phishing
MHP İL BAŞKANLIĞINA KİM ATANIR?
Ertuğrul SEVİM

Ertuğrul SEVİM

Ertuğrul Sevim Yazıyor

MHP İL BAŞKANLIĞINA KİM ATANIR?

28 Aralık 2016 - 17:13

MHP İL BAŞKANLIĞINA KİM ATANIR?

 

Anayasa Değişikliği süreci Milliyetçi Hareket Partisinde bir hayli sancılı geçiyor. İstifa eden Genel Başkan Yardımcıları, MYK üyeleri, aleyhte oy kullanacağını açıklayan Belediye Başkanları, eski yöneticiler derken geçtiğimiz günlerde bir sarsıntı da Afyonkarahisar İl Teşkilatında yaşanmıştı.

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel ve İl Yönetim Kurulu üyeleri 10 Ocak 2017 tarihinde MHP Genel Merkezinden gelen bir faksla görevden el çektirilmiş, MHP tarihinde belki de ilk defa, İl Teşkilatı 20 günü aşkın bir süredir kapalı bir hale gelmişti. Bugün itibarı ile de henüz atama yapılmış değil. Bu Afyonkarahisar siyaseti için pekte alışık olmadığımız bir durum. Neticede siyaset boşluk kabul etmez. Bir an önce atama yapılması gerekir.

Nihayetinde siyaset arenası doğal olarak şu günlerde oldukça hareketli. Referandum kararı neredeyse açıklanacak ve ülke MHP’nin gündeme getirdiği bir Anayasa Değişikliği teklifi ile halkoylamasına gidecek ama ortada bunu yürütecek il teşkilatı bulunmuyor. Karara evet diyen parti de, hayır diyen partiler de siyaset sahnesine çıktılar. Ama olayı hazırlayan milletvekilinin ve gündeme taşıyan partinin teşkilatı değil siyaset yapmak, başına kim gelecek onun derdine düşmüş durumda. Öncelikli mesele yolbaşcısı seçmek. Sonra hep birlikte yola çıkılacak. İş işten geçmeden, su köprüyü bölmeden yola çıkılsa iyi olacak.

 

* * *

MHP gibi bir parti Afyonkarahisar’da İl Başkanı bulamayacak değil elbette. Onlarca isim konuşuluyor, tartışılıyor. Hal böyle olunca haklı haksız eleştiriler olurken, bir yandan da yeni görevlendirilecek isimler üzerinde tahminler yapılmakta. Bunlar son derece tabii hadiseler. MHP gibi bir partinin Türkiye’de MHP milletvekili bulunan 24 ilden birisi olan Afyonkarahisar’da İl Başkanlığı gibi bir görev mutlaka herkesin ilgi alanındadır. Biz bugün bu önemli göreve kimin yakın, kimin uzak olduğunun analizini yapacağız. Yorumlarımız sadece bizi bağlar. Geçmişte görev yaptığım il yönetimi ve milletvekili adayı olduğum partim söz konusu olduğu için konu hakkında hasbelkader bilgi sahibiyim.

Öncelikle “MHP Afyonkarahisar İl Başkanı kim olur?” sorusu yerine kimler bu makama kimler atanamaz onu irdeyelim. Böyle olunca zaten atanacak isim konusunda daha sağlıklı tahmin yapabiliriz.

Birincisi, yeni atanacak il başkanı kesinlikle 1 Kasım sonrasında ortaya çıkan ve tüzük kurultayı isteyenlerle irtibatlı, iltisaklı bir isim kesinlikle olmayacak. Yani geçmişte Meral Akşener’in ziyaretinde orada bulunan, Ümit Özdağ’ın otel toplantısına katılan, Koray Aydın Afyon’a geldiğinde onunla beraber toplantı yapan, Sinan Oğan’la ve diğer adaylarla alakalı hiçbir isim kesinlikle düşünülmüyor. Bu bilgi genel merkezden en üst düzeyde gelen bir bilgi ve MHP liderinin bu konudaki açıklamalarını dikkatle takip etmişseniz bunun gerçekliğini rahatlıkla müşahede edebilirsiniz.

 

***

İkincisi, göreve getirilecek il başkanı MHP içerisinde daha önce oluşturulmuş eski ve yeni hiçbir yerel grubun, kliğin adamı olmayacak. Kısacası, adamın adamı değil, davanın adamı olması şart. Burada ne demek istediğimi parti ile irtibatı olanlar çok rahat anlayacaklardır. Bu konuda son derece önemli.

Üçüncüsü, önümüzdeki aylarda ilçe kongreleri ve il kongresi ardından büyük kongre yapılacak. Bu MHP Genel Merkezi açısından çok önemli bir süreç. Tabir yerinde ise bunu bir arınma süreci olarak görüyorlar. Bu esnada merkez ilçe başta olmak üzere tüm ilçelerde bu fırtınalı süreci yürütebilecek deneyimli bir kaptana ihtiyaç duyuyorlar. Bir eli maşalı, diğer eli gül dalı tutabilen bir başkan. Çünkü süreç zor ve çetin.

Dördüncüsü ve son şart ilin milletvekili ile uyum içerisinde olması ve MHP’nin olmazsa olmazı Ülkü Ocaklarına yakın bir ismin bu görevi devralması. Bu şartta, en az diğerleri kadar önemli.

Sözün özü bu şartları taşıyan aday sayısı bir elin parmağı kadar değil. Hele tamamını bir arada bulunduran tek aday var. O isimde MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Karagöz. Mehmet Karagöz İl Başkanlığına atanırsa birçok kişi gibi ben de şaşırmam. Peki o vakit merkez ilçe başkanlığına kim gelir diye soracak olursanız.

Bırakın onu da o vakit, görevde olan merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri düşünsün derim.         

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Muharrem Günay
    7 yıl önce
    Cenâb-ı Hakk yüce kitabımızda kendisinden sonra 1. Peygamber Efendimize, 1. Ulul emre yâni başımızdaki emir sahiplerine/lidere itaati emrdiyor. (etıullahe ve etıurrasul ve ulul emri minküm Nisa suresi 59. ayet) Elbette il başkanı olacak şahsiyet lidere itaat edecek birisi olmalı.