phishing
Gökhan TEL

Gökhan TEL

GÖKHAN'IN TEL'İNDEN

İLK GÜNKÜ HEYECAN

İLK GÜNKÜ HEYECAN

 

Uzun bir aradan sonra, gazetecilik mesleğine ilk başladığım Kurtuluş Gazetesi’nde tekrar yazmaya başlıyorum. Yıl 2003 lise öğrenimimi yeni bitirmiştim. Resmi bir kurumda oldu ilk karşılaşmamız Kurtuluş Gazetesi ile… Gazetenin iş ilanları kısmında “Haber departmanımızda çalıştırılmak üzere eleman aranıyor” ilanını okudum. Ve gazete bürosunun bulunduğu adrese gidip, büyük bir cesaretle çaldım kapıyı. Aslında gerçek hayat benim için o gün başlamıştı. Uzun yıllar yanında çalışıp, ekmeğini yediğim gazetecilik mesleğini bana öğreten, sevdiren Kurtuluş Gazetesi’nin ilk sahibi Celal Bursalıoğlu abim karşılamıştı beni kapıda.

            Bugünde içimde aynı heyecanı taşıyarak, aldım kalemi elime…

Bana bu imkanı veren Lider Medya Grubu’na da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Artık bu köşeden paylaşacağım yorumlarımı siz değerli okurlarımızla.

UCUZ ATLATTIK MI DİYELIM

            Geçtiğimiz Salı günü ilimiz şiddetli rüzgarın etkisi altındaydı. Rüzgarın etkisiyle Atatürk Bulvarı’nda meydana gelen kazaya birebir şahit oldum. Bulvar üzerindeki orta refüje yapılan reklam billboardının çerçevesi, rüzgarın etkisiyle yerinden çıkıp, park halindeki bir arabanın ön camına sağlanmıştı. Olayın yaşandığı sırada bende o aracın arkasında yaya bir halde başka bir aracın gelmesini bekliyordum. Haberi yapan arkadaşlarımız maalesef önemli bir detayı atlamışlar. Olayın yaşandığı sırada aracın içinde bayan sürücü vardı. Eğer o araç orada park halinde olmasaydı belki ben bugün aranızda olmayabilir yada sakat kalmış olabilirdim. O gün yaşadığım şoku hayatım boyunca unutamam. Yaşanan olay bir kaza ama tedbiri daha sağlıklı bir şekilde alınmış olsa, belki de bu kaza yaşanmayacaktı.

            Bana göre, hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değil. Orada billboardlarda yayınlanan görselin daha güzel görünebilmesi için alınmayan önlem yüzünden insanlar canından olabilirdi. Neyseki kimseye bir zarar gelmedi. Eleştirirken, firma yetkililerine dikkate alırlarsa bir çözüm önerim olacak. Yanılmıyorsam orta refüjlere monte edilen bilboardaların çerçeve kısmı cıvata yada silikon dediğimiz malzeme ile ana mekanizmaya tutturulmuş durumda. Bu olayın tekrarının yaşanmaması için, biraz görselliği bozabilir ama çerçeve kısmı da iki köşesinden yere monte edilebilir diye düşünüyorum. Bilboardlardan reklam geliri elde eden firmanın, bundan sonra bu tür kazaların yaşanmaması için nasıl bir önlem alacaklarını merak ediyor ve bu sefer ucuz atlattık diyorum. Allah beterinden korusun. Sağlıcakla kalın.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum