phishing
Faruk BANGİR

Faruk BANGİR

Yaşamın İçinden

Bazı tavsiyeler

Bazı tavsiyeler

 

 

Havalar oldukça soğudu. Bu soğuk havalarda kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçiriyoruz. Uzun kış gecelerinde en iyi yapabileceğimiz aktivite bir bardak sıcak çay eşliğinde kitap okumaktır.

Bu aralar birçok yeni kitap okuyucuyla buluştu. Gazeteci Dostum Nail Azbay’ın Secdedaş isimli yeni kitabını okudum. Kitapta, Azbay secdedaşına seslenerek evlilik teklifinde bulunuyor. Dünyada bu yöntemle evlilik teklif edilmesi bir ilk. Kitabın satırları arasında yolculuk ederken herkes kendinden bir parça bulacak. Beşeri aşk ile ilahi aşkın iç içe olduğu kitaptaki güzel betimlemelerde okuyucuya sunuluyor.  Secdedaş’ı tam da bu soğuk havalarda okumalısınız. İçinizi ısıtacak ve sizlere aşkın en güzel halini yaşatacak. Sevgili Nail’i bu güzel kitabı dolayısıyla kutluyor, kitaplarının devamını bekliyorum.

 

***

Müzik dünyası albüm satışları azaldığı ve teknolojiye yenik düştüğü için yeni albümler eskiye oranla daha az yayınlanıyor.  Herkes internetten tüm müziklere ulaşma imkânına sahip olduğundan sanatçılar CD basmak yerine şarkılarını dijital ortamdan satışa sunuyorlar. Kimi zaman da belli bir adette CD basılıyor ve meraklılarınca satın alınıyor.

Türk Pop Müziği’nin efsane yorumcusu Nilüfer 45.sanat yılına özel olarak hazırladığı, ‘Yeniden, Yeni, Yine’ isimli albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu. Albümde Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Sertab Erener ve Ayten Alpman gibi birçok sanatçının sesinden tanıyıp çok sevdiğimiz klasik şarkılar Nilüfer’in güzel sesinde çok keyifli bir hale dönüşmüş. Özellikle Sezen Aksu’nun Seni Kimler Aldı isimli şarkısı Nilüfer’in sesine çok yakışmış. Bu albümü bilgisayar destekli müziklerden sıkıldık, dinleyecek bir albüm bulamıyoruz diyen tüm müzikseverlere tavsiye ediyorum. Eski ama eskimeyen dostumuz Nilüfer’e de nice uzun yıllar boyu müzik yolculuğu diliyor, uzun bir aradan sonra merhaba diyorum.

 

***

Havalar soğudukça sokak hayvanlarının yiyecek bulmaları daha da güçleşiyor. Maalesef tüm kedi ve köpekler sokakların çöp toplama yerlerindeki çöp poşetlerini yırtmaya uğraşarak yiyecek arıyorlar. Artan yemeklerimizi çöp poşetine döküp hayvanlara zorluk çıkarmak yerine plastik kaplara veya karton kutulara dökerek onların daha kolay beslenmelerini sağlayabiliriz. Çöp poşetleri yırtıldığı için çöp toplama ekipleri de etrafa yayılan çöpleri toplamakta zorlanıyorlar. Bu konuya ne olur özen gösterelim. Ayrıca ekmek kırıntılarını pencere önlerine dökerek kuşların da beslenmelerine yardımcı olabiliriz. Böylece hiçbir şey ziyan olmaz. Hayvanları beslemede şehrimizde duyarlı olan birçok kişi tanıyorum. Bu güzel yürekli hayvan dostlarını kutluyor, sayılarının artmasını diliyorum.

 

***

 

Soğuk havalar spor ve egzersizi de ne yazık ki etkiliyor. Genelde yazları yürüyüş yapanların havalar soğuyunca buna ara verdiklerini gözlemliyorum. Oysa korunaklı giyindikten sonra ve kronik bir hastalığımız da yoksa günlük yürüyüşlerimizi yapabiliriz. Üstelik karda yürümenin tadı çok ayrıdır. Özellikle karda parklar, ağaçlar ve evler kartpostal tadında görünürler. Bu manzaralara şahit olup, zihninizde biriken sorunlardan kurtulmak için kış mevsiminde de yürüyüşlere devam edelim. Günlük yürüyüş ve egzersizler sağlığımız için çok önemli.

 

***

Vatan İçin

Neler yapmadık şu vatan için!

Kimimiz öldük;

Kimimiz nutuk söyledik.

Orhan Veli Kanık

YORUMLAR

  • 0 Yorum