phishing
Nergiz Mert

Nergiz Mert

NERGİZ'İN RENGİ

Pratik yemekler hazır malzemelerle yapılır

Pratik yemekler hazır malzemelerle yapılır

 

Çalışan kadınlar için mutfakta pratik olmak çok önemli. Zaman darlığında iyi ve başarılı işler çıkarmak için pratik olmak gerekiyor. Ancak, pratik olmanın en önemli şartı hazır malzemelerden geçer. Hazır malzemeler pratikleştirir ancak ve ancak mutfak ekipmanları ise yemek yaparken en büyük ve vazgeçilmez yardımcılarınızdır.

Malzemelere iyi bakmalı, temiz ve tertipli olmalısınız.

 

SİZİ PRATİKLEŞTİRECEK PRATİK TARİFLER

Yemek Konservesi: Et-tavuk-balık içermeyen sulu yemeklerinizi ve çorbalarınızı tıpkı kışlık konserve yapar gibi kaynar halde konserve kavanozlarına koyup ters çevirip soğuyana kadar beklettikten sonra buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz. Bu şekilde akşam da evde yemek yok derdinden kurtulmuş olursunuz. Eve gidip kavanozu açarak yemeği ısıtmanız yeterli olur.

Yemekleri Dondurma: Çok baharatlı olmayan, krema/süt içermeyen her yemeği ve çorbayı uygun kaplarda dondurarak saklayabilirsiniz. Kullanmak için 1 gece önceden buzdolabına alıp çözülmesini beklemeniz yeterli. Yine aynı şekilde yiyeceğiniz zaman ısıtarak tüketebilirsiniz.

 

Nohut-Kuru Fasulyeyi Hazırda Bekletin: Nohut ve kuru fasulyeyi kiler dolabına hapsetmek yerine alır almaz tamamını haşlayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldırın. Pişirmek istediğinizde soğan ve salça kavurup suyla birlikte yeterli miktarda nohut veya kuru fasulye ekleyerek 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.

 

Soğanınız hazır olsun: Yukarıda da dediğim gibi yemek yapmak için bir soğan doğrayıp kavurmak bile neredeyse 15 dakika sürüyor. Bu süreyi kısaltmak için boş zamanlarınızda soğan doğrayarak dondurabilir ve kullanmak istediğinizde çözdürmeden doğrudan yağın içine atıp kavurabilirsiniz.

 

Hazır Köfte: Kıymayı çoğunlukla köfte olarak tüketiyorsanız satın aldıktan sonra hemen dondurucuya atmak yerine köftelerinizi hazırlayın ve öyle dondurun. Çözdürdükten sonra isteğiniz şekilde pişirerek tüketebilirsiniz.

Hamur İşleri: Krema dolgusu içermeyen her türlü börek, poğaça, kurabiye ve keki dondurarak saklayabilirsiniz. Buzdolabında 1 gece bekletip çözdürdükten sonra ister o haliyle isterseniz ısıtarak tüketebilirsiniz.

Kavrulmuş Kıyma: Bizim bey etsiz yemek yemez kategorisindenseniz eğer kıymayı az yağda kavurup dondurabilirsiniz. Bu şekilde yemeklerin içine çözdürmeden ekleyerek zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

 İçecekler: Yazdan yaz meyveleri ile hazırlayacağınız şurup, komposto ve meyve sularını konserve yaparak anında içilebilir halde saklayabilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum