phishing
Faruk BANGİR

Faruk BANGİR

Yaşamın İçinden

İyi ki varsın Eren

İyi ki varsın Eren

 

Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül hepimizin yüreğini dağladı.

Eren’in sosyal medya hesabında yazdığı son mesajı, ‘Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ oldu. Bu mesaj üzerine hem twitter hem de facebookta bu mesaj kullanıcılar tarafından paylaşıldı.

Haberlerden Eren’in PKK’lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken gördüğü ve hemen güvenlik güçlerine haber verdiğini öğrendik. Eren güvenlik güçlerine PKK’lıların girdikleri evi gösterirken çıkan çatışmada maalesef şehit düştü.

Bu genç delikanlı milletimizde 15’lilerin hiç bitmediğini bir kez daha gösterdi. Mekanı cennet olsun.

Çanakkale’de yaşanan acılar üzerine yakılan 15’liler türküsü bu milletin vatan aşkının emsalsiz bir örneğidir. Cephede ölüm önüne geleni yutarken her yaştan insan vatan aşkıyla adeta ölüme koşmuştur. 15 yaşın üzerindeki eli silah tutan tüm gençler söz konusu vatansa gerisi teferruat demiş ve şehadet şerbetini içmişlerdir. Hepsinin de ruhları şad olsun. Onların sayesinde bugün rahatça yaşayabiliyoruz.

BU HAİN TERÖR MUTLAKA BİTECEK

Bu millette 15’liler, Seyit Onbaşı’lar, Kara Fatma’lar, Nene Hatun’lar hiç bitmeyecektir.

Haberi aldığımdan beri Eren’in o çocuk, o masum yüzü gözlerimin önünden hiç gitmiyor.

Teröre, destek olanlara ve teröristlere lanet olsun. 15 yaşındaki bir çocuğu bile acımazsıca katleden bu gözü dönmüş canilerin tez zamanda belalarını bulmalarını diliyorum.

Milletimizi kimse boyun eğdiremez. Bu hain terör mutlaka bitecek. Buna yürekten inanıyorum.

Eren’in ismi mutlaka yaşatılmalı. İlimizde de Eren Bülbül’ün isminin bir okula verilmesi bence çok güzel olur. Bu konuda yetkililerimizi göreve davet ediyorum.

Eren Bülbül, milletimizin askerine ve polisine verdiği önem ve değerin sembol bir ismi olmuştur. Kendisi küçük ama yüreği büyük Eren’in ailesi tüm şehit ailelerimiz gibi bundan sonra hepimizin ailesidir. Başımız sağ olsun.

Çanakkale Savaşı’nda yaşanan ve beni çok etkileyen bir hatırayı nakletmek istiyorum.

Sonradan Avustralya Genel Valisi olan Çanakkale Savaşı’nda ise Üsteğmen olarak görev yapan Üsteğmen Cosey bu hatırayı nakletmiş. Cosey'in ağzından işte Mehmetçik:

İNGİLİZ YÜZBAŞI KURTARIN DİYE YALVARIYORDU

‘23 Nisan 1915 günü Conkbayırı'nda Türkler ve Birleşik Kuvvetler arasında korkunç siper savaşları oluyor. Siperler arasında 8-10 m. mesafe var. Süngü hücumundan sonra savaşa ara verildi. Askerler siperlerine çekildi. Yaralılar ve ölüler toplanıyor. İki siper arasında açıkta ağır yaralı ve bir bacağı kopmak üzere olan İngiliz Yüzbaşı avazı çıktığı kadar bağırıyor, ağlıyor, kurtarın diye yalvarıyordu. Ancak hiçbir siperden kimse çıkıp yardım edemiyor. Çünkü en küçük bir kıpırdanışta yüzlerce kurşun yağıyordu. Bu sırada akıl almaz bir olay oldu. Türk siperlerinden beyaz bir mendil sallandı. Arkasından aslan yapılı bir Türk askeri silahsız siperden çıktı. Hepimiz donup kaldık. Kimse nefes alamıyor, ona bakıyorduk. Asker yavaş adımlarla yürüyor, siperdekiler kendisine nişan almış bekliyordu. Asker yaralı İngiliz subayını okşar gibi yerden kucakladı, kolunu omzuna attı ve bizim siperlere doğru yürümeye başladı. Yaralıyı usulca yere bırakıp geldiği gibi kendi siperlerine döndü. Teşekkür bile edemedik. Savaş alanlarında günlerce bu kahraman Türk askerinin cesareti, güzelliği ve insan sevgisi konuşuldu. Dünyanın en yürekli ve kahraman askeri Mehmetçiğe derin sevgi ve saygılar…’

BU MİLLETTE 15’LİLER HİÇ BİTMEYECEK

Bizim askerimiz işte böyle kahramandır.

Bu millette 15’liler hiç bitmeyecek.

Güzel yüzlü, aslan yürekli Eren mekanın cennet olsun. İyi ki varsın Eren.

Seni hiç unutmayacağız.

Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum