phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

 

 

1876 yılında Osmanlı döneminde gazetelere sansür uygulaması başlar. O tarihten sonra gazete çıkarmak zorlaşır. Gazetelerin önce bir örneği çıkarılır ve bu gazeteler sansür memurları tarafından bir gün önce akşam incelenirlerdi. Eğer sansür yasasına göre suç unsuru bir şeyler bulunursa sansür memurları gazetenin yayımına müsaade etmezlerdi. Yasak olan konular çıkartılırsa gazetenin de çıkmasına izin verilirdi. Bu nedenden dolayıdır ki gazeteciler diledikleri konuları diledikleri gibi yayınlayamıyorlardı.

SANSÜR 2. MEŞRUTİYET’İN İLANIYLA KALDIRILDI

Değerli okurlarımız bu süreç gazetecilere çok engeller getiriyordu ama 1908 yılına gelindiğinde (2. Abdülhamit dönemi) gazetedeki sansür olayına bazı kesimler karşı çıkmaya başladılar. Daha başka nedenlerinde oluşması ve ülkede aydınların tepkiler  2. Meşrutiyet’in ilanına neden oldu. 2. Meşrutiyet’in ilanı ile birlikte basında sansür kaldırıldı. Sansürün kaldırıldığında tarihler 24 Temmuz 1908’i gösteriyordu. Artık basın özgürdü. Gazeteler basındaki sansürün kaldırıldığı gün, eski alışkanlıkları ile gazeteleri sansür açısından incelemeye gelen ‘sansür memurlarına’ müsaade etmediler. Gazeteler artık sansürsüz çıkıyorlardı.

BASIN, BAŞKAN ÇOBAN’LA HIDIRLIK’TA KAHVALTIDA BULUŞTU

Basında sansürün kaldırılış tarihi olan 24 Temmuz basın çalışanlarınca “Basın Bayramı” olarak kabul edildi ve her yıl aynı tarihte çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Basın Bayramı Afyon’da da kalabalık bir basın mensubu grubu tarafından kutlandı.

Basın Bayramı nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü Hıdırlık Seyir Restaurant’ta basın mensubu ve eşlerine bir sabah kahvaltısı verdi. Katılımın yüksek olduğu sabah kahvaltısına birçok bürokrat ta katıldı.

VALİ TUTULMAZ DA BASINLA AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Aynı günün akşamı Sayın Vali’miz Mustafa Tutulmaz da Oruçoğlu Termal’de basın mensuplarına bir akşam yemeği vererek bayramlarını kutladı. Çok nezih geçen bu gecede konuşmacıların Afyon basını adına Sayın Vali’mizden talepleri oldu. Valimiz de bu taleplerin  yasalar çerçevesinde değerlendirileceği sözünü verdi.

Bu yemeğe İlçelerimizin Basın mensupları da katılarak geride hoş bir seda bıraktılar

 

                               

YORUMLAR

  • 0 Yorum