phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BÜYÜK İHSANİYE HAYAL DEĞİL

                BÜYÜK İHSANİYE HAYAL DEĞİL

 

 

              İhsaniye ilçemizin şu anki Belediye Başkanı Sayın Şaban Çabuk Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullandığı ve şimdi de hala kullanmaya devam ettiği “Büyük İhsaniye” söylemini bir hayal olarak algılamış,  önemsememiştim. Ancak gerek Sayın Belediye Başkanı Şaban Çabuk’u tanıdıktan, gerekse icraatlarını gördükten sonra yanıldığımı anladım. İhsaniye Belediye teşkilatının kuruluşundan bugüne görev yapan Belediye Başkanlarının hemen hemen tamamını tanırım. Rahmetli babam da aynı Belediye’de muhasebeci olarak yıllarca görev yapmıştı. Bu nedenledir ki İhsaniye’ye özel bir ilgim vardır. Belediye çalışmalarını yıllardır takip ederim. Sayın Çabuk’tan önceki Başkanlar da o günün koşullarında epeyce hizmet verdiler. Bu vesile ile de onları da saygı ve rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara da uzun ömürler diliyorum.

İHSANİYE’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

                Sayın Çabuk göreve geldiği günden bu yana İhsaniye’ye daha çok hizmet verebilmek ve ilçenin önünü açmak için mesai mefhumu gütmeksizin gece gündüz çalışıyor. Bu cümleden olarak geçtiğimiz günlerde de İhsaniye adına birde ödül kazandı. Mahalli İdareler Araştırma ve geliştirme 3. Etkin Belediye Proje Yarışmasında, Çaltepe ile girdiği Sosyal ve Ekonomik Projeler dalında 3’lük ödülü kazandı. Başkan’ın bu ödül sonrası dudaklarından; İhsaniye’de güzel şeyler oluyor izlemeye devam edin sözcükleri döküldü.

                 Sayın Başkan İhsaniye’nin mevcut konumunu bilen birisi olarak almış olduğunuz ödülü çok önemsiyorum. Üstelik İhsaniye ilçemize başta Termal çalışmalar olmak üzere daha çok hayırlı hizmetler vereceğinizi biliyorum. Allah yardımcınız olsun diyor başarılarınızın devamını diliyorum.

VAZGEÇİN BU SEVDADAN  !

                 20 yıl amatör olarak futbol oynadım. Oynadığım dönemlerde ben ve benim kuşaklarım forma aşkı ile oynardık. Bizim futbola başladığımız yıllarda takımlar sahaya çıktığı 11’le maçı tamamlarlardı .Yedek oyuncu olmazdı, çünkü statü böyle idi. Sakatlanan futbolcunun yerine de adam alınamazdı. Bu nedenle de hepimizin hayali 11 kişilik kadroya girebilmekti. Eğer o gün kadroda değilseniz bir sonraki haftanın hayali ile yaşardınız. Daha sonra 1 yedekle maçlara çıkılmaya başlanmış, ardından yedek sayısı 2’ye daha sonra da bugünkü statü olan 3 yedekle maçlara çıkılmaya başlandı.

                   Peki bütün bunları niye yazdım ve 50’li, 60’lı yıllara geri döndüm, bazı örnekler verdim?

GÖSTERMELİK SÖZLEŞME İMZALANIYOR

Nedeni çok basit değerli okurlarımız. Amatörlük diye bir şey kalmadı, onun için yazdım bu satırları. Önce BAL’ı yani Bölgesel Amatör Lig’i ele alalım…  Adı Bölgesel Amatör olan bu ligde aklın hayalin alamayacağı transfer paraları ödeniyor. Doğru dürüst topa vurmasını bilmeyen sözde futbolcular hatırı sayılır transfer paraları alıyorlar. İşlerine gelmediği zaman da kulübe haber vermeden çekip gidebiliyorlar. Onları tutacak bir yasa da yok. Gazetelerde bunların boy boy yöneticilerle sözde sözleşmeye imza atarken resimlerini görüyoruz. Sözleşme falan yok aslında. Amatör futbolcu ne sözleşmesi olacak ki? Dostlar alışverişte görsün. Önemli olan magazinsel reklam. Daha çarpıcı olanı ise Profesyonel Türkiye 3. Liginde yabancı futbolcu oynatamıyorsunuz, ama BAL’da oynatabiliyorsunuz. Hatırlarsanız Afjet Afyonspor da BAL’da iki yabancı oynatmıştı. Burası Türkiye olmaz olmaz demeyin. Oluyor işte hem de bal gibi oluyor ve Bal liginde ligin ruhuna aykırı olarak şakır şakır para ödeniyor amatörlere.Neydi ligin adı? Bölgesel  Amatör Lig. Sevsinler Böyle ligi !

HER ŞEY PARA DEĞİL

Peki illerdeki Amatör Liglerde durum ne? Bölgesel amatör ligden farkı yok. İllerde de amatör liglerde hatırı sayılır paralar dönüyor. Büyük konuşmayayım ama amatörlerde de parasız oynayan forma aşkı ile çırpınan futbolcu yok. O bizim zamanımızda idi. Ben diyorum ki (sanki beni dinleyecekler de!) gelin bu sevdadan vazgeçin. Her şey para değil. İnanın salt amatör düşünce ile futbol oynarsanız tadına doyamazsınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum