phishing
HASTANELERİMİZ ÇAĞ ATLAMIŞ!
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

HASTANELERİMİZ ÇAĞ ATLAMIŞ!

11 Ağustos 2017 - 22:22

                HASTANELERİMİZ ÇAĞ ATLAMIŞ!

 

 

06 Ağustos 2017 günü köşemde “İmparator 2” başlıklı bir yazı yazmıştım ve Afyon Devlet Hastanesinde yaşananları okuyucularımızla paylaşmıştım. Daha önceki ‘Hastane’ konulu yazılarına o kadar çok yorum geldi ki anlatamam. “Tamamı ağzına ve kalemine sağlık” diye başlayan yazılar övgü dolu idi. O telefonla teşekkür edenleri ve bizzat gelerek yazılarım için teşekkür edenleri ve sayılarını yansıtmıyorum. İnternette ise bu konudaki yazılarımın hatırı sayılır miktarda tıklandığını da biliyorum. Aslında yorumlar da bir nevi eleştiri gibi algılanmalıdır diyorum ve geliyorum  “İmparator 2” isimli yazıma gelen yoruma; yorumu okuduktan sonra ister istemez tebessüm ettim.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki gazetemiz imtiyaz sahibi ve Lider Medya Grubu başkanı Sn. İbrahim Kocaerkek yorumu yapanı 5-6 saat gibi bir süreçte tespit etti. Yoruma yazdığı isim aynen şöyle: Ahmet Efe Bayraktar. Tabii sizler de anlamışsınızdır bu isim uydurma ve gerçek ismi Sn. Kocaerkek tespit etti. Şahıs ikimizin de tanıdığı bir isim. Biz isterdik ki bu kardeşimiz biraz yürekli davransın ve gerçek ismini yorumunun yanına yazsın. Biliyorum yazamaz. Beni gördüğü zamanda “abi” diye yalakalanır. Bu zat Genel Sekreterin Afyon Hastanelerine Çağ atlattığını söylüyor. Ne söyleyeyim bilmiyorum ki!

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Benim bildiğim Genel Sekreter geldiği günden bu yana atamalarla uğraştı. Belki de kaç atama yaptığını kendisi de bilmiyor. Yorumu yapan muhterem birde soruyor ve diyor ki; Eskişehir’den,Karabük’ten gelenler gavur mu ?. Ben sana ne söyleyim ki? Sen daha okuduğunu anlayamayacak kadar zavallı ve güvercin beyinlisin. Eskişehir’lisi de, Karabük’lüsü de bizim kardeşimiz. Ben, “Bu işleri Afyon’da yapacak adam mı yoktu da dışardan eleman ithal ettik” diye sordum. Sözlerimin yine ardındayım: Genel sekreterin atamaya layık görmeyip Eskişehir’den getirdiği elemanın işini yapacak bir tek adam yok mu Afyon’da? Ya Karabük’ten Baştabip getirmek için uğraştığı döneme ne demeli? O dönemde de sormuştum şimdi de soruyorum: Afyon’daki doktorların Karabük’teki doktorlardan neyi eksik? Afyon’da onca doktor varken Karabük’ten doktor getirme ısrar ve gayreti neden? Bu tür uygulamalar Afyon’daki diğer doktorları incitmez mi?

BAŞKASININ MAŞASI OLMA

Size göre “Çağ atlatılan” konular nelerdir? Şu ana kadar Afyon sağlıkta hangi konuda nasıl çağ atlatılmış açıklayın da biz de bilelim. Seni tanıyoruz. Gerçek ismini yaz, çekinme gel görüşelim. Biz adam yemeyiz. Üstelik tanışıyoruz. İsmini gizlemene de gerek yok. Başkasının maşası olma.

AFJET AFYONSPOR ve TİRE 1922

Hiç yakışmadı, hem de hiç.  Afyon bu değil, Afyonlu bu değil. Türkiye bizi “toprağı sert, insanı mert” ve misafirperver olarak bilir. Ne olurdu yani Afjet Afyonspor Tire’ye yenilse? Dünyanın sonu mu olurdu? Efelendiğiniz, tekme tokat giriştiğiniz insanlar kim? Onlar da bizim kardeşlerimiz. Duymuşlar, araştırmışlar çok iyi bilgiler aldıkları içinde  sezon öncesi hazırlıkları yapmak için Afyon’a gelmişler. Anlaşmışlar ve çalışmalarının semeresini görmek için de iki takım bir hazırlık maçı oynamayı planlamışlar. Maç başlamış ve 3. Lig takımı olan Tire 1922 ilk golü atan taraf olmuş. Maç böyle devam ederken bir futbolcumuz kendisine kasıtlı faul yapıldı gerekçesiyle rakiple tartışmaya girer, ardından iki takımın tamamı ve yöneticiler işin içine girerler. Maçı seyreden az sayıdaki Afyon taraftarı sahaya girmek istese de güvenlik güçleri buna engel olurlar. Tartışma esnasında bazı Tireli futbolcular darp edilirler ve olayları engelleyemeyen hakem triosu maçı tatil eder.

AFYON TURİZMİNE DARBE

Değerli sporsever okurlarımız; bu olaydan birkaç gün öncede Fatih Karagümrük maçı  aynı nedenlerle yarıda kalmış tamamlanamamıştı. Şahsen bu iki olay nedeniyle gerçekten bireysel olarak bir mahcubiyet içersindeyim. Yaşanılan bu iki olay bence Afyon’umuzun imajına çok ağır bir darbe vurmuştur. Olay Tire ve Fatih Karagümrük ile yaşanmıştır belki ama son derece ciddiyim çok kısa sürede bütün ülkede duyulmuştur veya duyulacaktır. Sırf bu nedenle birçok takım Afyon’a gelmekten vazgeçecekleri gibi gelecekleri de caydıracakladır. Ne olurdu yani bizi yenseler? Dünyanın sonumu gelirdi? Bir maç için Afyon’un imajının  nasıl zedelendiğinin farkında mısınız? Bu olumsuzluk nasıl düzelir bilmiyorum. İnşallah yöneticiler çözerler bu meseleyi. Yoksa yaşananlar yenilir yutulur gibi değildir ve Tireli yöneticiler adeta olanlardan dolayı  kan kusmakta ve “Afyon mu! Bir daha asla” demektedirler. Bu durumda Tire için bundan sonra Afyon defteri kapanmış görünüyor. Kendileri gelmeseler iyi de bakalım kaç takımı daha  soğutacaklar Afyon’dan?

YORUMLAR

  • 0 Yorum