phishing
İSMAİL AKAR

İSMAİL AKAR

GÜNDEM

Afyon Tarihi Bir Gün Yaşadı

                         Afyon  Tarihi Bir Gün Yaşadı

 

Afyonkarahisar dün  tarihi bir güne imza attı. Cuma namazı sonrası MHP Lideri Devlet Bahçeli, ‘Evet’ için seslendi. İkindi sonrası ise CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ‘Hayır’ verilmesi gerektiğini anlattı Afyonkarahisarlı seçmenlere.

Cumhuriyet Meydanında ‘Bu ülke için yeminiz var. Vazgeçilmez Evet’ Anayasanın ilk 4 maddesi değişmeyecek’, ‘Diyorsa Devlet. Elbette Evet’ afişlerinin yanı sıra dev Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli ve Üç hilalli görkemli afişler dikkat çekti miting alanında.

 

BAZI BAŞKANLAR YOKTU

Yaklaşık dört bin kişinin doldurduğu mitinge Ak Partililerinin de destek verdiği gözlendi. Bu arada Başmakçı ve İhsaniye Belediye Başkanı dışında diğer ilçe belediye başkanlarını Bahçeli mitinginde göremedik.

Miting öncesi alana gelen MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, 26.Dönem Milletvekili adayı ve Gazeteci Ertuğrul Sevim ve MHP’li Gazeteci İlhan Kavak’a MHP’liler  alanda büyük ilgi gösterdi. Bu arada genelde siyah ve dar paçalı takım elbiseli,sivri burunlu ayakkabıları ve ellerinde tespihli ülkücü gençlerde büyük bir özveri ile liderlerini karşılamayı oradan oraya koşturarak bir disiplin içinde bekliyordu.

 

’GELECEĞE SAHİP ÇIKMAK İÇİN EVET

Afyonkarahisar girişinde atlı süvarileri ile karşılanan Devlet Bahçeli kürsüde Milletvekili Mehmet Parsak,İl Başkanı Mehmet Karagöz ve Merkez İlçe Başkanı Fahri Kalkan ı yanına alarak önce Yunus sonrada Mevlana’nın şiirleri ile konuşmaya başladı.

Bahçeli’ Afyonlular edeplidir. Ne zaman Türk zorda ise  darda ise devreye girmiştir.FETÖ ye karşı devletinin milletinin yanında yer alan bir ildir.Allah eksikliğinizi göstermesin’ diyerek alandakileri selamladı.

Daha sonra evet verilmesi gerektiğinin altını çizerek ’Geleceğe sahip çıkmak için Evet. İç ve dış odakları şaşkına çevirmek için Evet’ diyerek yaklaşık bir saate yakın değerlendirmeler de bulundu.

 

 BİR YİĞİT MEMLEKET KURTARIR

 CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaklaşık iki saat gecikme ile ilimizde vatandaşlara konuştu.

Tren Garında 2 bine yakın kişinin izlediği mitingde yolda otobüsün arızalandığından dolayı gecikme yaşamasından dolayı özür dileyen Muharrem İnce Sizin çocuklar askerde olacak. Zengin çocuğu  20 bin lira maaşla vekil. Sizin çocuklar üniversiteye  girmek için yırtınacak. Suriyeli sınavsız okuyacak. Rehavete kapılmadan sandığa gidip hayır’a oyunu basın’ dedikten sonra “Bir çivi nalı, Bir nal bir atı, bir at bir yiğidi. Bir yiğit ise memleketi kurtarır. Hadi basın Hayır’a Afyonkarahisarlı yiğitler” dedikten sonra yapılan baskılardan örnekler vererek “Önce okuyacaksın. Sonra korkmayacaksın. Ucunda ölüm olsa da korkmayacaksın. Namuslu davranacaksın”diyerek  konuşmasını tamamladı.

 

DP’LİLER DE ALANDAYDI

İnce mitinginde bir iki ayrıntıyı da paylaşalım..

İnce’nin hayır otobüsünde Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme, İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Milletvekili Burcu Köksal yer aldı.

İnce’nin hayır mitingine ilçe başkanlarının yanı sıra Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar ile Evciler Belediye Başkanı Saim Özer bulundu. Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan meclis toplantısındaydı ve alanda yoktu.

CHP’liler dışında bir kısım Demokrat Partiler de Muharrem İnce’nin konuşmasını izledi.

 Yukarıda yazdığım gibi ilimiz Cuma günü tarihe bit güne tanıklık etti.Beş saatlik zaman diliminde hem evet hem hayır ekibi mitingi oldu.Burada yoğun mesai harcayan ve geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçlerini kutlamak lazım.

 

TARİHİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Önümüzdeki Pazar günü sandıktan sonuç çıkacak.

Önemli olan kararsız olan ve sandığa gitme niyeti olmayanların mutlaka sandığa gitmesi ve tercihini dilediği yönde kullanması gerekiyor.

Unutmayalım ki tercihi olmayanın söz söyleme şikayet etme hatta takdir etme hakkı da yoktur.

Tarihi bir dönemden geçiyoruz.

Yazımı çok sevdiğim bir cümle işle noktalamak isterim.

Tarihin en güzel yerinde son sözü hep inanan ve direnenler söyler.

İşte bu yüzden herkes sandığa gitmesi lazım.

Mutlu ve aydınlık yarınlara…

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum