinde ilk defa MÜDÜR BEY olacak ve 1700 çalışanı olan Devlet Hastanesinde yöneticilik yapacaktır..

                                  Peki atamalar sadece bunlarlamı kalacak.? Hayır daha birçok kişi görev değişikliğine maruz kalacaktır.Mesela bunlardan biriside Başhemşire Ö.dir.Oda değişikliğe uğrayacak idari kademedeki dişlilerden biridir.Diğer bir isim ise 3-4 gün önce detaylı olarak açıkladığım Müdür Muavini Bayram Uçandır.Böylesine mükemmel ve içi insan sevgisi ile dolu birinin bir paçavra eskisi gibi   hiçbir neden yokken bir kenara fırlatılıp atılması kabullenilebilir bir olay değildirNe yapmıştır Bayram Uçan ? Elini önüne bağlayıp” emredin sayın Genel Sekreterim” demediği içinmi bileti kesilmiştir ?.Biliyorum birkaçgün içinde Bayram’ında işi bitirilecektir. Bundan eminim.

                                    Peki hareketlenmeler sadece bunlarla bitecekmi ? Hayır bitmeyecek değerli okurlarımız.Sırada bazı Doktorlar da var.Bunlardan iki tanesi Baştabip muavinidirler ve aylardır Başhekim olabilmek için girişimleride vardır.Ancak bir türlü netice alamadılar.Üstelik bunlardan şu anda Baştabipliğe vekaleten bakan isim makamada bayağı alıştı.Yakında gelecek bir Baştabip bu kardeşimizinde moralini bozacaktır.Bu konuda görüştüğüm bir doktor kardeşimiz bana aynen şunları söyledi ; Hastanede K.V.C uzmanları ile( Kalp Damar Cerrahisi Uzmanlar ) Kardiyologlar arasında çok ciddi problemler yaşanır.Olay şu anda Baştabipliğe vekaleten bakan muavinimize intikal eder.Olayı çözümlemesi gereken Baştabip muavini ne yapar biliyormusunuz ? Her iki tarafıda toplar ve “ olayı kendi aranızda çözümleyin “ der ve konudan sıyrılır çıkar.Peki ona intikal eden olay çözümlenmişmidir ? Hayır.

Özetlemek gerekirse önümüzdeki günlerde idari işler müdürü İlhan Aslan gidecek yerine Dr. Cenk Özdur’un boynunu koparan uzmanımız, otelcilik müdürü M. Y. Gidecek, yerine medikal firmalarının kankası ve Akdeniz’deki 5 yıldızlı otellerin müdavini bir kardeşimiz, Başhemşire Özlem hanım gidecek, yerine bir başkasının geleceği hemen hemen kesin gibi…

Durun daha bitmedi; Çok büyük bir aksilik olmaz ise Devlet Hastanesine önce güvelik görevlisi olarak giren daha sonra memur yapılan bir zatında Sinanpaşa Devlet Hastanesine Müdür yapılacağını söyleyebilirim. Bayram Uçar ise çalışkanlığının ve dürüstlüğünün bedelini “kızak kadrosu olan” “araştırma görevlisi olarak devam ettirecek.” Tabi neyi araştıracak ise?

İddia ediyorum; Bu atamaların tamamı birilerinin memnun etmek için yapılan atamalardır. Atamalar bununla da bitmiyor. Yakın dönemde başta iki Baştabip muavini olmak üzere bir çok doktorun atamalarının yapılacağı duyumlarım arasında…

                                     Dedim ya sevgili okurlar konuların çoğunu yazmıyorum.İnanın yazmadığım konular yazdıklarımdan çok daha fazla.Bekleyip gelişmeleri görelim..

                                      Sağlıcakla kalın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum