phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Anestezi teknisyenlerinin eğitimi 4 yıla çıkarılmalıdır

Anestezi teknisyenlerinin eğitimi 4 yıla çıkarılmalıdır

 

 

 

 

Değerli okurlarımız;

Bildiğiniz gibi ben Afyonluların tabiri ile Narkoz'cu Orhan’ım... Daha doğrusu Afyon beni öyle tanıyor… Afyon Devlet Hastanesi'nin ilk narkozcusuyum veya ilk anestezi teknisyeniyim… Şu anda da Türkiye'nin en eskilerindenim. Emekli olduğum tarihe kadar ülkeme aralıksız (buna askerlik süremde dahil, askerliğim süresince Samsun Askeri

Hastanesi'nde görev yaptım) 32 yıl hizmet verdim… Bunun 29 yılı Afyon

Devlet Hastanesi'nde geçti.

 

DERNEĞİMİZ EN GÜÇLÜ STK’LARDAN BİRİSİ OLACAK

Yukarıda kısaca özetlediğim meslek yaşantımı l6 yıl önce emekli olarak noktaladım. Meslek hayatım boyunca bir derneğimiz, bizlerin haklarını araştıracak, koruyacak bir sivil toplum örgütümüz olmadı. Ancak şu anda Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin özlük haklarını savunan, haklarının alınması için mücadele veren bir dernekleri var, Anestezi Teknisyenleri ve Anestezi Teknikerleri Derneği... Şu anda bu derneğin 5 bin civarında üyesi var. Dernek yeni yeni katılımlarla ülkemizin en güçlü örgütlerinden biri olmaya adaydır. Dernek yönetimi son derece aktif ve faal… Ülkemiz içersinde konferanslar, kongreler ve çalıştaylar düzenlerken, yine yurt dışında da ciddi anlamda bağlantılar kurarak derneğin varlığını her platformda dile getirmektedir.

 

ÇALIŞTAY TEK KELİME İLE MUHTEŞEMDİ

Dernek bu anlamda 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Ankara Başkent Öğretmenevi Hitit Salonu'nda bir çalıştay gerçekleştirdi. Amacı Anestezi Teknikerleri Eğitiminde

Standardizasyon ve Lisan Düzeyinin Gerekliliği'nin tartışılması olan bu çalıştay tek kelime ile muhteşemdi. Türkiye'nin en eski anestezi teknisyenlerinden birisi olarak davet edildiğim bu çalıştayın sürpriz konuklarından birisi de Dr. Mahmut Koçak'tı. Koçak, çalıştayı düzenleyenlerden Sn. Yrd. Doç. Dr. Z. Serpil Ustalar Özgen'in Tıp Fakültesi'nden okul arkadaşı idi. Sn Koçak'ta çalıştayda çok faydalı bir konuşma yaptı.

 

KONUŞMACILAR PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÖNERİLERİNİ SUNDULAR

Çalıştayda Dernek Başkanı Uzm. Önder Topbaş (rahatsızlığı nedeniyle video ile), Eğitim

Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Z. Serpil Özgen, Sn Şükran Balkaner, Sn. Fidan Küdür, Sn. Hasan Uygur Koç, Sn. Akif Mutaf, Sn. Mert Barut ve Özdilek Tosuner değişik konularda sunumda bulunarak derneğin istemlerini dile getirdiler. Yine çeşitli üniversitelerden çalıştaya katılan hocalarımız ve Sağlık Bakanlığı temsilcisi birçok konuda fikir beyan ederek bazı problemlerin çözümü için önerilerini sundular.

 

ÇALIŞTAYDA EN ESKİ TEKNİSYEN OLARAK BEN DE KONUŞTUM

Değerli okurlarımız;

Sağ olsun Dernek Yönetimi bana da ülkemizin en eski teknisyeni olarak söz verdi. Yaptığım kısa konuşmamda öz eleştiride bulunarak bizim dönemimizdeki aldığımız eğitimin eksik ve yetersiz olduğunu, bu nedenle de çok sıkıntı çektiğimizi belirterek eğitim süresinin en az 4 yıla çıkarılmasının önemine işaret ettim.

 

MESLEKTAŞLARIMIZ YARINLARA DAHA GÜVENLİ BAKMAK İSTİYOR

Çalıştayın göze batan en önemli unsuru ise Derneğin eş başkanı Kemal Özkara'nın Sn. Dr Özgen ile uyumlu bir şekilde çalıştıkları çok açık biçimde göze çarptı. Özkara'nın gözlerinden çalıştayın başarılı bir şekilde neticelenmesinin mutluluğu adeta okunuyordu. Konuşmalarımızda Özkara'nın önümüzdeki dönem için çok büyük düşünceler içinde olduğunu öğrendim. Çalıştaya iştirak eden meslektaşlarımızın da yarınlara daha güvenli bakmak istediklerini hissettim. Derneğin çalışmalarında başarılar diliyorum. İstediklerine ulaşacaklarından eminim.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum