phishing
Nurettin BURHAN

Nurettin BURHAN

Tablo

Önyargılı olmadan...

 

Önyargılı olmadan...

 

Hiç kırıp dökmeye, darılıp küsmeye, önyargılı olmaya gerek yok.

Şu anayasa değişikliği metni üzerinden; biz bölme, ayrıştırma ve gerginlik ortamı yaratarak, bir hedefe ulaşma projesi yapıp bunu dayatanlar; eminim bizi iyi tanımıyorlar.

Dostlarımızı kolay terk etmez, dostluklarımızı kolay bozmayız; ufak tefek nedenlerden ötürü komşularımızla kötü olmayız. Dargın olsak bile, dara düşene yardım eli uzatırız. Öyleyse, neden bunu yapıyorlar, o hazırladıkları değişikliğe "evet" diyeceklerle, "hayır" diyecekleri, sanki bu ülke ile başka ülkenin insanlarıymış gibi görmeye çalışıyorlar?

 

***

Oysa güzel güzel anlatılsa, dinleriz biz; haklıya hak hak veririz de...

Değişiklikler metnini tam okuyamamış veya iyi anlayamamış olabiliriz.

Şahsen ben; bana kızmadan, beni aşağılamadan, beni dışlamadan oturup anlatılsa ya da yazılıp verilse elime, okuyup ikna olmaya hazırım! Yeter ki aklıma takılan sorulara dürüstçe, içtenlikle yanıt verilebilsin...

 

***

● Mesela, bu değişiklikle; şu baş belası terör bitecek, savaş duracak ev çocuklarımız artık yabancı topraklarda, anlayamadıkları bir dava yüzünden şehit olmayacaklar mı? Hangi maddelerde yazıyor bu, gösterebilir misiniz?

● Mesela, bu değişiklikle; insan hakları daha iyi korunacak ve bireysel özgürlükler genişleyecek, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engeller kalkacak mı? Metnin neresinde yazıyor bunlar?

● Mesela, bu değişiklikle; enflasyon düşecek, işsizlik azalacak, hayat biraz ucuzlayacak, refah düzeyimiz azıcık yükselecek mi? Hangi satırların arasına sıkışmış da görememişim ben?

● Mesela, bu değişiklikle; hukukun kesin üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı tam sağlanacak mı?

Hangi değişiklik maddeleri bunun güvencesi?

● Mesela, bu değişiklikle; yazboza dönen eğitim sistemimiz, artık bir daha üzerinde oynanamayacak kurallara bağlanıp, çağdaş bilim dünyasına entegre olabilecek mi?

Hangi paragrafta yazıyor bunlar da, gözümden kaçmış benim?

 

***

Aklımda soru çok da; toparlayıp, son bir soruya bağlayayım:

Yukarıda arz ettiğim değişiklikleri yapabilmek için hangi engeller vardı da yapılamadı, bu engeli ortadan kaldırmak çok mu zordu da, bu büyük sıkıntıları yaşıyoruz biz?

Haydi, lütfen kızmadan, köpürmeden, hakaret etmeden güzel güzel anlatın.

Dedim ya, ikna olup "evet" demeye hazırım valla...

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum