phishing
AFJET AFYON SPOR ve KIZILAY MADEN SUYU!
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AFJET AFYON SPOR ve KIZILAY MADEN SUYU!

03 Ağustos 2017 - 17:44

            AFJET AFYON SPOR ve KIZILAY MADEN SUYU!

 

 

Bildiğiniz gibi son 1 hafta içinde Afjet Afyon Spor’da hiç akla hayale gelmeyecek olaylar yaşandı. Ne oldu, nasıl gerçekleşti bilmiyorum (bazı eski yöneticiler de bilmiyor) Afjet Afyon Spor yönetimi bir gün içinde değişti. Hala Afyon Spor’a gönül verenler gelişmeler hakkında detaylı bir bilgiye sahip değiller. Gerçek olan yönetimin öyle veya böyle değiştiğidir.

BAKAN DESTEK VERMEDİ

Afyon Spor’daki yönetim değişikliğinden sanırım 1 ay kadar önce  yöneticiler toplu halde Sayın Bakanımız Prof. Dr.Veysel Eroğlu’nu ziyaret ettiler. Ne kadar saklansa da ziyaretin sebebi Afyon Spor’daki ekonomik sıkıntıya çözüm arayışları idi. Fakat çok büyük umutlarla Bakan’a giden yöneticiler oradan boynu bükük döndüler. Çünkü Sayın Bakan’dan umdukları desteği bulamadılar. Kulübün ekonomisinin bozuk ve yetersiz oluşu kaliteli transferlerin de önünü kesti diyebilirim.

YENİ YÖNETİM YILDIZ BİR OYUNCU ALACAKTIR

Çok ciddi ve birinci ağızdan öğrendiğim bilgilere göre şimdi idareyi ele alan yöneticiler kulübe hatırı sayılır maddi destek sağlayacaklar ancak verecekleri paraları 2 ay sonra geri alacaklardı.  Şimdi bu söylenen nakit desteğin gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum. Sanıyorum yeni yönetim birkaç yıldız futbolcu ile takımı takviye edecektir. Bu yönetimin 2017-2018 sezonunda Afjet Afyon Spor’u şampiyon yapma mecburiyeti vardır. Aksi halde ne gerek vardı yönetime gelmelerine?

HORZUM VE BİÇİCİ CİDDİ PARALAR HARCADI

Bu olay bana bizim yöneticilik yaptığımız yılları hatırlattı. Tüm yönetici arkadaşlarımız, hepimiz ciddi anlamda harcamalar yaptık ancak bir delikli kuruş ne geri aldık ne de böyle bir talebimiz oldu. Bizlerin harcadığı paralar şimdi ismini zikredeceğim 2 yöneticinin harcadığı paraların yanında çekirdek parası gibi kalır. İsmini ve verdikleri paraları geri almayan iki yöneticinin harcadığı paraları yazıyorum ve bu rakamların harcanıp geri dönmediğini de ifade ediyorum. Çünkü olaylara en yakın isim benim.  İki yöneticiden Başkan Kemal Horzum’un bu günkü para ile harcadığı rakam en az 30 milyon yani eski para ile 30 trilyon. Asbaşkan İrfan Biçici’nin harcadığı para ise bugünkü para ile en az 15 milyon, yani eski para ile 15 trilyondur. Son dönemde Kemal Horzum kulübe o günkü para ile bir 327 milyar daha hibe etmişti. Bu iki yönetici bir gün olsun alacak talebinde bulunmadılar, ben tanığım. Hatta bunlardan Sn. Kemal Horzum, “Şartlar müsait olsa aynı paraları bu gün yine çekinmeden harcarım,  harcadıysam Afyon için harcadım helal olsun” demiştir.

BALIBEY, DESTEK VERMEKTEN KAÇINDI

1981 yılında 6-7 arkadaş bir araya gelerek yokluklar içersinde Yeni Afyon Spor’u kurarak Terfi Liginde Şampiyon yapıp Türkiye 2. Ligine çıkardık. Ancak müthiş bir para sıkıntımız vardı. Kızılay Genel Müdürüne çıkıp maden suyu satışından bize bir miktar katkıda bulunmalarını talep ettim. Genel Müdür, “Yakında genel kurulumuz var sayın vekillerinizden birini getirin ve teklifinizi de kurula sunayım” dedi. Dönemin Anavatan Partisi Milletvekili Sn. Metin Balıbey’e gittim ve durumu anlattım, ivedilikle Kızılay Genel Müdürle görüşmesini söyledim. Ancak Sn. Balıbey’i bir türlü Genel Kurula götüremedim. Dolayısı ile de Maden Suyundan beklenen takviyeyi gerçekleştiremedik.

MADEN SUYUNUN AFYON’A BİR KURUŞLUK FAYDASI YOK

Değerli Afyon Spor sevdalıları. Bugün edindiğim bir bilgiye göre (yanlış da olabilir) 24 Gold Ercincan Spor’a Kızılay’ın yardım ettiği söylentileri var. Eğer doğru ise Kızılay’dan Erzincan Spor’a gelecek bu para onları adeta uçurur.

Yarım asrı geçkin süredir Kızılay’ın çıkardığı ve pazarladığı  maden suları ülkemizin her yerinde satılıyor. 1993 yılında bu işe ilk el attığımda ret cevabı aldık ve o gün için resmi olmayan kaynaklara göre bu satılan maden sularının girdisi olduğu gibi Kızılay’a ve Afyon’a bir kuruşluk bir faydası yok.

HER MADEN SUYU ŞİŞESİ BAŞINA DESTEK SAĞLANABİLİR

Değerli okurlarımız ben 1994’ten beri Kızılay’ın onursal üyesiyim. Bununla da gurur duyuyorum. Bu berat bana gümüş rozetle birlikte meccanen yaptığım bedelsiz sünnet hizmetlerim için verildi. Sayın Bakan’ıma bu konuda açık mektup yazarak Kızılay’dan Afyon Spor’a şişe başına bir miktar para aktarımı için yardımlarını talep etmiştim ancak bir netice hasıl olmamıştı. O dönemki Bakan’a yazdığım “Açık  mektup” başlığı ve gazete kupürünü görüyorsunuz Şimdi buradan Sayın Bakan’a  son bir defa daha sesleniyorum: Sayın Bakanım mesainizi biraz buraya  yani Afyonspor’a ayırsanız ve Kızılay’dan Afyon Spor’a biraz akar sağlasanız iyi olmaz mı? Bir yönetim kurulu ‘Onursal’ üyesi olarak ben de başvuracağım. Eğer Afyon Spor’u başarılı görmek istiyorsak el birliği ile hareket etmek ve Afyon Spor’a maddi destek sağlamak zorundayız

Her zaman söylediğim gibi, başka Afyon Spor yok..l                

                   

YORUMLAR

  • 0 Yorum