phishing
Ertuğrul SEVİM

Ertuğrul SEVİM

Ertuğrul Sevim Yazıyor

AFJET NASIL ŞAMPİYON OLDU?

AFJET NASIL ŞAMPİYON OLDU?

 

 

İlimizin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi, gururumuz, yüz akımız Afjet Afyonspor, dün oynanan Ankara Adlisyespor karşılaşmasını da 4-1 kazanarak ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Dile kolay son 3 yılda üst üste 3 şampiyonluk ve her şampiyonluğun ardından bir üst lige çıkmak ve orada başarılı olmak.

Süper Amatör lig, Bölgesel Amatör Lig, 3. lig derken 3 yılda Türkiye 2. ligine çıkmak. Sanırım böyle bir başarı Türk Spor tarihinde çok sık görülen bir başarı değildir.

 

***

Tabi ki, bu başarı tesadüfi bir başarıda değildir. Bir planlamanın, bir projenin, bir vizyonun eserdir. Bu sene mücadele ettiğimiz 3. ligde bizim grubumuzda Sakaryaspor gibi Türk futbol tarihine adını yazdırmış önemli bir futbol şehri, Ordu gibi daha 3-4 yıl önce Süper ligde mücadele etmiş bir klüp, Tarsus İdman Yurdu gibi önemli camiaların olduğu bir ligde, daha ayağının tozu ile bitime 2 hafta kala şampiyon olmak her şehre nasip olacak bir başarı değildir.

Bu başarı her yönü ile analiz edilmesi gereken, birçok şehrin örnek alıp incelediği, örnek aldığı bir hadisedir.

***

 

Bu başarı en başta, yıllar önce spor kompleksi gibi rüya bir projeyi şehrin ufkuna yerleştiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve arkadaşlarının eseridir.

Bu başarı, bu projeye liderlik eden İGM Başkanı Salih Sel’in ve Afjet yönetiminin eseridir.

Bu başarı, Türkiye Süper ligi 8 bin seyirci ortalamasını aşamazken, 3 ligde bir takımı her hafta dolu tribünler, coşkulu tezahüratlarla destekleyen taraftar gruplarının eseridir.

Bu başarı, görevinden ayrılmış olmasına rağmen bu ekibi kuran teknik direktör Cüneyt Tiryaki’nin, Sportif Direktör Cevat Macit’in eseridir.

***

 

Bu başarı, aldığı bayrağı yere düşürmeden hem hocalık hem ağabeylik yapan Nihat Baştürk’ün, bu takım uğruna kafasına parke taşı atıldığı halde ameliyatlı haliyle takımı soran Sportif Direktör İbrahim Çelik’in, Yasin Tunçer, Muharrem Uyar, Şahin Aktulun, Adem Arı, Yusuf Oruç ve Cihan Doğan hocaların eseridir.

Bu başarı, takımı adeta bir maestro gibi yöneten, her izlediğimde “Fenerbahçe’de olsa şampiyon olurduk” diye gözümde adeta devleşen Yasin Yener’in, kaptanımız Ömer’in, kral Fatih Şerifoğlu’nun, devre arasında gelerek golleri ile takıma güç veren Oltan Karakullukçu’nun eseridir.

***

 

Bu başarı, kanatlardan Aykut Uluç, Murathan Buruş, Atalay Demirtaş ile rakiplerini dağıtan, Orata alanda Emrullah’ı, Ömer’i, Serkan’ı, kalesinde panter Murat’ı, defansında, Nazmi’si; İsmet’i, Mehmet Feyzi’si, Ünal’ı ve genç Selim’i ile  inanmış bir kadronun, taraftarı ile, yönetimi ile, hocaları ile aile olmuş son derece ahlaklı bir futbolcu grubunun eseridir.

Bu şampiyonluk, Bakanıyla, Vali’si ile, Belediye Başkanı ile, Emniyet Müdürü ile, İl Genel Meclisi ile, basını ile, iş dünyası ile, ilçeleri ile taraftarı ile kenetlenmiş Afyonkarahisar’ın eseridir.

***

 

Bu birliktelik, bu kardeşlik, bu dayanışma, bu destek olduğu sürece 2. lig’de de şampiyon olmak hiçte zor değildir. Afjet Afyonspor’un, Afyonkarahisar’ın yeri PTT 1. lig’dir ve bu hedef mutlaka bir gün gerçekleşecektir.

Şampiyonluk şehrimize hayırlı olun.

Hak ettik, inandık, mücadele ettik, bileğimizin gücü ile kazandık..

Ne mutlu bize böyle bir kulübümüz var ve Afjet Afyon Spor’luyuz.

- MORRRRRRRRRRR!

YORUMLAR

  • 0 Yorum