phishing
Çalılan kadınlara pratik tarifler
Nergiz Mert

Nergiz Mert

NERGİZ'İN RENGİ

Çalılan kadınlara pratik tarifler

23 Aralık 2016 - 15:25

Çalılan kadınlara pratik tarifler

 

 

 

 

Anne yemeği deriz.. Anne kurabiyesi deriz. Anneler, mutfakta zamanla deneye deneye kendi tatlarını oluştururlar. Oysa, biz çalışan kadınların mutfakta o kadar zamanı yok. Her şey çok çabuk olmalı. Deneme-yanılma gibi lüksümüz yok. Bugün çalışan kadınlara, yaptıkları pratik tarifler vermeye çalışacağım. Uzmanlardan derlediğimiz pratik lezzet tarifleri şöyle:

 

CİĞER FAZLA PİŞERSE SERTLEŞİR

Uzun araştırmalar ve incelemeler sonucu tespit edilen 'bilimsel püf noktalarından bazıları:

Kavururken içine biraz şeker atılan soğan daha da lezzetli olur. Ciğer 2-3 dakikadan fazla pişerse sertleşir. Yeşil sebzeler, yıkandıktan sonra doğranırsa, kesik yerlerinden vitamini kaybeder. Tencere, sütü koymadan önce soğuk suyla çalkalanırsa, süt kaynarken dibine yapışmaz. Yumurta haşlarken suyuna atılan 4 kibrit çöpü, kabukların çatlama sorununu ortadan kaldırır. Soğanları soyar veya doğrarken, dişlerin arasında tutulan bir-iki kibrit çöpü, 'soğanın ağlatmasına' izin vermez. Kiraz sapı çayı, hem böbrekleri çalıştırır, hem de zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Yumurtaların taze mi bayat mı olduğunu anlamak çok kolay. Taze yumurtalar, içine biraz tuz katılmış suya atıldığında dipte, 3-5 günlükler ortada, bayatlar da su yüzünde durur.

 

  TAZE FASULYEYİ KIRMADAN ALMAYIN

Meyve salatasının şekerini koymak için acele etmeyin, aksi halde meyveler diriliklerini kaybederler. Son dakikada katacağınız şekeri suda eriterek dökerseniz, çok daha iyi sonuç alırsınız. Balık buğulama, fasulye pilaki, kabak gibi yemeklerin dereotu ve maydanozunu, yemek piştikten sonra katın. Hem yeşilliklerin renkleri bozulmaz, hem de tatları. Yemekleri pişirirken hemen tuzunu ve şekerini katmayın. Çünkü bu katkı maddeleri, yemeklerin pişmelerini geciktirir.

Balığın Gözü: Balığın tazesi parlak gözlerinden ve koyu kırmızı süzgeçlerinden anlaşılır. Bir de pulları gevşek olmamalıdır. Taze fasulyeyi, enginarın çanak yaprağını, kırmadan almayın.

 

BALIK KOKUSUNA LİMON

Tencerelerinizin içinde, anlamını bilemediğiniz beyaz lekeler mi oluşuyor? Fazla düşünmeyin, bu, suyunuzun kireçli olduğunu gösterir. İçlerinde sirkeli su kaynatıp onları bu lekelerden kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi kullanırsanız çok daha iyi sonuç elde edersiniz.

Kokuların İnatlarını Kırın: Balık kokusu inatla ellerinizi terk etmiyor mu? Hemen bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun. Kokular daha fazla direnemeyeceklerdir. Balıklı kızartma tavası ve tabaklarınızı sakın kaynar suyla yıkamayın, çünkü kaynar su bütün inatçı kokuların işbirlikçisidir. Önce bir güzel soğuk sudan geçirin, sonra dilediğiniz gibi yıkayabilirsiniz.

 

SOĞAN SOYARKEN KİBRİT

Yumurta kokusunun da bardak ve tabaklarınız üzerindeki inadını aynı şekilde kırabilirsiniz.

Kibrit Çöpünün Hikmeti: Siz de yumurta haşlarken kabuklarının çatlamasından yakınıyorsanız, suyuna 4 kibrit çöpü atıverin, sorununuz ortadan kalktı bile.

Soğanın ağlatmasına artık izin vermeyin. Ve bu da öyle zor bir şey değil, inanın. Soğanları soyar veya doğrarken, dişlerinizin arasında bir-iki kibrit çöpü tutarsanız, size bu 'gaddarlığı' yapamayacaktır. Bu güzel konuya devam edelim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum