phishing
Bir Orta Çağ Kasabası: Haarlem
Gökhan YILMAZ

Gökhan YILMAZ

SEYYAH

Bir Orta Çağ Kasabası: Haarlem

03 Aralık 2016 - 16:47

GÖKHAN YILMAZ

 

SEYYAH

 

AVRUPA GEZİSİNİN ARDINDAN

 

 

Bir Orta Çağ Kasabası: Haarlem

 

Özellikle belirtmek isterim ki Hollanda’nın en çok ziyaret edilen kasabalarından birisi olan kıvrımlı kanalları, Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi yapılarıyla Haarlem beni etkileyen en güzel yerlerden birisi diyebilirim. Çünkü Avrupa’nın gizli kasabaları arasında ilk 10’a girebilecek bir yer diyebilirim. Amsterdam’a gidecekler için mutlaka uğrayıp gezilmesi gereken bir kasaba.

 

Nasıl gidilir diye soracak olursanız tabii ki Amsterdam Centraal Station’da trenler ile yaklaşık 10-15 dakika diyebilirim ama araçla gitmek isterseniz ortalama yarım saatte Haarlem kasabasına kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Bu arada spor yapanlar ve sevenler için ayrıca yazın güneşli havada kendine güvenenler için Amsterdam’dan yaklaşık 1 ila 1,5 saatlik koşu ya da yürüyerek Haarlem kasabasına ulaşabilmeniz mümkün.

 

Haarlem şehrine geldiğinizde neleri görebilirim diye soracak olursanız? Haarlem’in şirin dükkanlarını minyatür evleri, nehri, sokakları ile muhteşem bir yer. Bu arada sokaklar arasında gezmek için kesinlikle zaman ayırmanızı tavsiye derim. Avrupa’nın her şehrinde olduğu gibi burada da bir şehir meydanı olmazsa olmazlar arasında. Özellikle Aralık ayında Haarlem kasabasına gidecekler içinde bir tavsiyem var, her yıl Aralık ayının ortalarında meydanda kurulan Noel pazarına zaman ayırmayı da unutmayın.

 

 

Haarlem’e geldiğinizde sizi ilk karşılayan yerlerden biriside St. Bavo Kilisesi: Grote Markt'taki görkemli kiliseyi görmeniz mümkün. Bana soracak olursanız ücretine çokta takılmayın çok az bir ücret ödüyorsunuz ama görmeye değer bir yer. Haarlem'in içinden geçen Spaarne nehir manzarasını görmeden gezinizi tamamlamayın. Teylers Müzesi ise Hollanda’nın en eski müzelerinden birisi dikkatlice baktığınızda Spaarne nehri kenarında görebilirsiniz. İddia ediyorum çok ilginizi çekecek ve gezmekten hiç sıkılmayacağınız bir müze diyebilirim. Hollanda'nın altın çağından bu yana Haarlem’in ne kadar önemli bir şehir olduğunu Frans Hal Müzesi bu müzesi ile görmeniz mümkün olmakla birlikte çocuklu aileler için de güzel bir gezi diyebilirim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum