phishing
İSMAİL AKAR

İSMAİL AKAR

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu’nun Afyon temasları

Kılıçdaroğlu’nun Afyon temasları

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Perşembe günü ilimize geldi. Yol girişi Özlem Tesislerinde partililerin oluşturduğu konvoyla Ticaret Borsasına geçti.

Ticaret Borsası (ATB) toplantı salonunda sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya geldi ardından iki şehit ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, önce 2015 yılı Eylül ayında Van’da şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Şengül’ün, ardından ise Ağustos 2015’te Şırnak’ta şehit düşen polis memuru Mehmet Dama’nın ailesinin evini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, şehit Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün aynı ismi taşıyan bir yaşındaki oğluna altın taktı.

Şehit polis Mehmet Dama evinde ise dua okundu.

 

ÖĞLE YEMEĞİNİ SUSUZ’DA VATANDAŞLARLA YEDİ

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'da öğle yemeğini merkeze bağlı Susuz beldesindeki köy odasında köylülerle birlikte yedi. Yaprak sarma ve köy yemeklerinin ikram edildi.Daha sonra beldede vatandaşlarla sohbet etti. 'Hayır' yazılı otobüsle 'hayır' şarkısı seslendirilerek şehir turu yapan Kılıçdaroğlu, Ticaret Borsası'na ait tesislerin önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

Salon yetersiz olunca dışarıda hayır otobüsünün üzerinde yaklaşık iki bin kişinin izlediği konuşmasını yaptı.

Mini miting sonrası Afyon Konağında Afyonkarahisar ve ilçelerinden yaklaşık 50 kişinin katıldığı akil adamlar toplantısında soru cevap şeklinde halk oylaması ve ülkenin yaşadığı meseleleri değerlendirdi.

 

BEN DOĞRULARI ANLATMAKLA GÖREVLİYİM

 CHP Genel Başkanının Afyonkarahisar’dan verdiği mesajlar satır başları ile paylaşım:

 “16 Nisan'da sandığa gideceğiz. Bana bir görev düşüyor, doğruları anlatmak. Size de bu görev düşüyor. Ayrışma, bölünme zamanı değil, birlik olma zamanı. Al bayrağın altında birlik olacağız. Huzur içinde yaşamak istiyoruz, kavgadan bıktık. Bizi bölmek, ayırmak istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Milli irade 550 milletvekilini seçip meclise gönderdi, niye yetkiyi verelim bir kişi feshetsin. İzin verecek miyiz?”

 “Bu ülkenin ülkücülerine, milliyetçilerine, sosyal demokratlarına, Atatürkçülerine herkese ister güney, ister kuzeyde, ister batıda ister doğuda yaşasın, bütün vatandaşlara görev düşüyor. Sandığa gideceğiz demokrasiden, insan haklarından, bayrağımızdan, vatanımızdan, birlikteliğimizden yana birlikte hayır oyunu onurumuzla kullanacağız.”

"Aranızda anneler var. 18 yaşında çocuğunuz, torununuz varsa referandum sonrası milletvekili olacak. Olmayacak mı? sorduktan sonra Olmayacak.’devamla Diyorlar ki '18 yaşındaki genci milletvekili yapacağız. Ömür boyu askerlikten muaf olacak. İki yıl milletvekilliği yaptıktan sonra milletvekilli emekli aylığını almaya hak kazanacak.”

 

YALAKALIK ADINA YAPILAN ÇEKİM

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar ziyareti sırasında olumsuz bir durum da yaşandı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, salonda söz alarak, “Bu salondaki konuşmanızı televizyon sanıyorum canlı veriyor. Çünkü az önce bir kişi aradı, ‘Senin orada ne işin var’ dedi. Ben de ona dedim ki ‘Biz muhtarız.Davet edilen yere gideriz. Siz demokrasiyi öğrenin sonra benle konuşun’ dedikten sonra, Kılıçdaroğlu’na hitaben ‘Bunlara demokrasiyi nasıl öğreteceksek 16 Nisan’a kadar öğretelim. Sayın Genel Başkan’ dedi. Dernek başkanı Akagündüz’ün konuşması başka konulardaki değerlendirmeler ile devam etti.

Bu basına kapalı konuşmayı muhbir bir muhtar cep telefonu ile çekiyor. Whatssap ile yalakalık yapmak adına Ak Parti İl İbrahim Yurdunuseven’e atıyor. İl Başkanı Yurdunuseven videoyu izleyip Süleyman Akagündüz’ü arayıp, ‘Biz demokrasiyi bilmiyor muyuz nasıl bir konuşma yaptın öyle’ mealinden serzenişte bulunuyor. Aralarında tatlı sert tartışma da oluyor.

 Konu CHP Genel Başkanına kadar iletiliyor.

CHP İl Başkanı Kemal Demirırkan ve ardından Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bizzat Süleyman Akagündüz ağzından yaşadıklarını telefonla dinliyor.

 

EVET HAYIR YARIŞI ARTIYOR

Özetle muhbir bir muhtarın işgüzarlık yapması, İl Başkanı Yurdunuseven’in bu yalakalığa prim tanıması, Dernek Başkanı Akagündüz’ün her yöne çekilebilecek konuşma ve yorum yapması üst üste gelince başkanlar ve partiler arasında bir kaosa yol açıyor.

Sonuç olarak halk oylamasına 21 gün kala evet hayır yarışı arttı. Genel Başkanlar, bakanlar ve milletvekilleri ilimizi mesken tutuyor. Siyasiler seçmenlere kendilerini ve düşüncelerini paylaşarak evet veya hayır oyu almak için gece gündüz demeden yoğun bir çaba içindeler.

Belli ki ilimizde de ülke genelinde olduğu gibi halk oylamasına üç hafta kala yüzde 10’u aşkın kararsız seçmen var.

İşte bu çalışma ve çaba kararsız seçmeni kendi saflarına çekmek içindir.

Bakalım sonuç ne olacak.Bekleyip göreceğiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum