phishing
Gökhan TEL

Gökhan TEL

GÖKHAN'IN TEL'İNDEN

SOFRALARINA MİSAFİR OLALIM

SOFRALARINA MİSAFİR OLALIM

 

 

Her aydan daha kıymetli, her aydan daha bereketlidir Ramazan. Dostluğun, kardeşliğin ve yardımlaşmanın pekiştiği, belki de unutulmuş gönülleri tekrar hatırlamaya vesiledir Ramazan. Nefsimizi terbiye edebildiğimiz, yardımlaşmanın kat kat arttığı mübarek günlerdir Ramazan.

Geçtiğimiz Beraat Kandili’nde Belediye Başkanımız Burhanettin Bey ile eşi Emine Hanım Belediye Yardım Biriminin belirlediği ihtiyaç sahibi dört farklı aileyi ziyaret ederek, o aileleri ziyadesi ile memnun ettiler. Küçük hediyelerle bile, insanların kendilerini önemseyen birilerinin olduğunu hissetmeleri çok hoş ve güzel.

***

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte ihtiyaç sahibi olanlara yardım yapmak için birbiriyle yarışan hayırseverlerimizin olduğunu biliyoruz. Özellikle Yarım Elma Derneği’nin iki bin beş yüz civarında aileye yardım edebilecek olması da bunun bir göstergesidir. Lakin, bu noktada benim acizane bir önerim olacak. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi aileler, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ve Afyonkarahisar Belediyesi Yardım Birimi’nin kayıtlarında mevcut. Bu ailelerimize verilen yardım paketlerinin yanında, oda sendika ve dernek gibi sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanları ve yönetim kurulu üyeleri lüks otellerde üyelerine yönelik düzenledikleri iftar yemeklerinin yerine, ilimizdeki ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına misafir olup, yapacakları bu harcamaları onlar için yapabilirler. Her akşam bir ailenin sofrasına misafir olup onların ihtiyaçlarını yerinde görerek ve bilerek tespit edip, yardım edebilirler. Afyonkarahisar’daki sivil toplum Kuruluşları Ramazan ayı boyunca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirebilirler.

***

Bu konuda Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi’nin belirlemiş olduğu ihtiyaç sahibi ailelere, ulaşmalarını sağlamak için ilgili birimlerin destekleri alınarak, insanlara daha faydalı olunabilir. Bu düşüncelerime sayın Valimiz Aziz Yıldırım başta olmak üzere, Belediye Başkanımızın ve Afyonkarahisar’ın kanaat önderlerinin vereceği destek önem arz etmektedir.

Gelin bu Ramazan, önemsendiklerini hissettirelim..

Gelin bu Ramazan, daha mutlu olmalarını sağlayalım.

Gelin bu Ramazan, sofralarına misafir olalım.

Gelin bu Ramazan, veren el ile alan eli birleştirelim.

***

Ramazan ayında başlamasını umduğumuz ve sivil toplum kuruluşlarımızın destek vereceğine inandığım bu düşünceme ilk desteği de bizlerinde üyesi olduğumuz Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz ile Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan bekliyoruz. Konu hakkında dernek ve cemiyet üyelerinin bu düşüncemize karşı çıkmayacaklarına eminim. İhtiyaç sahibi ailelerin, ne durumda olduklarını en iyi bilenler gazeteci arkadaşlarımdır. Bu yüzden onların böyle güzel bir düşünceye sahip çıkacaklarına inanıyor ve desteklerini bekliyorum. Sağlıcakla kalın…

YORUMLAR

  • 0 Yorum