phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

DAHA ÇOK ARIYACAĞIZ..

                DAHA  ÇOK ARIYACAĞIZ..

 

 

Yaklaşmakta olan Ramazan nedeniyle TV kanallarında çok değişik programlar yapılıyor. Eski ramazanlardan günümüze kadar gelen bazı ramazan adetleri de dillendiriliyor ve diyorlar ki; ‘Ahh nerede o eski ramazanlar.?’

Değerli okurlarımız, mübarek ramazanın dünü ile bugünü arasında bir fark yok.. Yine ramazanlar aynı.. Ancak bir farkla; mantalite farkı.. Eskiden Allah korkusu vardı.. Şimdi yine var ancak eskisi gibi değil.. İki gün öncede yazmıştım;  bazı insanlarımızda inanılmaz bir para hırsı var.. Bire aldığını ikiye satması gerekirken bire aldığını bine satan Allahsız, kitapsız insanlar var.. Böylesine mübarek bir günün öncesinde huşu ile ramazanı  bekleyen insanlarımıza akıl almaz fiyatlarla gıda maddesi satmaya kalkanlar var. Yüzleri bile kızarmıyor.. Onlar için varsa yoksa para.. Mübarek ramazan onlar için sadece bir vasıta.! Allah ıslah etsin.. Namusluca, dürüstçe alışveriş yapan satıcılarımıza sözümüz yok.. Hatta müteşekkiriz.

 

TV’LERDE PADİŞAH SOFRALARI KURMAYIN

Burada bir de TV kanallarında görüntülü yemek ve gıda ile ilgili program yapanlar var. Gelin bu türlü programları yapmaktan vazgeçin..S izin o gururla sunduğunuz padişah sofraları fakir fukaranın moralini bozmaktadır. Yüz gram kıyma alabilmek için yüz defa düşünen insanlarımıza geçmişte hazırlanan padişah sofralarını gösterirseniz bunun vebali bu programları yapanlaradır. Biraz kontrollü olun lütfen. Alım gücü çok düşük olan insanlarımıza da saygı duyun.. Onların da çocukları var ve gördüklerini isterler.

O eski ramazanları çok arayacağız ancak tekrar geri geleceğini sanmıyorum. Çünkü o ramazanları elbirliği ile bizler yerle bir ettik. Eğer 70 TL’ye hurma satılıyorsa oturup bir defa daha düşünmek gerek.

Bir sözüm de bu mübarek günde fakir fukaraya yardımda bulunan yardımseverlerimize; lütfen yaptığınız yardımları en yakınınıza bile söylemeyin. Bir elinizle verdiğinizi diğer eliniz görmesin, rabbim yardımlarınızı kabul etsin.

    

PİERCİNG  TAKTIRMAK..

Eskiden ninelerimizin yorgan iğnesini ısıtıp  kulak memelerini delmesi ile kızlarımıza küpe takılırdı.. Şimdi ise kulak kuyruk deldirmek hayatımızın bir parçası oldu. Gerek kızlarımız, gerekse erkeklerimiz vücutlarının akıl almaz bölgelerine piercing taktırıyorlar. Bize yabancı olan daha düne kadar sadece kızlarımız küpe taktırırken bugün ise kız erkek ayırımı olmadan her iki cinsin de takılar için yarıştıklarını görüyoruz.. Başlangıcında üniversiteye dışardan gelen kız ve erkek öğrenciler takı konusunda çok fazla geliyorlardı. Bugün Afyon’un kız ve erkekleri de piercing taktırmak için adeta yarışıyorlar. Üstelik çoğu kez aileleri karşı çıktıkları halde takıda ısrarcı oluyor ve taktırıyorlar.. Nerelerine.? Kulak, kaş, dudak, meme üzeri, köprücük kemiği üzeri, el parmakları arası, göbek ve daha birçok yer.! Ne yapalım onlar istiyor biz takıyoruz. Ancak çoğu kez istemeyerek taktığım takılar da oluyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum