phishing
Murat AKARÇAY

Murat AKARÇAY

Bu sefer belki kulak veren olur...

Dünya Gazetesi Afyonkarahisar Temsilcisiyken düzenli olarak 10 günde yazdığımız köşe yazılarımız vardı. 2009 yılında yayınlanan bir köşe yazısının bir bölümünde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eski Başkanı Melih Yurter zamanında yapılan binayla ilgili Atso Başkanı Hüsnü Serteser'e bir fikir ricasında bulunmuş ve şunları yazmışım:

 

***

"Bu yazı aracılığı ile geniş vizyonuna inandığım yeni ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve yönetim kurulundan, ayrıca yeni ATSO Meclisi'nden bu inşaatın kongre ve sanat merkezi yapılması konusundaki dileğimi yeniden dile getirmek istiyorum. Yaklaşık 10 bin metrekare üzerinde yer alması ve mühendislik çalışmasının her şekilde değerlendirilebilecek şekilde çizilmesi, bu inşaatın kongre ve sanat merkezi olarak değerlendirilmesini de gündeme getirebilir.

Afyonkarahisar'ın böyle bir merkeze ihtiyacı var. Her geçen yıl özellikle hem öğrenci, hem de öğretim görevlisi sayısı açısından büyüyen bu üniversite şehrinde, sosyal hayat eksikliği göze çarpıyor. Hiçbir özel tiyatro, konser ve sergi faaliyetleri Afyonkarahisar'da yapılamıyor. Bunun en önemli sebebi ise yer eksikliği ile beraber mevcut merkezde olan yerlerin darlığı ve altyapı eksiliğidir. Daha büyük ve kapsamlı kongreler için mevcut otellerin kongre salonlarına alternatif olarak ne yazık ki bir salon eksiğimiz de bulunuyor.

Mevcut dört adet beş yıldızlı otelden sonra, beş yıl içerisinde en az üç tane daha yeni beş yıldızlı otelin hizmete gireceğinin söylendiği ilimizde, böylesine bir merkezin kurulması gerekmiyor mu? Yeni ATSO yönetiminden, böylesine ihtiyaç duyulan bir merkezi Ayfonlulara hediye etmelerini bekliyoruz." (18 Mart 2009 Murat Akarçay Dünya Gazetesi)

 

***

O tarihte yazdığım bu yazının üstünden 7 yıl geçmesine rağmen hala ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak ya da büyük prodüksiyonlu sanat faaliyetlerini izleyebileceğimiz oteller bölgesine yakın kongre ve sanat merkezimiz hala yok ve hala böyle bir yatırıma ihtiyaç var.

Afyonkarahisarda çekiminin yapılmasından gurur duyduğumuz bir sinema filminin galasını şehir merkezinde en fazla 300 kişilik RAM Salonunda yaparak gurur duymaya çalışıyoruz. 2009 yılında Hüsnü Serteser’den istemişiz ama 7 yıl sonraki ihtiyaç çoktan Serteser’den istemiş olduğumuz talebin üstüne çıkmış.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum