phishing
İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

İSTENİŞ HAKAN TÜPLEK

Köşebaşı

Kamuda Personel Tasarrufu

Kamu sektörü, memur maaşlarını, özlük haklarını tam ve zamanında vermesi nedeni ile iyi bir işveren gibidir.

Halbuki kamu sektörü işveren değil vatandaşa hizmet veren kurumlar bütünlüğüdür.

Kamu sektörünün adalet, ulaşım, sağlık, haberleşme, okul eğitimi, vergi toplama ve vatandaşa eşit hizmet götürmek gibi asli görevleri vardır.

Kamunun bu görevlerin dışına çıkması sosyal devlet politikası ile bağdaşmaz

Toplumun çoğu kesimlerinde kamuya bir işveren gibi bel bağlanması çok üzücü bir gerçektir. Siyasi iktidarlar kamuda işe yerleştirmeyi bir seçim vaadi olarak kullanmaktadırlar. Yerel ve genel seçimlerin baş aktörü siyasal çevrelere yakın olanların seçim sonrası işe yerleştirilmesidir.

İşe göre adam değil adama göre iş ayarı ile Yüce Devletimiz Kamu Kurumları baba çiftliği gibi yönetilemez.

 

ADI ÜZERİNDE “KAMU KURUMU”  ZÜMRE KURUMU DEĞİL!

Yanlış mıyım? Gelişmiş ülkelerde kamu çalışanları maliyeti hazineye yük olmaz. Özel sektör ekonomiden daha çok pay alır. Çalışma ekonomisinde siyaset bizdeki gibi etkin olmaz. Yani ‘ben seçimi kazanır isem seni işe alırım’ tehdidi ve isteği olmaz. Böylelikle de insanlar aklı ile seçimlere gider ve kendilerini gelecekte yönetecek insanları seçerler.

Bizde ise sahipsiz ezilen özel sektör çalışanları bir de kamu sektörü çalışanlarının maaşını öder.  Kamu aslı görevleri dışındaki tüm işlerde özel sektör statüsünde personel çalıştırmalıdır veya özel sektöre devir ederek personel yükünden kurtulmalıdır.

Hazine en büyük harcama kalemlerinden birisi olan memur maaş ve ödemeleri yükünü üzerinden attığında oluşan kaynak ülkemiz için ciddi bir kazanç olacaktır.                                                                            

 

KAMUDA NİYE ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞAN YOK?

Sahi kamuda asgari ücret ile çalışan bir devlet memuru var mı?

Yok. Niye yok. Bir Allah’ın kulu çıksın da bu durumu açıklasın. Hizmetli, bekçi, çaycı filan da mı yok. Velhasıl hiç mi vasıfsız çalışan yok. Özel sektörde bu işleri yapanlar asgari ücret alıyor da, kamuda aynı işi yapan niye ballı-kaymaklı maaş alıyor. Bu adamlar geçinemiyor da özel sektör çalışanı asgari ücret ile nasıl geçiniyor?

Hakkaniyet nerede?

Hükümet alooooo….

Bu nasıl bir yönetim anlayışı, nasıl bir adalet?

Üstelik özel sektör çalışanının genellikle ne mesaisi vardır ne cumartesi tatili ne de kar tatili….

Aman ne güzel hayat!

Neredesin eyyy adalet!

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum