phishing
Yap-İşlet-Devret
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

Yap-İşlet-Devret

25 Ocak 2016 - 13:16

Yap-İşlet-Devret

 

İsteniş Hakan Tüplek

 

Yerel gazetelerin haber kaynakları hemen hemen hepsinde aynıdır. Gazetelere baktığınızda ortak haberler ile bunu hissedersiniz. Köşe yazıları böyle mi biri A diyor diğeri C diyor. Birbirlerinden farklı olarak gündeme dair yazılar yer alıyor. Haber zenginliği ve görüş ufku acısından her bir yazı birer özel değer niteliğinde… Bugünkü gazetelere bakın hiçbirinde bu konuyu içeren bir yazı göremezsiniz.

İddiaya girerim…

Yazar bu konuyu niye ele almış derseniz, bugün yaşamak istediklerimin ifadesi bu… Diğer bir taraftan ekonomi bugün ve gelecekte eskimeyecek sınırsız bir kavram değil mi?

 

                                                           ***

 

Her ülkenin ekonomiyi yöneten ağızları vardır. Bizde ise yalnızca seçim kazanan ve seçim sabahı ilk seçime yeniden hazırlanan kişisel menfaatçi taraflar vardır. Bunun sonucunda ise bugün yaşadığımız hayat ve karmaşa vardır. Ekonomideki kötü gidişin tek sebebi bize göre hep Amerika’dır. Yahu Amerika’nın işi gücü yokta yaklaşık 200 küsur ülke içinde hep bizle mi uğraşacak? Bu ağzımızdaki sakız ile bu oyalanma ile bizi ekonomide kimler geçti bunu bile göremeyecek kadar kör bir millet olduk. Eskiden bizim adam olmamızı istemeyen tek ülke sözde Amerika iken bugün bizi geçen birçok Uzak Doğu ülkesi de oldu. Avrupa ülkeleri yüzyıllardır bizden zaten üstün. Eee biz hangi ülkelerin sınıfında bu ekonomiyi yarıştıracağız? Ekonomik güç aynı zamanda siyasal güç, yaşanılan bölgede söz sahibi olmak ise biz hangi ligdeyiz?

Ben kendi adıma cevap vereyim ‘tembel ve teslimiyetçi ligdeyiz.’

 

***

Geriye yapılacak bir iş kalıyor. Dünyada olup bitenleri seyretmek…

Eller gider aya biz kalırız yaya…

Sonrada kimse dönüp birbirine biz niye gelişmiş ülkelerin 100 yıl gerisindeyiz diye sormasın….

Bu duruma son vermek, bir an önce silkinmek ve yeniden şaşalı günlere dönmek mümkün hem de bu sabah, hatta şimdi alınacak jet kararlar ile…

Siyasetçi efendilerimiz (!) kendileri için çalışmayı bırakıp Yüce Türkiye Cumhuriyetimiz için nazik ellerini kaldırıp ’’ benim bir projem var’’ diye haykırmalıdırlar. Bugün ülkemizde ithal ettiğimiz ne varsa hepsinin fabrikasını kursak ekonomik dengeler lehimize dönecektir değil mi?

İşte bunlardan bir tanesi yap-işlet-devret modelidir. Hazineden kuruş para harcamadan ekonomik varlıklarımızda katma değer oluşur, istihdam canlanır, vergi geliri doğar ve  bütçe açığımızın kapanmasa önemli bir katkı sağlanmış olunur.

Her zaman söylediğim gibi Yüce Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü ve büyük bir devlettir.

Problem bu gücü bugün yönetemeyenlerdedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum