phishing
Mustafa TÜRK

Mustafa TÜRK

TÜRK HAVASI

REYTİNG UĞRUNA KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETMEYELİM...

REYTİNG UĞRUNA KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETMEYELİM...

 

 

 

Hayatımızda yaşadığım çevrede o kadar güzel insanlar var ki onlar her alanda başarılı oldukları gibi topluma ışık veriyorlar, meslekleri dışında farklı kulvarda iş yapmaya kalksınlar inanın başarılı olacaklarını biliyorum. Saygılı seviyeli bilgi donanımları ile bunu gösteriyorlar. İşte bu güzel insanlardan biriside benim çok değer verdiğim ve herkes tarafından sevilen sayılan bir büyüğüm onunla yıllarca aynı sokak yaşamak ayrı bir güzellik. Biliyorum kim diyeceksin? Hadi fazla bekletmeden söyleyeyim Dr. Hakkı Beşkardeşler.

Mesleğinin yanı sıra hobileri olan çiçekler ile  gündeme gelen zaman zaman yazılarını okuduğum Beşkardeşler’in  geçtiğimiz günler bir yazısı dikkati mi çekmişti. Aynı duygu ve düşüncelerimi anlatan bir yazı paylaşmıştım. Beşkardeşler yazısında şunları anlatıyordu:

ARDA BİR NETİCEDİR

Ana avrat küfretmenin hoşgörü ile karşılandığı bir ortamın neticesidir Arda.

Aman dileyene vurmanın, düşeni tekmelemenin, baban yaşındaki adamın üzerine çullanmanın... Hiç yadırganmadığı bir düzenin neticesidir Arda.

Kabalık yapmanın cesaret... Gelinen yeri hazmedememenin samimiyet... Taşkınlığın efelik... Sanıldığı bir devrin neticesidir Arda.

Ne yaparsa yapsın kendisine verilen “kahramanlık” payesinin asla geri alınmayacağını bilmenin yol açtığı küstahlık ve şımarıklığın neticesidir Arda.

Efendiliğin yerinin kabadayılığın, özür dilemenin yerini üstüne üstüne gitmenin, mahcup olmanın yerini diklenmenin almasının bir neticesidir Arda.

Kontrolsüz öfkenin, anlık parlamanın, sönmeyen kinin geçer akçe olmasının bir neticesidir Arda.

İnsan olmayı becerememişken adam olmakla övünmenin neticesidir Arda.

BELKİ DE HAKLISINIZ BİZ ESKİDİK

Büyüğüm Beşkardeşleri destekleyen yazımda ise, son yıllarda çekilen sinema filmlerinde en çok dikkatimi çeken Türk örf ve adetlerine uygun olmayan argo küfürlerin çok kullanılmış olmasıdır. Bunu da bir kenara bırakıyorum sinema salonlarından bu tür sahnelerde bayanların kahkahalarla gülmesi ne yazık ki çok üzücü .Nereye gidiyoruz anlamakta güçlük çekiyorum. Oysa o güzelim kültürümüzde nezaket, zarafet, dürüstlük buna benzer olgularla tarihte bir çok medeniyete her zaman örnek olmuş bir toplumduk. Eğlenmek gülmek bu tür argo küfürlerle mi oluyor yoksa biz mi eskidik. Belki de haklısınız biz eskidik ki bu gün yeni nesillerde yaşanan tüm olumsuzlukları gazete, TV, dergilerde boy boy görüyoruz aslında hepimiz üzülüyoruz gördüklerimizden ama ben değilim diyerek kenara gelmesi biliyoruz. Yazık değil mi bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı bu tür anne yada baba adaylarının büyüteceğine. Onlar geleceğin çocuklarına nasıl bir eğitim verecekler çok merak ediyorum. Böylesine filmlerde ve televizyon dizilerinde hatta videolarda kullanılan ağza alınmayacak küfürler için acaba nasıl bir önlem alınmalı bunu hiç düşünen var mı arkadaşlar?

Bana lütfen hangi film hangi dizi diye sormayın? düzgün seviyeli olan filmlerin ve dizilerin  sayısı ne yazık ki çok az..

İyi seyirler bile  dileyemiyorum sizlere bunlardan dolayı..

Sevgimle kalın…

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum