phishing
AFYONSPOR’DA YAŞANAN 8 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİN GETİRDİKLERİ...
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AFYONSPOR’DA YAŞANAN 8 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİN GETİRDİKLERİ GÖTÜRDÜKLERİ

30 Temmuz 2017 - 18:42

                AFYONSPOR’DA YAŞANAN 8 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİN GETİRDİKLERİ GÖTÜRDÜKLERİ

 

 

 

Değerli sporseverler geçtiğimiz haftayı çok hareketli geçirdik. Birkaç günlük dönemde aklımızda, hayalimizde olmayan şeyleri yaşadık. Öyle ki; ortalıkta hiçbir şey yok iken hafta sonu yaşananlar sürpriz oldu diyebilirim. Yaşananların baştan sona analizini yapacağım sevgili Kurtuluş okurları.  Liglerin başlamasına çok az bir zaman kala yaşananlar şampiyonluğa oynayacak Afjet Afyonspor’a zarar vereceği endişesini taşıyorum. İnşallah yanılırım.

SEL, SON DURUMU KURTULUŞ EKİBİNE ANLATMIŞTI

24 Temmuz 2017 Pazartesi günü akşamı Basın Bayramı nedeniyle Oruçoğlu Termal Otel’de Sn. Salih Sel ile birlikte olduk. Afyonspor üzerine görüşmelerimiz oldu. Daha fazlasını ve bazı önemli konuları görüşmek üzere ertesi günü öğleyin İl Genel Meclisi hizmet binasında birlikte olmayı kararlaştırdık. Anlaştığımız üzere ertesi gün yani 25 Temmuz 2017 Salı ben, Gazetemiz imtiyaz sahibi Sn. H. İbrahim Kocaerkek ve Spor Servisi Sorumlusu Sercan Sayın  Sn. Salih Sel’in makamına gittik. Sayın Sel bizi çok sıcak karşıladı ve neredeyse 4 saate yakın birlikte olduk. Afyonspor ile ilgili ciddi anlamda konuşmalarımız oldu. Konuşmalarımız esnasında Sn. Sel, yasal nedenlerle Afyonspor başkanlığını bırakmak zorunda olduğunu ifade etti ve “Yakında olağanüstü bir kongremiz olacak ve yönetimdeki arkadaşlarımızdan birisini başkan yapacağız, ben ise ‘Onursal Başkan’ olacağım” dedi. İlk duyduğumuz “başkanlığı bırakıyorum” sözü gerçekten son derece rahatsız etmişti, ancak bu değişikliğin gerekçelerini açıklayıp “Ben ‘Onursal Başkan’ olarak yine görevimin başında olacağım”sözleri bizi rahatlatmıştı.

SEL VE ULUTÜRK’ÜN POZİSYONU DERNEKLER YASASINA UYGUN DEĞİLMİŞ

Peki, Sayın Sel’in başkanlığı bırakmasını gerektiren problem neden neydi? Bildiğiniz gibi Afyospor’a sponsor olan kurum Afjet, Sayın Sel ise Afjet’in de yönetim kurulunda yani parayı veren kurumda görevli. Aynı Sel, Afjet Afyonspor’un da başkanı. Yani parayı alan kurumun başındaki kişi. Bu durum Ticaret Kanununa, hem de Dernekler Yasasına uygun değil. Bu pozisyonda Sayın Sel’in iki kurumdan birisini bırakması gerekiyor. Afjet Genel Müdürü Sn.Yusuf Ulutürk de aynı pozisyonda ve onun da görevinin birinden istifası gerekiyor.

TEK MADDELİK DEĞİŞİKLİK BU DURUMU ÖNLERDİ

Şimdi spor kamuoyunda oluşan soruları aktarıyorum; öncelikle Salih Sel ve Yusuf Ulutürk’ün 2013’te kurulan bir kulüpte yöneticilik yaparken, iki tarafta görev yapmak yasal değil söylemine ne derece itibar edersiniz? Bu konum dört yıl sonra mı akıllara geldi? Doğrusu bu biraz garip. Oysa, Afjet Genel Kurulu, Türk Ticaret Kanunu’nun 396. maddesine göre alacağı tek maddelik bir kararla hem Salih Sel’i hem de Yusuf Ulutürk’ü görevde tutabilirdi. Yönetimdeki kişinin “Alan” ve “Veren” tarafta olmasına yasak getiren kanun, rekabeti önlemeyi amaçlıyor. Burada, bu durum söz konusu değildir.

ÇORAP SÖKÜĞÜ

Görüşmemizin hemen ertesi gün Sayın Sel ve Sn. Yusuf Ulutürk’ün görevlerinden istifa ettikleri, yeni yönetimin ise takımı devir aldığı haberi gündeme “bomba” gibi düştü. Devamında takımın kondisyoneri Yasin Hocanın görevi bıraktığı haberi geldi. Bütün bunların üzerine son gelen haberler sportif direktör İbrahim Çelik’in de görevden alınacağı ve yerine Ali Günçar’ın getirileceği şeklinde idi.

SAPLA SAMAN KARIŞTI

Değerli spor severler; inanın anlamakta zorlanıyorum. Çok kısa bir sürede sanki sapla saman birbirine karıştı. İnsanın kafasını allak bullak eden olaylar yaşandı diyebilirim. Olayları baştan ele alırsak;

25 Temmuz 2017 Salı günü yaptığımız görüşmede Sn. Sel, bana “Olağanüstü genel kurula gideceğiz o yönde hazırlıklarımız var” demişti. Daha 24 saat geçmeden yeni yönetim kulübü devraldı. Süreç akıl alır gibi değil. Yaşananlar birçok soruyu da beraberinde getirdi. Nedir bunlar diyeceksiniz?

SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Şimdi;

Afjet Afyonspor’un olağan üstü kongreye gideceğine dair ilan hangi tarihte, hangi gazetede yayımlandı? Kongre tarihi hangi gündü? Görüştüğüm birçok üye kongreden haberleri olmadığını ifade ettiler. Hatta bir üye bana, “Kongre mi olmuş abi” diye sordu. Kongre gazete ilanı ile deşifre edilmemiş ise üyelere kongre ile ilgili yazılı veya sözlü bir tebligat yapılmış mıdır?

SAVCILIK DURUMU İNCELEYECEK Mİ?

Birilerinin çıkıp bu sorulara bir cevap verip kamu oyunu aydınlatması gerek .Benim araştırmalarımda bazı üyelere ( 3/2 çoğunluğu sağlayacak şekilde ) tebligat yapılıp imzaları alınmıştır. Gerek Dernekler kanunu, gerekse adli prosedürü tam bilmiyorum. Ancak yapılan uygulamada sanki yasal olmayan bir şeyler var gibi geldi bana. Yanılmış da olabilirim. Ancak olayın Dernekler Masasınca idari yönü,  Cumhuriyet Savcılığınca da adli boyutu incelenmelidir diye düşünüyorum.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ: HABERİM YOK

Konuyu yönetim kurulunda olduğu halde haberi olmadan yönetim dışında bırakılan Afyon futbolunun unutulmaz yıldızlarından Ali Şahin’den dinleyelim: “Ben Sahipata Mahallesinin sembolü olan Sahipataspor kulübünü arkadaşım Kemal Özkara ile birlikte 1 saat içinde semt sakinlerinin haberi olmadan gizlice Afyonspor olacak diye Salih Sel’e teslim ettik. Olay 3 ay sonra mahallede duyuldu ve taraftarlarımız ben ve arkadaşım Kemal Özkara’ya ‘takımı kaça sattınız’ diye hakaretler ettiler. Daha önce Kemal’i yönetimden diskalifiye etmişlerdi, bu sefer de beni haberim olmadan yönetimden tecrit ettiler. Buradan soruyorum beni ve Kemal’i hangi gerekçelerle yönetimlerin dışına ittiniz ? Sahipataspor’u ne zorluklarla kurduk hanginiz biliyor” dedi. Ali Şahin’e hak vermemek mümkün değil. Bir sürü vaatlerle kulübü ellerinden aldığınız insanları kapının önüne koyuyorsunuz, bunun neresi etik kurallara uyuyor?

İBRAHİM DE ALİ DE TİTRİ OLAN İNSANLAR

Gelelim Sportif Direktör İbrahim Çelik’in görevden alınıp, yerine Ali Günçar’ın getirileceği haberlerine! İbrahim, hangi suçu işlemiştir ki görevinden alınacaktır? İbrahim futbol topunu görünce alıp karakola “bomba” diye götürenlerden değildir. İbrahim’in bir titri, bir kariyeri vardır. Buralara uzaydan paraşütle gelmemiştir. Bileği ile yüreği ile tırnakları ile gelmiştir. Ali Günçar’ı da tanırım, hem de çok yakından. Ali de belli bir kariyere sahiptir. Zaten mevcut sportif direktörün yerine durduk yerde görev kabul edeceğini sanmıyorum. Çünkü Ali’nin karakter yapısını yakından bilirim. Bu tür oluşumların içine girmez. Zaten olaya objektif bakarsanız böyle bir uygulamanın takıma zarar vereceğini herkes bilir. Dere geçilirken attan inilir mi?

BUNLAR SENARYOSU ÖNCEDEN YAZILAN BİR TİYATRODUR

Değerli Afyonspor sevdalıları;çok geniş bir araştırma yaptım, araştırmalarımdan edindiğim bilgilere kendi kanaat ve bilgilerimi de eklediğimde çok ilginç durumlar ortaya çıkıyor. Bir defa bu yaşananlar üç ay önce senaryosu yazılan bir tiyatrodur. Bundan 3 ay önce hazırlanan bu oyun bugünlerde hayata geçirildi. Ancak çok kötü bir zamanlama dilimi seçildi. Şurada liglerin başlamasına 25 gün kaldı. Takım bu travmayı kaldırır mı bilinmez. Peki nasıl bu noktaya gelindi?

KULÜPTE PARASAL SIKINTI VAR

Öncelikle bir gerçeğin altını çizelim: Afjet Afyonspor her ne kadar Afjet’in sponsorluğunda hayatiyetini devam ettiriyorsa da ekonomik açıdan sıkıntıdadır. Bu sıkıntıları gidermek için başta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere AK Parti milletvekillerimize de baş vurulmuş ancak netice alınamamıştır. Bu durumu yani sıkıntıyı gidermek için şimdi yönetime gelen arkadaşlarımız mali destek sağlamayı kabullenmişlerdir. Konuşulanlara göre maddi desteği sağlayanlar iki ay sonra paralarını geri alacaklardı. Ancak yönetimi istedikleri kişilerle yapacaklardı. Bu yapılanan yönetim Salih Sel’in “Onursal başkanlığına” da onay vermedi. “Gerek yok  biz her şeyi yaparız” dediler ve bugünlere gelindi. Daha önce kulüp müdürlüğünden istifa eden Nurettin Akşap’ın yerine de Muhammet Doğan’ı getirdiler.

UMARIM HAYALLERİNİZ HAKİKAT OLUR

Yeni yönetimin göreve geliş şekli bana biraz garip geldi. Ortada kongre yok, kongre süreci yok. Yangından mal kaçırır gibi yönetime geliş tarzı hiç hoş değil. Yeni yönetime karşı olduğumuz izleniminin oluşmasını istemem, benim tepkim göreve geliş şeklinedir. Bu kulübe 4 yılda 3 şampiyonluk kazandırmış birisini yok sayar gibi hareket etmeniz ne derece etiktir?

Yerin kulağı var derler, şehirde yeni yöneticilerin kulübe hatırı sayılır miktarlarda maddi destek verdiği söyleniyor. Bu doğrumudur? Doğru ise kim ne miktar maddi destek sağlamıştır ? Açıklayın ki kamu oyu bilsin, ayıp değil. Bir de yönetime gelişiniz şerefine bir iki şöhreti transfer edeceğiniz söyleniyor. Doğru mudur? Doğru ise kimleri alıyorsunuz? Unutmayın göreve çok hızlı geldiniz, taraftarlar haklı olarak bir beklenti içine girdiler. Umarım hayalleriniz hakikat olur. TAKIMI ŞAMPİYON YAPMAK ZORUNDASINIZ

Kesinlikle Sn. Salih Sel’in avukatlığına falan soyunmadım. Onu da çok eleştirdiğim günler olmuştur. Ancak Güneşin balçıkla sıvanmayacağı gerçeği vardır. Sn. Sel dört yılda üç şampiyonluk yaşatmış bu tarihi kente. Sezonlara girerken de “Şampiyonluk” vaat etmiş bu vaadini de tutmuştur. Sel 2017-2018 sezonu içinde şampiyonluk vaat etmiş takımı 1. Lige çıkaracağım demiştir. Ancak Sn. Sel başkanlığı size devrettiğine göre bu kente şampiyonluğu siz yaşatmak zorundasınız. Aksi bir durumda taraftar gruplarının tepkisi çok sert olacaktır. Demem şu ki madem bu göreve  geldiniz takımı da şampiyon yapmak  şaşmaz hedefiniz olmalıdır. Hiçbir bahaneniz olamaz çünkü her şey elinizde.

AFYONSPOR CAMİASI 8 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM GEÇİRİYOR

Kadrodaki tüm futbolcular Sn. Sel’i manevi babaları gibi görmekte ve ona son derece saygı ve sevgi göstermektedirler. Ani gelişen bu olaylar karşısında futbolcuların içinde bulundukları halet-i ruhiyelerini yani ruh hallerini biliyor musunuz? Benim görüştüğüm birkaç futbolcunun son derece yıkkın ve moral bozukluğu içinde olduğunu gördüm. Tabiri caiz ise futbolcular ve Afyonspor camiası sekiz şiddetinde bir deprem geçiriyor. Peki, sizler ne düşünüyorsunuz?

Sayın Salih Sel’i neden ‘Onursal Başkan’ olarak düşünmüyorsunuz? Unutmayın ki o ‘Baba Salih.’ Futbolcular da onun manevi evlatları. Başkanı onursal başkan yaparsanız daha güçlü olmaz mısınız?

AMAÇ SALİH SELİ’İN BAŞKA ALANLARDA ÖNÜNÜ KESMEK

Ancak ben bunun olmayacağını da çok iyi biliyorum. Çünkü bugün sahneye koyulan bu oyun 3 ay önce yazıldı çizildi. Amaç Salik Sel’in önünü kesmek. Daha fazla popüler olmasını engellemek. Birileri ne demek istediğimi çok iyi anlıyorlar. Yalnız unutmayın olan Afjet Afyonspor’a oluyor. Göreceğiz bakalım neler olacak ? Zaman her şeyin aynasıdır. Benim korkum  istim üzerindeki Afjet Afyon sporun 1 yıl kaybetmesidir. İnşallah böyle bir acı yaşamayız. Çünkü 1 tane Afyonspor var.  

 

 

 

Resim altı: Başkan Salih Sel’in yanında 25 Temmuz 2017 Salı günü, ben, Gazetemiz imtiyaz sahibi Sn. H. İbrahim Kocaerkek ve Spor Servisi Sorumlusu Sercan Sayın ile birlikte gittik.

YORUMLAR

  • 0 Yorum