phishing
Mustafa TÜRK

Mustafa TÜRK

TÜRK HAVASI

ALT YAPI ÜST YAPI

ALT YAPI ÜST YAPI

 

Afyonkarahisar bir spor şehri olma yönünde hızla ilerlemektir. Bunu öncelikle Voleybol,Basketbol ve futbolda görebiliyoruz. Gözle görülür başarılar var bunlar gerçekten hepimizi gururlandırıyor ve yüzümüzü güldürüyor  inanın. Fakat acı gerçeği görmemek adına da  kısa vadeli başarılarla avunma yoluna gidiyoruz. Herkesin dilinde yıllardan beri alt yapı konuşulur durur ama her nedense bir türlü ne destek verilir nede söylenenler yapılır. Gelin bunu el ele hep birlikte değiştirelim. Alt yapı hocalarına her anlamda destek verilsin profesyonelce bu işin üzerinde duralım. Sporcuların seçiminden tutunda eş dost akraba senin benim çocuğum diye alt yapıya alınmasınlar,yeteneği olanlar alınmalı. Hem maddi hemde manevi olarak bu sporcuların yanında sonuna kadar durulmalı başarılı olanları zaman geldikçe A takımlarına alınmalı ve  yükselen her alt yapıdan gelen çocuğa sen Afyon'lusun diyerek para verilmez modun dan uzaklaşalım.

 

Bu yaz Afyon Yüntaş voleybol takımı gördüğüm kadarı ile alt yapıya daha ciddi bir yaklaşım göstermekte.Diğer profesyonel takımlarımızın da bu şekilde alt yapıya eğilmelerini istiyorum kendi adıma. Bu alt yapıda çalıştırılan çocukların çalışmaları ve nasıl bir sistemde çalıştıklarını bizlere göstermeleri büyük önem arz etmektedir. Daha önce yaşanan bir sürü olumsuzlukları görmüştük.Alt yapı sporcuları deplasmana giderken ne yemek paraları nede yatacakları yer konularında sıkıntılar yaşıyorlardı. Sporculara verilen sadece gidiş dönüş arabası, sadece o takımı çıkartacak başlarında bir hoca. İşin en entrasan tarafı da sporcular evlerinden getirdikleri kendi yiyeceklerini yiyerek maça çıkmak zorunda kalmalarıydı.Böyle mi olmalıydı şimdi soruyorum ....???

 

2017-2018 sezonu için henüz konuşmak erken olsa da rakip alt yapı takımları için yerelde yapacakları maçların çekişmeli olacağını söylemek şimdiden mümkün değil . Çocuklarımızın maçlarında antrenman da çalışmaları kadar seyircileri de önemli. Onları desteklemeye gelen velileri kendi çocukları üzerinde olumlu etki etseler de onların rakipleri olduğu kadar çocuk olmalarını unutup bazen rakip takım çocuklarına ithamda bulunup , kötü sözler söylemekteler. Veliler bunu yaparak sporun kardeşlik olduğunu çocuklara veremiyor ve tam tersine hırs yerine kin dolan alt yapı oyuncuları yetişiyor. Sporcuların anne ve babalarının ve tüm alt yapı hocaların sporculara fairplay anlayışını mutlaka yerleştirmeli. Salon sporlarında  kesinlikle holigan taraftarlar daha dikkatli davranmalı takımlarımıza yarar yerine zarar getirmemeli bunun için mutlaka kendi aralarında  uygun olmayan hiç bir şeyi yapmamaları gerekir. Bu gün salonlarımızda voleybol, basketbol da spor kültürü oluşmuş seyirci sayımız  bir hayli fazla. İnanın onlarla gurur duyuyorum nerede nasıl hareket edeceklerini ve destekleyeceklerini biliyor. Bir çok ilde takımlar üç yüz beş yüz gibi bir seyirci kitlesine oynarken ilimiz temsilcileri en az iki bin kişiye oynuyor. Bu sayı yeni salonda 2.750 olacak. Aslında inanın bu bir rekordur. Takımlarımızın başarısını ve spor kültürünü yakalamış seyircilerimiz bu gün tüm Türkiye'de örnek durumda.Bunun yanı sıra kötü davranışları ile gittiğimizde yerde konuşulan bir çok taraftarda var.  Bu güzelliği lütfen bozmayalım...yeni sezonda tüm kulüplerimize, sporcularımıza ve kulup başkanlarına yöneticilerine başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum..Hoşca kalın ama dostça kalın.. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum