phishing
ŞİİRLERİM BENİM ÜÇÜNCÜ GÖZÜM
Mustafa TÜRK

Mustafa TÜRK

TÜRK HAVASI

ŞİİRLERİM BENİM ÜÇÜNCÜ GÖZÜM

24 Temmuz 2017 - 14:28

ŞİİRLERİM BENİM ÜÇÜNCÜ GÖZÜM

 

 

Boşuna çalma kapıyı

Evde kimse yok

Adresi değişeli mutluluğun

Çok oldu çok

Hatıralar bir bir taşındı odalardan

Aylar var perdeler açılmıyor

Işıklar yanmıyor

Telefonlar çalmıyor

Anlayacağın

Sen gideli buralardan

Aşk

Artık bu evde yaşanmıyor

Lütfen başka kapıya.

Biliyor musunuz ? sevgili dostlarım

Bu gün ben rüzgarın şarkısını dinledim.

Martıların kanat seslerini.

Öylesine uçtum doruklarda,

Sevgin kanatlarım da sanki.

Gözlerinde yükseldim gökyüzüne.

Güneşi gördüm , yıldızları bir de yüzünde dolunayı.

Şiir gibiydin içimde söyledim durdum gizlice.

Sen bende bir şey var sandın kaygılandın

Bense sana bu gün içten içe yandım....

İnsanın karşısındaki Türkiye’nin en sevilen yaşayan iki sanatçı ve şairinden birisi olunca, aklınızın bir köşesinde yer edinmiş şiirleri söyleyebiliyorsunuz.Geçtiğimiz 40. sanat yılını kutlayan Ahmet Selçuk İlkan daha çok ayrılık şiirlerini okumasından dolayı ona ayrılıkların şairi dense bile bir o kadar romantik ve sevgi dolu ki onun tanımak lazım.

Günün ilk ışıklarında sabah yeni uyanmıştım bir telefon çaldı, gülen bir tebessüm eden bir yüz ile telefonu açtım karşımda çok sevdiğim bir çok şeyimizi paylaştığım canım arkadaşımın sesi ege bölgesinde deprem oldu aramak aklına gelmedi mi diye sordu, ilk önce şaşırdım sonra geçmiş olsun dedim.Gerçekten duymamıştım. Bir süre konuştuktan sonra Afyon’a konser için arkadaşım Ahmet Selçuk İlkan gelecek onu mutlaka tanımalısın diyerek telefon numarasını verdi. Bende Cuma namazından sonra Ahmet Selçuk İlkan'ı aradım şiirlerinde ki gibi gür ama kibar bir sesle merhaba Mustafa bey Müstakbalde yemekteyiz sizi de bekliyorum mutlaka gelin dedi.Kendisine bu nazik daveti için teşekkür ettim , yemek sonrası ben havuz başında olacağımı belirttim.Bir süre sonra sonra gelip koyu bir sohbete daldık. Maç öncesi sporcular gibi akşam ki konser için heyecanlı her şeyin güzel gitmesi için özverili çalışması insanlara olan sevgisini saygısına layık olmaya çalışması beni çok mutlu etti. Şiirlerim benim üçüncü gözüm, diyerek bahsetmesi ayrı bir güzellik. Onlarla yatıp kalktığını Türkiye’de özelilikle gençler arasında yok olmaya başlayan sevgiyi yeniden yaşatmayı hedef aldığını. Her işte,her şey de mutluluğunun temel anahtarının sevgi olduğunu anlatmaya çalıştığını gördüm. Güzel ve akıcı konuşmasıyla aşka dair her zaman söyleye bileceği bir çok kelimenin kendisinde, yaşadığı sürece var olacağını hissettirdi.1955 yılında Adana'da dünyaya gelen Ahmet Selçuk İlkan 1975 yılında Hayat dergisi tarafından düzenlenen ''aşk'' konulu şiir yarışmasında '' Hatırlar mısın'' ? şiiri birincilik getirmesi sanat hayatına merhaba demesine neden olmuş. Ahmet Selçuk İlkan İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatını okurken 1978 yılında profesyonel şarkı sözü yazarlığına başladı. İlk şarkısı Ya seninle ya sensiz daha sonra gözler kalbin aynasıdır, Ayrılık kolyesi ve yüzlercesi ile günümüze kadar gelmiştir.

40. Sanat yılını yüzlerce şiir ve şarkı sözü yazarak giren Ahmet Selçuk İlkan yağmur nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı Afyonkarahisar ‘’yaz akşamları’’ konserini 30 Ağustos cuma günü yine Hıdırlık Anfi Tiyatrosunda gerçekleştireceğinin müjdesini verdi. Yağmur altında olmasına rağmen hayranları nın kısa sohbetlerini geri çevirmeyip onlarla selfi yapması Ahmet Selçuk İlkan'ın sevgi yönünü ne kadar kuvvetli olduğunu ispatlamış oldu.

İptal edilen konser sonrası kısa bir görüşmeden sonra kaldığı otelde buluşmak üzere ayrıldık. Sevgili dostlarım Cumhuriyetimizin kurulduğu bu şehir de yaşayan bütün herkesin 30 Ağustos verilecek konsere gelip bu güzel insanı yakından tanımanızı isterim.

Hayat sizlere tüm güzellikleri yaşatması dileği ile hoşça kalın ama dostça kalın diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum