phishing
Ferhan ÇINAR

Ferhan ÇINAR

ANNELİK SANATI

TANIŞALIM MI?

 

ANNELİK SANATI

 

Ferhan Çınar

 

 

TANIŞALIM MI?

 

 

 

Merhaba!..

Ben; hem temizlikçi, hem öğretmen, hem doktor, hem aşçı, hem ayakkabı bağlayıcı, hem terzi, hem de psikoloğum.

Yani anladığınız üzere efendim ben bir anneyim. Bu vatana faydalı olmalarını umut ettiğim iki evlat yetiştiriyorum.

 

***

Takdir edersiniz ki;

19 yıllık annelik serüvenimde çocuklarımın zor dönemlerinde her şeyi dört dörtlük geçirmedim. Onlara olan tavır ve davranışlarım sürekli mükemmel olmadı. Her anne için olduğu gibi güzel anılarım, dudaklarımda gülümsemeye sebep olurken, artık benim için birer tecrübe olan kötü anılar ise daima gözlerime ve gönlüme hüzün olarak yansıyacak.

 

***

                Ayrıca; işim gereği yüzlerce çocukla birebir çalışma fırsatı buluyorum. Ve onların beyin yapılarından tutun da fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişim seviyelerini analiz edip sonrasında haftalarca gözlemleyerek, her bireyi yüce Allah’ın nasıl farklı özelliklerle donatarak göndermiş olduğunu ve her bir çocuğun bir yıldız olduğunu görüyorum.

 

***

                Bu haftadan itibaren bana ayrılan bu köşeden, siz sevgili anne babalara; tecrübelerimi, anılarımı, günümüz çocuklarının yaşadıkları sıkıntılara çözüm olma noktasında naçizane önerilerimi sunarak bir ışık yakabilirsem kendimi fevkalade mutlu addedeceğim.

                Cinsiyetleri aynı olan iki çocuğumu dünyaya getirdiğim günden bu ana kadar en iyi öğrendiğim şeyin ne olduğunu soracak olursanız şüphesiz tek bir şey söylerim…

 

***

                Bu da; ikisinin birbirine benzeyen birkaç yönü olmasına karşılık, ne kadar çok özelliğinin birbirinden farklı olduğuna, yıllar içinde hayretle şahit olmamdır.

                Dolayısıyla, “beş parmağın beşi de bir değil” atasözünden yola çıkarak en çok üzerinde duracağım şey; genelde atladığımız “çocuk değil mi hepsi aynı’’ diyerek, büyük hata yaptığımız bir konu olacak.

 

***

                Çocuklarımızdaki bireysel özelliklerini ve yeteneklerini fark ederek ona uygun davranış geliştirme.

                Bu konu çerçevesinde her hafta farklı bir sorun, farklı bir anı ve farklı bir tecrübe paylaşımı yapmak istiyorum.

Saygılarımla…                                                                                                  

                               

YORUMLAR

  • 0 Yorum