phishing
TELEFERİK VE OTOBÜS SEFERLERİ
Gökhan TEL

Gökhan TEL

GÖKHAN'IN TEL'İNDEN

TELEFERİK VE OTOBÜS SEFERLERİ

04 Haziran 2017 - 18:05

TELEFERİK VE OTOBÜS SEFERLERİ

 

 

 

Yüreklerimiz dağlandı. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen aralarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 askerin şehit olduğu elim helikopter kazası yüreklerimizi dağladı. Türk milletinin başı sağolsun. Allah’ım bize tekrar böyle acılar yaşatmasın.

***

 

                Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı…

Bu ayki toplantı da alınan önemli kararlar var. Afyonkarahisar halkını ziyadesi ile memnun edecek hizmetler.

• Afyonkarahisar Kalesi'ne kurulması planlanan teleferik sistemi.

• Otogar yönetiminin gece yarısı seferlerini kaldırmasının ardından, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için halk otobüsleri aracılığıyla yeniden gece seferlerinin başlatılması.

***

Her seçim döneminde dile getirilen bir proje olan teleferik siteminin, bu dönem üst kullanım hakkı karşılığında 20 yıl süre ile yolcu garantisi verilerek ihale edilmesi planlanıyor. Gelir-gider dengesinin ve ayrıntılı hesaplamanın yapılacağından bahsetti Belediye Başkanımız Burhanettin bey. Afyonkarahisar’ın merakla beklediği bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Eğer yüklenici firmaya taahhüt edilen yolcu sayısına ulaşılamazsa, zarar görecek olan taraf Afyonkarahisar Belediyesi olacaktır. Dolayısıyla ince elenip, sık dokunulması gereken bir proje. Bu konuda bir ankette yapılabilir. Afyonkarahisar Belediyesi’nin resmi web sitesinde yapılacak bir anket, projeye olan desteği gösterecektir. Belediye Meclisimizin aldığı bu karar, Afyonkarahisar’a hayırlı olsun.

***

                Belediye Meclisi Toplantısı’nda görüşülen diğer bir konuda, halk otobüslerinin gece seferleri. Özel aracı olmayan insanlar için çok güzel bir hizmet. Gece hastaneye veya otogara gitmek isteyenler artık  24:00 ile 06:00 saatleri arasında da saat başı yapılacak seferlerle istedikleri yere ulaşabilecekler.

                Hatırlarsınız ki; ülke gündemine geçtiğimiz yıllarda “Afyonkarahisar’da  minibüsçü ve otobüsçü kavgaları” ile  birçok kez konu olduk.  Afyonkarahisar’ın ismi yaralamalı kavgalarla kötü bir şekilde lanse ediliyordu. Minibüsçülerin birleşip ortak bir güç kurarak, otobüs şirketini devralacakları haberleri duyulmaya başlandığı dönemlerde de vatandaşların, akıllarında birçok soru işareti vardı. Örnek verecek olursam, özellikle tekelleşmenin söz konusu olacağı ve rekabetin bitmesiyle fiyatlar noktasında mağdur edilebileceklerini düşünüyorlardı. Fakat tam aksine, hizmet kalitesi son yönetim değişikliği ile birlikte artmaya başladı. Özellikle, gece seferleri bunun en açık örneğidir. Engelli vatandaşlar için özel yaptırılan araçlar, otobüs ve minibüs şoförlerinin tek tip kıyafet uygulamasına geçiyor olması…

***

                Minibüsçülerin bir araya gelmesi ve böyle bir oluşum içerisine girmesinde en büyük etkenlerden biri de Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir’dir. Aynı zamanda ESKKK Başkanlığı görevini de sürdüren Birliktir’in uzun uğraşları ve sorunların çözümü için minibüsçülere kurum olarak verdiği kredi desteği sayesinde minibüsçüler, bir araya gelebilmiş ve otobüs şirketini devralmışlardır.  

                İsim değişikliği ile birlikte kan değişiminin de yaşandığı AFSU A.Ş’de  Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Satılmış ve ekibine de aldıkları kararlardan ve  Afyonkarahisar halkına sundukları hizmetler den dolayı teşekkür ediyoruz. Daha güzel hizmetler temennisiyle sağlıcakla kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum